16

9.4.16

चौपाई
பரஷா பிகத ஸரத ரிது ஆஈ. லசிமந தேகஹு பரம ஸுஹாஈ..
பூலேஂ காஸ ஸகல மஹி சாஈ. ஜநு பரஷாகரித ப்ரகட புட஀ாஈ..
உதித அகஸ்தி பஂத ஜல ஸோஷா. ஜிமி லோபஹி ஸோஷஇ ஸஂதோஷா..
ஸரிதா ஸர நிர்மல ஜல ஸோஹா. ஸஂத ஹரிதய ஜஸ கத மத மோஹா..
ரஸ ரஸ ஸூக ஸரித ஸர பாநீ. மமதா த்யாக கரஹிஂ ஜிமி க்யாநீ..
ஜாநி ஸரத ரிது கஂஜந ஆஏ. பாஇ ஸமய ஜிமி ஸுகரித ஸுஹாஏ..
பஂக ந ரேநு ஸோஹ அஸி தரநீ. நீதி நிபுந நரிப கை ஜஸி கரநீ..
ஜல ஸஂகோச பிகல பஇமீநா. அபுத குடுஂபீ ஜிமி தநஹீநா..
பிநு தந நிர்மல ஸோஹ அகாஸா. ஹரிஜந இவ பரிஹரி ஸப ஆஸா..

9.3.16

चौपाई
தர்ம தேஂ பிரதி ஜோக தேஂ க்யாநா. க்யாந மோச்சப்ரத பேத பகாநா..
ஜாதேஂ பேகி த்ரவஉமைஂ பாஈ. ஸோ மம பகதி பகத ஸுகதாஈ..
ஸோ ஸுதஂத்ர அவலஂப ந ஆநா. தேஹி ஆதீந க்யாந பிக்யாநா..
பகதி தாத அநுபம ஸுகமூலா. மிலஇ ஜோ ஸஂத ஹோஇஅநுகூலா..
பகதி கி ஸாதந கஹஉபகாநீ. ஸுகம பஂத மோஹி பாவஹிஂ ப்ராநீ..
ப்ரதமஹிஂ பிப்ர சரந அதி ப்ரீதீ. நிஜ நிஜ கர்ம நிரத ஷ்ருதி ரீதீ..
ஏஹி கர பல புநி பிஷய பிராகா. தப மம தர்ம உபஜ அநுராகா..
ஷ்ரவநாதிக நவ பக்தி தரிட஀ாஹீஂ. மம லீலா ரதி அதி மந மாஹீஂ..
ஸஂத சரந பஂகஜ அதி ப்ரேமா. மந க்ரம பசந பஜந தரிட஀ நேமா..

9.2.16

चौपाई
ஏகஹிஂ பார ஆஸ ஸப பூஜீ. அப கசு கஹப ஜீப கரி தூஜீ..
போரை ஜோகு கபாரு அபாகா. பலேஉ கஹத துக ரஉரேஹி லாகா..
கஹஹிஂ ஀ூடி புரி பாத பநாஈ. தே ப்ரிய தும்ஹஹி கருஇ மைஂ மாஈ..
ஹமஹுகஹபி அப டகுரஸோஹாதீ. நாஹிஂ த மௌந ரஹப திநு ராதீ..
கரி குரூப பிதி பரபஸ கீந்ஹா. பவா ஸோ லுநிஅ லஹிஅ ஜோ தீந்ஹா..
கோஉ நரிப ஹோஉ ஹமஹி கா ஹாநீ. சேரி சாட஀ி அப ஹோப கி ராநீ..
ஜாரை ஜோகு ஸுபாஉ ஹமாரா. அநபல தேகி ந ஜாஇ தும்ஹாரா..
தாதேஂ கசுக பாத அநுஸாரீ. சமிஅ தேபி பட஀ி சூக ஹமாரீ..

9.1.16

चौपाई
பஂதஉஅவத புரீ அதி பாவநி. ஸரஜூ ஸரி கலி கலுஷ நஸாவநி..
ப்ரநவஉபுர நர நாரி பஹோரீ. மமதா ஜிந்ஹ பர ப்ரபுஹி ந தோரீ..
ஸிய நிஂதக அக ஓக நஸாஏ. லோக பிஸோக பநாஇ பஸாஏ..
பஂதஉகௌஸல்யா திஸி ப்ராசீ. கீரதி ஜாஸு ஸகல ஜக மாசீ..
ப்ரகடேஉ ஜஹரகுபதி ஸஸி சாரூ. பிஸ்வ ஸுகத கல கமல துஸாரூ..
தஸரத ராஉ ஸஹித ஸப ராநீ. ஸுகரித ஸுமஂகல மூரதி மாநீ..
கரஉப்ரநாம கரம மந பாநீ. கரஹு கரிபா ஸுத ஸேவக ஜாநீ..
ஜிந்ஹஹி பிரசி பட஀ பயஉ பிதாதா. மஹிமா அவதி ராம பிது மாதா..

8.7.16

चौपाई
bisarē gṛha sapanēhuom sudhi nāhīṃ. jimi paradrōha saṃta mana māhī..
taba raghupati saba sakhā bōlāē. āi sabanhi sādara siru nāē..
parama prīti samīpa baiṭhārē. bhagata sukhada mṛdu bacana ucārē..
tumha ati kīnha mōri sēvakāī. mukha para kēhi bidhi karauṃ baḍaāī..
tātē mōhi tumha ati priya lāgē. mama hita lāgi bhavana sukha tyāgē..
anuja rāja saṃpati baidēhī. dēha gēha parivāra sanēhī..
saba mama priya nahiṃ tumhahi samānā. mṛṣā na kahauom mōra yaha bānā..

8.6.16

चौपाई
bihaomsā nāri bacana suni kānā. ahō mōha mahimā balavānā..
nāri subhāu satya saba kahahīṃ. avaguna āṭha sadā ura rahahīṃ..
sāhasa anṛta capalatā māyā. bhaya abibēka asauca adāyā..
ripu kara rupa sakala taiṃ gāvā. ati bisāla bhaya mōhi sunāvā..
sō saba priyā sahaja basa mōrēṃ. samujhi parā prasāda aba tōrēṃ..
jāniuom priyā tōri caturāī. ēhi bidhi kahahu mōri prabhutāī..
tava batakahī gūḍha mṛgalōcani. samujhata sukhada sunata bhaya mōcani..

8.5.16

चौपाई
jauṃ raghubīra hōti sudhi pāī. karatē nahiṃ bilaṃbu raghurāī..
rāmabāna rabi uēom jānakī. tama barūtha kahaom jātudhāna kī..
abahiṃ mātu maiṃ jāuom lavāī. prabhu āyasu nahiṃ rāma dōhāī..
kachuka divasa jananī dharu dhīrā. kapinha sahita aihahiṃ raghubīrā..
nisicara māri tōhi lai jaihahiṃ. tihuom pura nāradādi jasu gaihahiṃ..
haiṃ suta kapi saba tumhahi samānā. jātudhāna ati bhaṭa balavānā..
mōrēṃ hṛdaya parama saṃdēhā. suni kapi pragaṭa kīnha nija dēhā..

8.4.16

चौपाई
baraṣā bigata sarada ritu āī. lachimana dēkhahu parama suhāī..
phūlēṃ kāsa sakala mahi chāī. janu baraṣāom kṛta pragaṭa buḍhaāī..
udita agasti paṃtha jala sōṣā. jimi lōbhahi sōṣai saṃtōṣā..
saritā sara nirmala jala sōhā. saṃta hṛdaya jasa gata mada mōhā..
rasa rasa sūkha sarita sara pānī. mamatā tyāga karahiṃ jimi gyānī..
jāni sarada ritu khaṃjana āē. pāi samaya jimi sukṛta suhāē..
paṃka na rēnu sōha asi dharanī. nīti nipuna nṛpa kai jasi karanī..

8.3.16

चौपाई
dharma tēṃ birati jōga tēṃ gyānā. gyāna mōcchaprada bēda bakhānā..
jātēṃ bēgi dravauom maiṃ bhāī. sō mama bhagati bhagata sukhadāī..
sō sutaṃtra avalaṃba na ānā. tēhi ādhīna gyāna bigyānā..
bhagati tāta anupama sukhamūlā. milai jō saṃta hōiom anukūlā..
bhagati ki sādhana kahauom bakhānī. sugama paṃtha mōhi pāvahiṃ prānī..
prathamahiṃ bipra carana ati prītī. nija nija karma nirata śruti rītī..
ēhi kara phala puni biṣaya birāgā. taba mama dharma upaja anurāgā..

8.2.16

चौपाई
ēkahiṃ bāra āsa saba pūjī. aba kachu kahaba jībha kari dūjī..
phōrai jōgu kapāru abhāgā. bhalēu kahata dukha raurēhi lāgā..
kahahiṃ jhūṭhi phuri bāta banāī. tē priya tumhahi karui maiṃ māī..
hamahuom kahabi aba ṭhakurasōhātī. nāhiṃ ta mauna rahaba dinu rātī..
kari kurūpa bidhi parabasa kīnhā. bavā sō lunia lahia jō dīnhā..
kōu nṛpa hōu hamahi kā hānī. cēri chāḍai aba hōba ki rānī..
jārai jōgu subhāu hamārā. anabhala dēkhi na jāi tumhārā..
tātēṃ kachuka bāta anusārī. chamia dēbi baḍai cūka hamārī..

Pages

Subscribe to RSS - 16