15

9.4.15

चौपाई
தாதுர துநி சஹு திஸா ஸுஹாஈ. பேத பட஀ஹிஂ ஜநு படு ஸமுதாஈ..
நவ பல்லவ பஏ பிடப அநேகா. ஸாதக மந ஜஸ மிலேஂ பிபேகா..
அர்க ஜபாஸ பாத பிநு பயஊ. ஜஸ ஸுராஜ கல உத்யம கயஊ..
கோஜத கதஹுமிலஇ நஹிஂ தூரீ. கரஇ க்ரோத ஜிமி தரமஹி தூரீ..
ஸஸி ஸஂபந்ந ஸோஹ மஹி கைஸீ. உபகாரீ கை ஸஂபதி ஜைஸீ..
நிஸி தம கந கத்யோத பிராஜா. ஜநு தஂபிந்ஹ கர மிலா ஸமாஜா..
மஹாபரிஷ்டி சலி பூடி கிஆரீஂ . ஜிமி ஸுதஂத்ர பஏபிகரஹிஂ நாரீஂ..
கரிஷீ நிராவஹிஂ சதுர கிஸாநா. ஜிமி புத தஜஹிஂ மோஹ மத மாநா..
தேகிஅத சக்ரபாக கக நாஹீஂ. கலிஹி பாஇ ஜிமி தர்ம பராஹீஂ..

9.3.15

चौपाई
தோரேஹி மஹஸப கஹஉபு஀ாஈ. ஸுநஹு தாத மதி மந சித லாஈ..
மைஂ அரு மோர தோர தைஂ மாயா. ஜேஹிஂ பஸ கீந்ஹே ஜீவ நிகாயா..
கோ கோசர ஜஹலகி மந ஜாஈ. ஸோ ஸப மாயா ஜாநேஹு பாஈ..
தேஹி கர பேத ஸுநஹு தும்ஹ ஸோஊ. பித்யா அபர அபித்யா தோஊ..
ஏக துஷ்ட அதிஸய துகரூபா. ஜா பஸ ஜீவ பரா பவகூபா..
ஏக ரசஇ ஜக குந பஸ ஜாகேஂ. ப்ரபு ப்ரேரித நஹிஂ நிஜ பல தாகேஂ..
க்யாந மாந ஜஹஏகஉ நாஹீஂ. தேக ப்ரஹ்ம ஸமாந ஸப மாஹீ..
கஹிஅ தாத ஸோ பரம பிராகீ. தரிந ஸம ஸித்தி தீநி குந த்யாகீ..

9.2.15

चौपाई
ப்ரியபாதிநி ஸிக தீந்ஹிஉதோஹீ. ஸபநேஹுதோ பர கோபு ந மோஹீ..
ஸுதிநு ஸுமஂகல தாயகு ஸோஈ. தோர கஹா புர ஜேஹி திந ஹோஈ..
ஜேட ஸ்வாமி ஸேவக லகு பாஈ. யஹ திநகர குல ரீதி ஸுஹாஈ..
ராம திலகு ஜௌஂ ஸாேஹுகாலீ. தேஉமாகு மந பாவத ஆலீ..
கௌஸல்யா ஸம ஸப மஹதாரீ. ராமஹி ஸஹஜ ஸுபாயபிஆரீ..
மோ பர கரஹிஂ ஸநேஹு பிஸேஷீ. மைஂ கரி ப்ரீதி பரீசா தேகீ..
ஜௌஂ பிதி ஜநமு தேஇ கரி சோஹூ. ஹோஹுராம ஸிய பூத புதோஹூ..
ப்ராந தேஂ அதிக ராமு ப்ரிய மோரேஂ. திந்ஹ கேஂ திலக சோபு கஸ தோரேஂ..

9.1.15

चौपाई
புநி பஂதஉஸாரத ஸுரஸரிதா. ஜுகல புநீத மநோஹர சரிதா..
மஜ்ஜந பாந பாப ஹர ஏகா. கஹத ஸுநத ஏக ஹர அபிபேகா..
குர பிது மாது மஹேஸ பவாநீ. ப்ரநவஉதீநபஂது திந தாநீ..
ஸேவக ஸ்வாமி ஸகா ஸிய பீ கே. ஹித நிருபதி ஸப பிதி துலஸீகே..
கலி பிலோகி ஜக ஹித ஹர கிரிஜா. ஸாபர மஂத்ர ஜால ஜிந்ஹ ஸிரிஜா..
அநமில ஆகர அரத ந ஜாபூ. ப்ரகட ப்ரபாஉ மஹேஸ ப்ரதாபூ..
ஸோ உமேஸ மோஹி பர அநுகூலா. கரிஹிஂ கதா முத மஂகல மூலா..
ஸுமிரி ஸிவா ஸிவ பாஇ பஸாஊ. பரநஉராமசரித சித சாஊ..
பநிதி மோரி ஸிவ கரிபாபிபாதீ. ஸஸி ஸமாஜ மிலி மநஹுஸுராதீ..

8.7.15

चौपाई
sunu khagapati yaha kathā pāvanī. tribidha tāpa bhava bhaya dāvanī..
mahārāja kara subha abhiṣēkā. sunata lahahiṃ nara birati bibēkā..
jē sakāma nara sunahiṃ jē gāvahiṃ. sukha saṃpati nānā bidhi pāvahiṃ..
sura durlabha sukha kari jaga māhīṃ. aṃtakāla raghupati pura jāhīṃ..
sunahiṃ bimukta birata aru biṣaī. lahahiṃ bhagati gati saṃpati naī..
khagapati rāma kathā maiṃ baranī. svamati bilāsa trāsa dukha haranī..
birati bibēka bhagati dṛḍha karanī. mōha nadī kahaom suṃdara taranī..

8.6.15

चौपाई
pada pātāla sīsa aja dhāmā. apara lōka aomga aomga biśrāmā..
bhṛkuṭi bilāsa bhayaṃkara kālā. nayana divākara kaca ghana mālā..
jāsu ghrāna asvinīkumārā. nisi aru divasa nimēṣa apārā..
śravana disā dasa bēda bakhānī. māruta svāsa nigama nija bānī..
adhara lōbha jama dasana karālā. māyā hāsa bāhu digapālā..
ānana anala aṃbupati jīhā. utapati pālana pralaya samīhā..
rōma rāji aṣṭādasa bhārā. asthi saila saritā nasa jārā..
udara udadhi adhagō jātanā. jagamaya prabhu kā bahu kalapanā..

8.5.15

चौपाई
kahēu rāma biyōga tava sītā. mō kahuom sakala bhaē biparītā..
nava taru kisalaya manahuom kṛsānū. kālanisā sama nisi sasi bhānū..
kubalaya bipina kuṃta bana sarisā. bārida tapata tēla janu barisā..
jē hita rahē karata tēi pīrā. uraga svāsa sama tribidha samīrā..
kahēhū tēṃ kachu dukha ghaṭi hōī. kāhi kahauṃ yaha jāna na kōī..
tatva prēma kara mama aru tōrā. jānata priyā ēku manu mōrā..
sō manu sadā rahata tōhi pāhīṃ. jānu prīti rasu ētēnahi māhīṃ..

8.4.15

चौपाई
dādura dhuni cahu disā suhāī. bēda paḍhahiṃ janu baṭu samudāī..
nava pallava bhaē biṭapa anēkā. sādhaka mana jasa milēṃ bibēkā..
arka jabāsa pāta binu bhayaū. jasa surāja khala udyama gayaū..
khōjata katahuom milai nahiṃ dhūrī. karai krōdha jimi dharamahi dūrī..
sasi saṃpanna sōha mahi kaisī. upakārī kai saṃpati jaisī..
nisi tama ghana khadyōta birājā. janu daṃbhinha kara milā samājā..
mahābṛṣṭi cali phūṭi kiārīṃ . jimi sutaṃtra bhaēom bigarahiṃ nārīṃ..

8.3.15

चौपाई
thōrēhi mahaom saba kahauom bujhāī. sunahu tāta mati mana cita lāī..
maiṃ aru mōra tōra taiṃ māyā. jēhiṃ basa kīnhē jīva nikāyā..
gō gōcara jahaom lagi mana jāī. sō saba māyā jānēhu bhāī..
tēhi kara bhēda sunahu tumha sōū. bidyā apara abidyā dōū..
ēka duṣṭa atisaya dukharūpā. jā basa jīva parā bhavakūpā..
ēka racai jaga guna basa jākēṃ. prabhu prērita nahiṃ nija bala tākēṃ..
gyāna māna jahaom ēkau nāhīṃ. dēkha brahma samāna saba māhī..
kahia tāta sō parama birāgī. tṛna sama siddhi tīni guna tyāgī..

8.2.15

चौपाई
priyabādini sikha dīnhiuom tōhī. sapanēhuom tō para kōpu na mōhī..
sudinu sumaṃgala dāyaku sōī. tōra kahā phura jēhi dina hōī..
jēṭha svāmi sēvaka laghu bhāī. yaha dinakara kula rīti suhāī..
rāma tilaku jauṃ sāomcēhuom kālī. dēuom māgu mana bhāvata ālī..
kausalyā sama saba mahatārī. rāmahi sahaja subhāyaom piārī..
mō para karahiṃ sanēhu bisēṣī. maiṃ kari prīti parīchā dēkhī..
jauṃ bidhi janamu dēi kari chōhū. hōhuom rāma siya pūta putōhū..

Pages

Subscribe to RSS - 15