2

9.4.2

चौपाई
கோஸலேஸ தஸரத கே ஜாஏ . ஹம பிது பசந மாநி பந ஆஏ..
நாம ராம லசிமந தௌஉ பாஈ. ஸஂக நாரி ஸுகுமாரி ஸுஹாஈ..
இஹாஹரி நிஸிசர பைதேஹீ. பிப்ர பிரஹிஂ ஹம கோஜத தேஹீ..
ஆபந சரித கஹா ஹம காஈ. கஹஹு பிப்ர நிஜ கதா பு஀ாஈ..
ப்ரபு பஹிசாநி பரேஉ கஹி சரநா. ஸோ ஸுக உமா நஹிஂ பரநா..
புலகித தந முக ஆவ ந பசநா. தேகத ருசிர பேஷ கை ரசநா..
புநி தீரஜு தரி அஸ்துதி கீந்ஹீ. ஹரஷ ஹரிதயநிஜ நாதஹி சீந்ஹீ..
மோர ந்யாஉ மைஂ பூசா ஸாஈஂ. தும்ஹ பூசஹு கஸ நர கீ நாஈஂ..
தவ மாயா பஸ பிரஉபுலாநா. தா தே மைஂ நஹிஂ ப்ரபு பஹிசாநா..

9.3.2

चौपाई
ப்ரேரித மஂத்ர ப்ரஹ்மஸர தாவா. சலா பாஜி பாயஸ பய பாவா..
தரி நிஜ ருப கயஉ பிது பாஹீஂ. ராம பிமுக ராகா தேஹி நாஹீஂ..
பா நிராஸ உபஜீ மந த்ராஸா. ஜதா சக்ர பய ரிஷி துர்பாஸா..
ப்ரஹ்மதாம ஸிவபுர ஸப லோகா. பிரா ஷ்ரமித ப்யாகுல பய ஸோகா..
காஹூபைடந கஹா ந ஓஹீ. ராகி கோ ஸகஇ ராம கர த்ரோஹீ..
மாது மரித்யு பிது ஸமந ஸமாநா. ஸுதா ஹோஇ பிஷ ஸுநு ஹரிஜாநா..
மித்ர கரஇ ஸத ரிபு கை கரநீ. தா கஹபிபுதநதீ பைதரநீ..
ஸப ஜகு தாஹி அநலஹு தே தாதா. ஜோ ரகுபீர பிமுக ஸுநு ப்ராதா..
நாரத தேகா பிகல ஜயஂதா. லாகி தயா கோமல சித ஸஂதா..

9.2.2

चौपाई
ஏக ஸமய ஸப ஸஹித ஸமாஜா. ராஜஸபாரகுராஜு பிராஜா..
ஸகல ஸுகரித மூரதி நரநாஹூ. ராம ஸுஜஸு ஸுநி அதிஹி உசாஹூ..
நரிப ஸப ரஹஹிஂ கரிபா அபிலாஷேஂ. லோகப கரஹிஂ ப்ரீதி ருக ராகேஂ..
திபுவந தீநி கால ஜக மாஹீஂ. பூரி பாக தஸரத ஸம நாஹீஂ..
மஂகலமூல ராமு ஸுத ஜாஸூ. ஜோ கசு கஹிஜ தோர ஸபு தாஸூ..
ராயஸுபாயமுகுரு கர லீந்ஹா. பதநு பிலோகி முகுட ஸம கீந்ஹா..
ஷ்ரவந ஸமீப பஏ ஸித கேஸா. மநஹுஜரடபநு அஸ உபதேஸா..
நரிப ஜுபராஜ ராம கஹுதேஹூ. ஜீவந ஜநம லாஹு கிந லேஹூ..

9.1.2

चौपाई
குரு பத ரஜ மரிது மஂஜுல அஂஜந. நயந அமிஅ தரிக தோஷ பிபஂஜந..
தேஹிஂ கரி பிமல பிபேக பிலோசந. பரநஉராம சரித பவ மோசந..
பஂதஉப்ரதம மஹீஸுர சரநா. மோஹ ஜநித ஸஂஸய ஸப ஹரநா..
ஸுஜந ஸமாஜ ஸகல குந காநீ. கரஉப்ரநாம ஸப்ரேம ஸுபாநீ..
ஸாது சரித ஸுப சரித கபாஸூ. நிரஸ பிஸத குநமய பல ஜாஸூ..
ஜோ ஸஹி துக பரசித்ர துராவா. பஂதநீய ஜேஹிஂ ஜக ஜஸ பாவா..
முத மஂகலமய ஸஂத ஸமாஜூ. ஜோ ஜக ஜஂகம தீரதராஜூ..
ராம பக்தி ஜஹஸுரஸரி தாரா. ஸரஸஇ ப்ரஹ்ம பிசார ப்ரசாரா..
பிதி நிஷேதமய கலி மல ஹரநீ. கரம கதா ரபிநஂதநி பரநீ..

8.7.2

चौपाई
dēkhata hanūmāna ati haraṣēu. pulaka gāta lōcana jala baraṣēu..
mana mahaom bahuta bhāomti sukha mānī. bōlēu śravana sudhā sama bānī..
jāsu birahaom sōcahu dina rātī. raṭahu niraṃtara guna gana pāomtī..
raghukula tilaka sujana sukhadātā. āyau kusala dēva muni trātā..
ripu rana jīti sujasa sura gāvata. sītā sahita anuja prabhu āvata..
sunata bacana bisarē saba dūkhā. tṛṣāvaṃta jimi pāi piyūṣā..
kō tumha tāta kahāom tē āē. mōhi parama priya bacana sunāē..

8.6.2

चौपाई
saila bisāla āni kapi dēhīṃ. kaṃduka iva nala nīla tē lēhīṃ..
dēkhi sētu ati suṃdara racanā. bihasi kṛpānidhi bōlē bacanā..
parama ramya uttama yaha dharanī. mahimā amita jāi nahiṃ baranī..
karihauom ihāom saṃbhu thāpanā. mōrē hṛdayaom parama kalapanā..
suni kapīsa bahu dūta paṭhāē. munibara sakala bōli lai āē..
liṃga thāpi bidhivata kari pūjā. siva samāna priya mōhi na dūjā..
siva drōhī mama bhagata kahāvā. sō nara sapanēhuom mōhi na pāvā..
saṃkara bimukha bhagati caha mōrī. sō nārakī mūḍha mati thōrī..

8.5.2

चौपाई
jāta pavanasuta dēvanha dēkhā. jānaiṃ kahuom bala buddhi bisēṣā..
surasā nāma ahinha kai mātā. paṭhainhi āi kahī tēhiṃ bātā..
āju suranha mōhi dīnha ahārā. sunata bacana kaha pavanakumārā..
rāma kāju kari phiri maiṃ āvauṃ. sītā kai sudhi prabhuhi sunāvauṃ..
taba tava badana paiṭhihauom āī. satya kahauom mōhi jāna dē māī..
kabanēhuom jatana dēi nahiṃ jānā. grasasi na mōhi kahēu hanumānā..
jōjana bhari tēhiṃ badanu pasārā. kapi tanu kīnha duguna bistārā..

8.4.2

चौपाई
kōsalēsa dasaratha kē jāē . hama pitu bacana māni bana āē..
nāma rāma lachimana dauu bhāī. saṃga nāri sukumāri suhāī..
ihāom hari nisicara baidēhī. bipra phirahiṃ hama khōjata tēhī..
āpana carita kahā hama gāī. kahahu bipra nija kathā bujhāī..
prabhu pahicāni parēu gahi caranā. sō sukha umā nahiṃ baranā..
pulakita tana mukha āva na bacanā. dēkhata rucira bēṣa kai racanā..
puni dhīraju dhari astuti kīnhī. haraṣa hṛdayaom nija nāthahi cīnhī..
mōra nyāu maiṃ pūchā sāīṃ. tumha pūchahu kasa nara kī nāīṃ..

8.3.2

चौपाई
prērita maṃtra brahmasara dhāvā. calā bhāji bāyasa bhaya pāvā..
dhari nija rupa gayau pitu pāhīṃ. rāma bimukha rākhā tēhi nāhīṃ..
bhā nirāsa upajī mana trāsā. jathā cakra bhaya riṣi durbāsā..
brahmadhāma sivapura saba lōkā. phirā śramita byākula bhaya sōkā..
kāhūom baiṭhana kahā na ōhī. rākhi kō sakai rāma kara drōhī..
mātu mṛtyu pitu samana samānā. sudhā hōi biṣa sunu harijānā..
mitra karai sata ripu kai karanī. tā kahaom bibudhanadī baitaranī..

8.2.2

चौपाई
ēka samaya saba sahita samājā. rājasabhāom raghurāju birājā..
sakala sukṛta mūrati naranāhū. rāma sujasu suni atihi uchāhū..
nṛpa saba rahahiṃ kṛpā abhilāṣēṃ. lōkapa karahiṃ prīti rukha rākhēṃ..
tibhuvana tīni kāla jaga māhīṃ. bhūri bhāga dasaratha sama nāhīṃ..
maṃgalamūla rāmu suta jāsū. jō kachu kahija thōra sabu tāsū..
rāyaom subhāyaom mukuru kara līnhā. badanu bilōki mukuṭa sama kīnhā..
śravana samīpa bhaē sita kēsā. manahuom jaraṭhapanu asa upadēsā..

Pages

Subscribe to RSS - 2