19

9.4.19

चौपाई
இஹாபவநஸுத ஹரிதயபிசாரா. ராம காஜு ஸுக்ரீவபிஸாரா..
நிகட ஜாஇ சரநந்ஹி ஸிரு நாவா. சாரிஹு பிதி தேஹி கஹி ஸமு஀ாவா..
ஸுநி ஸுக்ரீவபரம பய மாநா. பிஷயமோர ஹரி லீந்ஹேஉ க்யாநா..
அப மாருதஸுத தூத ஸமூஹா. படவஹு ஜஹதஹபாநர ஜூஹா..
கஹஹு பாக மஹுஆவ ந ஜோஈ. மோரேஂ கர தா கர பத ஹோஈ..
தப ஹநுமஂத போலாஏ தூதா. ஸப கர கரி ஸநமாந பஹூதா..
பய அரு ப்ரீதி நீதி தேகாஈ. சலே ஸகல சரநந்ஹி ஸிர நாஈ..
ஏஹி அவஸர லசிமந புர ஆஏ. க்ரோத தேகி ஜஹதஹகபி தாஏ..

9.3.19

चौपाई
ப்ரபு பிலோகி ஸர ஸகஹிஂ ந டாரீ. தகித பஈ ரஜநீசர தாரீ..
ஸசிவ போலி போலே கர தூஷந. யஹ கோஉ நரிபபாலக நர பூஷந..
நாக அஸுர ஸுர நர முநி ஜேதே. தேகே ஜிதே ஹதே ஹம கேதே..
ஹம பரி ஜந்ம ஸுநஹு ஸப பாஈ. தேகீ நஹிஂ அஸி ஸுஂதரதாஈ..
ஜத்யபி பகிநீ கீந்ஹ குரூபா. பத லாயக நஹிஂ புருஷ அநூபா..
தேஹு துரத நிஜ நாரி துராஈ. ஜீஅத பவந ஜாஹு த்வௌ பாஈ..
மோர கஹா தும்ஹ தாஹி ஸுநாவஹு. தாஸு பசந ஸுநி ஆதுர ஆவஹு..
தூதந்ஹ கஹா ராம ஸந ஜாஈ. ஸுநத ராம போலே முஸகாஈ..
ஹம சத்ரீ மரிகயா பந கரஹீஂ. தும்ஹ ஸே கல மரிக கௌஜத பிரஹீஂ..

9.2.19

चौपाई
பாவீ பஸ ப்ரதீதி உர ஆஈ. பூ ராநி புநி ஸபத தேவாஈ..
கா பூசஹுதும்ஹ அபஹுந ஜாநா. நிஜ ஹித அநஹித பஸு பஹிசாநா..
பயஉ பாகு திந ஸஜத ஸமாஜூ. தும்ஹ பாஈ ஸுதி மோஹி ஸந ஆஜூ..
காஇஅ பஹிரிஅ ராஜ தும்ஹாரேஂ. ஸத்ய கஹேஂ நஹிஂ தோஷு ஹமாரேஂ..
ஜௌஂ அஸத்ய கசு கஹப பநாஈ. தௌ பிதி தேஇஹி ஹமஹி ஸஜாஈ..
ராமஹி திலக காலி ஜௌஂ பயஊ. தும்ஹ கஹுபிபதி பீஜு பிதி பயஊ..
ரேக காஇ கஹஉபலு பாஷீ. பாமிநி பஇஹு தூத கஇ மாகீ..
ஜௌஂ ஸுத ஸஹித கரஹு ஸேவகாஈ. தௌ கர ரஹஹு ந ஆந உபாஈ..

9.1.19

चौपाई
பஂதஉநாம ராம ரகுவர கோ. ஹேது கரிஸாநு பாநு ஹிமகர கோ..
பிதி ஹரி ஹரமய பேத ப்ராந ஸோ. அகுந அநூபம குந நிதாந ஸோ..
மஹாமஂத்ர ஜோஇ ஜபத மஹேஸூ. காஸீஂ முகுதி ஹேது உபதேஸூ..
மஹிமா ஜாஸு ஜாந கநராஉ. ப்ரதம பூஜிஅத நாம ப்ரபாஊ..
ஜாந ஆதிகபி நாம ப்ரதாபூ. பயஉ ஸுத்த கரி உலடா ஜாபூ..
ஸஹஸ நாம ஸம ஸுநி ஸிவ பாநீ. ஜபி ஜேஈ பிய ஸஂக பவாநீ..
ஹரஷே ஹேது ஹேரி ஹர ஹீ கோ. கிய பூஷந திய பூஷந தீ கோ..
நாம ப்ரபாஉ ஜாந ஸிவ நீகோ. காலகூட பலு தீந்ஹ அமீ கோ..

8.7.19

चौपाई
bharata anuja saumitra samētā. paṭhavana calē bhagata kṛta cētā..
aṃgada hṛdayaom prēma nahiṃ thōrā. phiri phiri citava rāma kīṃ ōrā..
bāra bāra kara daṃḍa pranāmā. mana asa rahana kahahiṃ mōhi rāmā..
rāma bilōkani bōlani calanī. sumiri sumiri sōcata haomsi milanī..
prabhu rukha dēkhi binaya bahu bhāṣī. calēu hṛdayaom pada paṃkaja rākhī..
ati ādara saba kapi pahuomcāē. bhāinha sahita bharata puni āē..
taba sugrīva carana gahi nānā. bhāomti binaya kīnhē hanumānā..

8.6.19

चौपाई
turata nisācara ēka paṭhāvā. samācāra rāvanahi janāvā..
sunata bihaomsi bōlā dasasīsā. ānahu bōli kahāom kara kīsā..
āyasu pāi dūta bahu dhāē. kapikuṃjarahi bōli lai āē..
aṃgada dīkha dasānana baiṃsēṃ. sahita prāna kajjalagiri jaisēṃ..
bhujā biṭapa sira sṛṃga samānā. rōmāvalī latā janu nānā..
mukha nāsikā nayana aru kānā. giri kaṃdarā khōha anumānā..
gayau sabhāom mana nēku na murā. bālitanaya atibala bāomkurā..
uṭhē sabhāsada kapi kahuom dēkhī. rāvana ura bhā kraudha bisēṣī..

8.5.19

चौपाई
suni suta badha laṃkēsa risānā. paṭhaēsi mēghanāda balavānā..
mārasi jani suta bāṃdhēsu tāhī. dēkhia kapihi kahāom kara āhī..
calā iṃdrajita atulita jōdhā. baṃdhu nidhana suni upajā krōdhā..
kapi dēkhā dāruna bhaṭa āvā. kaṭakaṭāi garjā aru dhāvā..
ati bisāla taru ēka upārā. biratha kīnha laṃkēsa kumārā..
rahē mahābhaṭa tākē saṃgā. gahi gahi kapi mardai nija aṃgā..
tinhahi nipāti tāhi sana bājā. bhirē jugala mānahuom gajarājā.
muṭhikā māri caḍhaā taru jāī. tāhi ēka chana muruchā āī..

8.4.19

चौपाई
ihāom pavanasuta hṛdayaom bicārā. rāma kāju sugrīvaom bisārā..
nikaṭa jāi carananhi siru nāvā. cārihu bidhi tēhi kahi samujhāvā..
suni sugrīvaom parama bhaya mānā. biṣayaom mōra hari līnhēu gyānā..
aba mārutasuta dūta samūhā. paṭhavahu jahaom tahaom bānara jūhā..
kahahu pākha mahuom āva na jōī. mōrēṃ kara tā kara badha hōī..
taba hanumaṃta bōlāē dūtā. saba kara kari sanamāna bahūtā..
bhaya aru prīti nīti dēkhāī. calē sakala carananhi sira nāī..

8.3.19

चौपाई
prabhu bilōki sara sakahiṃ na ḍārī. thakita bhaī rajanīcara dhārī..
saciva bōli bōlē khara dūṣana. yaha kōu nṛpabālaka nara bhūṣana..
nāga asura sura nara muni jētē. dēkhē jitē hatē hama kētē..
hama bhari janma sunahu saba bhāī. dēkhī nahiṃ asi suṃdaratāī..
jadyapi bhaginī kīnha kurūpā. badha lāyaka nahiṃ puruṣa anūpā..
dēhu turata nija nāri durāī. jīata bhavana jāhu dvau bhāī..
mōra kahā tumha tāhi sunāvahu. tāsu bacana suni ātura āvahu..
dūtanha kahā rāma sana jāī. sunata rāma bōlē musakāī..

8.2.19

चौपाई
bhāvī basa pratīti ura āī. pūomcha rāni puni sapatha dēvāī..
kā pūchahuom tumha abahuom na jānā. nija hita anahita pasu pahicānā..
bhayau pākhu dina sajata samājū. tumha pāī sudhi mōhi sana ājū..
khāia pahiria rāja tumhārēṃ. satya kahēṃ nahiṃ dōṣu hamārēṃ..
jauṃ asatya kachu kahaba banāī. tau bidhi dēihi hamahi sajāī..
rāmahi tilaka kāli jauṃ bhayaū. tumha kahuom bipati bīju bidhi bayaū..
rēkha khaomcāi kahauom balu bhāṣī. bhāmini bhaihu dūdha kai mākhī..

Pages

Subscribe to RSS - 19