mangalacharan

9.4

श्लोक
குந்தேந்தீவரஸுந்தராவதிபலௌ விஜ்ஞாநதாமாவுபௌ
ஷோபாட்யௌ வரதந்விநௌ ஷ்ருதிநுதௌ கோவிப்ரவரிந்தப்ரியௌ.
மாயாமாநுஷரூபிணௌ ரகுவரௌ ஸத்தர்மவர்மௌஂ ஹிதௌ
ஸீதாந்வேஷணதத்பரௌ பதிகதௌ பக்திப்ரதௌ தௌ ஹி நஃ..1..
ப்ரஹ்மாம்போதிஸமுத்பவஂ கலிமலப்ரத்வஂஸநஂ சாவ்யயஂ
ஷ்ரீமச்சம்புமுகேந்துஸுந்தரவரே ஸஂஷோபிதஂ ஸர்வதா.
ஸஂஸாராமயபேஷஜஂ ஸுககரஂ ஷ்ரீஜாநகீஜீவநஂ
தந்யாஸ்தே கரிதிநஃ பிபந்தி ஸததஂ ஷ்ரீராமநாமாமரிதம்..2..

9.3

श्लोक
மூலஂ தர்மதரோர்விவேகஜலதேஃ பூர்ணேந்துமாநந்ததஂ
வைராக்யாம்புஜபாஸ்கரஂ ஹ்யககநத்வாந்தாபஹஂ தாபஹம்.
மோஹாம்போதரபூகபாடநவிதௌ ஸ்வஃஸம்பவஂ ஷங்கரஂ
வந்தே ப்ரஹ்மகுலஂ கலஂகஷமநஂ ஷ்ரீராமபூபப்ரியம்..1..
ஸாந்த்ராநந்தபயோதஸௌபகதநுஂ பீதாம்பரஂ ஸுந்தரஂ
பாணௌ பாணஷராஸநஂ கடிலஸத்தூணீரபாரஂ வரம்
ராஜீவாயதலோசநஂ தரிதஜடாஜூடேந ஸஂஷோபிதஂ
ஸீதாலக்ஷ்மணஸஂயுதஂ பதிகதஂ ராமாபிராமஂ பஜே..2..

दोहा/सोरठा
உமா ராம குந கூட஀ பஂடித முநி பாவஹிஂ பிரதி.
பாவஹிஂ மோஹ பிமூட஀ ஜே ஹரி பிமுக ந தர்ம ரதி..

9.2

श्लोक
யஸ்யாங்கே ச விபாதி பூதரஸுதா தேவாபகா மஸ்தகே
பாலே பாலவிதுர்கலே ச கரலஂ யஸ்யோரஸி வ்யாலராட்.
ஸோயஂ பூதிவிபூஷணஃ ஸுரவரஃ ஸர்வாதிபஃ ஸர்வதா
ஷர்வஃ ஸர்வகதஃ ஷிவஃ ஷஷிநிபஃ ஷ்ரீஷங்கரஃ பாது மாம்..1..
ப்ரஸந்நதாஂ யா ந கதாபிஷேகதஸ்ததா ந மம்லே வநவாஸதுஃகதஃ.
முகாம்புஜஷ்ரீ ரகுநந்தநஸ்ய மே ஸதாஸ்து ஸா மஞ்ஜுலமஂகலப்ரதா..2..
நீலாம்புஜஷ்யாமலகோமலாங்கஂ ஸீதாஸமாரோபிதவாமபாகம்.
பாணௌ மஹாஸாயகசாருசாபஂ நமாமி ராமஂ ரகுவஂஷநாதம்..3..

9.1

श्लोक
வர்ணாநாமர்தஸஂகாநாஂ ரஸாநாஂ சந்தஸாமபி.
மங்கலாநாஂ ச கர்த்தாரௌ வந்தே வாணீவிநாயகௌ..1..
பவாநீஷங்கரௌ வந்தே ஷ்ரத்தாவிஷ்வாஸரூபிணௌ.
யாப்யாஂ விநா ந பஷ்யந்தி ஸித்தாஃஸ்வாந்தஃஸ்தமீஷ்வரம்..2..
வந்தே போதமயஂ நித்யஂ குருஂ ஷங்கரரூபிணம்.
யமாஷ்ரிதோ ஹி வக்ரோபி சந்த்ரஃ ஸர்வத்ர வந்த்யதே..3..
ஸீதாராமகுணக்ராமபுண்யாரண்யவிஹாரிணௌ.
வந்தே விஷுத்தவிஜ்ஞாநௌ கபீஷ்வரகபீஷ்வரௌ..4..
உத்பவஸ்திதிஸஂஹாரகாரிணீஂ க்லேஷஹாரிணீம்.
ஸர்வஷ்ரேயஸ்கரீஂ ஸீதாஂ நதோஹஂ ராமவல்லபாம்..5..
யந்மாயாவஷவர்திஂ விஷ்வமகிலஂ ப்ரஹ்மாதிதேவாஸுரா

8.7

श्लोक
kēkīkaṇṭhābhanīlaṃ suravaravilasadviprapādābjacihnaṃ
śōbhāḍhyaṃ pītavastraṃ sarasijanayanaṃ sarvadā suprasannam.
pāṇau nārācacāpaṃ kapinikarayutaṃ bandhunā sēvyamānaṃ
naumīḍyaṃ jānakīśaṃ raghuvaramaniśaṃ puṣpakārūḍharāmam..1..
kōsalēndrapadakañjamañjulau kōmalāvajamahēśavanditau.
jānakīkarasarōjalālitau cintakasya manabhṛṅgasaḍginau..2..
kundaindudaragaurasundaraṃ ambikāpatimabhīṣṭasiddhidam.
kāruṇīkakalakañjalōcanaṃ naumi śaṃkaramanaṃgamōcanam..3..

8.6

श्लोक
rāmaṃ kāmārisēvyaṃ bhavabhayaharaṇaṃ kālamattēbhasiṃhaṃ
yōgīndraṃ jñānagamyaṃ guṇanidhimajitaṃ nirguṇaṃ nirvikāram.
māyātītaṃ surēśaṃ khalavadhanirataṃ brahmavṛndaikadēvaṃ
vandē kandāvadātaṃ sarasijanayanaṃ dēvamurvīśarūpam..1..
śaṃkhēndvābhamatīvasundaratanuṃ śārdūlacarmāmbaraṃ
kālavyālakarālabhūṣaṇadharaṃ gaṃgāśaśāṃkapriyam.
kāśīśaṃ kalikalmaṣaughaśamanaṃ kalyāṇakalpadrumaṃ
naumīḍyaṃ girijāpatiṃ guṇanidhiṃ kandarpahaṃ śaṅkaram..2..
yō dadāti satāṃ śambhuḥ kaivalyamapi durlabham.

8.5

श्लोक
śāntaṃ śāśvatamapramēyamanaghaṃ nirvāṇaśāntipradaṃ
brahmāśambhuphaṇīndrasēvyamaniśaṃ vēdāntavēdyaṃ vibhum .
rāmākhyaṃ jagadīśvaraṃ suraguruṃ māyāmanuṣyaṃ hariṃ
vandē.haṃ karuṇākaraṃ raghuvaraṃ bhūpālacūḍaāmaṇim..1..
nānyā spṛhā raghupatē hṛdayē.smadīyē
satyaṃ vadāmi ca bhavānakhilāntarātmā.
bhaktiṃ prayaccha raghupuṅgava nirbharāṃ mē
kāmādidōṣarahitaṃ kuru mānasaṃ ca..2..
atulitabaladhāmaṃ hēmaśailābhadēhaṃ
danujavanakṛśānuṃ jñānināmagragaṇyam.

8.4

श्लोक
kundēndīvarasundarāvatibalau vijñānadhāmāvubhau
śōbhāḍhyau varadhanvinau śrutinutau gōvipravṛndapriyau.
māyāmānuṣarūpiṇau raghuvarau saddharmavarmauṃ hitau
sītānvēṣaṇatatparau pathigatau bhaktipradau tau hi naḥ..1..
brahmāmbhōdhisamudbhavaṃ kalimalapradhvaṃsanaṃ cāvyayaṃ
śrīmacchambhumukhēndusundaravarē saṃśōbhitaṃ sarvadā.
saṃsārāmayabhēṣajaṃ sukhakaraṃ śrījānakījīvanaṃ
dhanyāstē kṛtinaḥ pibanti satataṃ śrīrāmanāmāmṛtam..2..

8.3

श्लोक
mūlaṃ dharmatarōrvivēkajaladhēḥ pūrṇēndumānandadaṃ
vairāgyāmbujabhāskaraṃ hyaghaghanadhvāntāpahaṃ tāpaham.
mōhāmbhōdharapūgapāṭanavidhau svaḥsambhavaṃ śaṅkaraṃ
vandē brahmakulaṃ kalaṃkaśamanaṃ śrīrāmabhūpapriyam..1..
sāndrānandapayōdasaubhagatanuṃ pītāmbaraṃ sundaraṃ
pāṇau bāṇaśarāsanaṃ kaṭilasattūṇīrabhāraṃ varam
rājīvāyatalōcanaṃ dhṛtajaṭājūṭēna saṃśōbhitaṃ
sītālakṣmaṇasaṃyutaṃ pathigataṃ rāmābhirāmaṃ bhajē..2..

8.2

श्लोक
yasyāṅkē ca vibhāti bhūdharasutā dēvāpagā mastakē
bhālē bālavidhurgalē ca garalaṃ yasyōrasi vyālarāṭ.
sō.yaṃ bhūtivibhūṣaṇaḥ suravaraḥ sarvādhipaḥ sarvadā
śarvaḥ sarvagataḥ śivaḥ śaśinibhaḥ śrīśaṅkaraḥ pātu mām..1..
prasannatāṃ yā na gatābhiṣēkatastathā na mamlē vanavāsaduḥkhataḥ.
mukhāmbujaśrī raghunandanasya mē sadāstu sā mañjulamaṃgalapradā..2..
nīlāmbujaśyāmalakōmalāṅgaṃ sītāsamārōpitavāmabhāgam.
pāṇau mahāsāyakacārucāpaṃ namāmi rāmaṃ raghuvaṃśanātham..3..

Pages

Subscribe to RSS - mangalacharan