1

9.4.1

चौपाई
ஆகேஂ சலே பஹுரி ரகுராயா. ரிஷ்யமூக பரவத நிஅராயா..
தஹரஹ ஸசிவ ஸஹித ஸுக்ரீவா. ஆவத தேகி அதுல பல ஸீஂவா..
அதி ஸபீத கஹ ஸுநு ஹநுமாநா. புருஷ ஜுகல பல ரூப நிதாநா..
தரி படு ரூப தேகு தைஂ ஜாஈ. கஹேஸு ஜாநி ஜியஸயந பு஀ாஈ..
படஏ பாலி ஹோஹிஂ மந மைலா. பாகௌஂ துரத தஜௌஂ யஹ ஸைலா..
பிப்ர ரூப தரி கபி தஹகயஊ. மாத நாஇ பூசத அஸ பயஊ..
கோ தும்ஹ ஸ்யாமல கௌர ஸரீரா. சத்ரீ ரூப பிரஹு பந பீரா..
கடிந பூமி கோமல பத காமீ. கவந ஹேது பிசரஹு பந ஸ்வாமீ..
மரிதுல மநோஹர ஸுஂதர காதா. ஸஹத துஸஹ பந ஆதப பாதா..

9.3.1

चौपाई
புர நர பரத ப்ரீதி மைஂ காஈ. மதி அநுரூப அநூப ஸுஹாஈ..
அப ப்ரபு சரித ஸுநஹு அதி பாவந. கரத ஜே பந ஸுர நர முநி பாவந..
ஏக பார சுநி குஸும ஸுஹாஏ. நிஜ கர பூஷந ராம பநாஏ..
ஸீதஹி பஹிராஏ ப்ரபு ஸாதர. பைடே படிக ஸிலா பர ஸுஂதர..
ஸுரபதி ஸுத தரி பாயஸ பேஷா. ஸட சாஹத ரகுபதி பல தேகா..
ஜிமி பிபீலிகா ஸாகர தாஹா. மஹா மஂதமதி பாவந சாஹா..
ஸீதா சரந சௌஂச ஹதி பாகா. மூட஀ மஂதமதி காரந காகா..
சலா ருதிர ரகுநாயக ஜாநா. ஸீஂக தநுஷ ஸாயக ஸஂதாநா..

9.2.1

चौपाई
ஜப தேஂ ராமு ப்யாஹி கர ஆஏ. நித நவ மஂகல மோத பதாஏ..
புவந சாரிதஸ பூதர பாரீ. ஸுகரித மேக பரஷஹி ஸுக பாரீ..
ரிதி ஸிதி ஸஂபதி நதீஂ ஸுஹாஈ. உமகி அவத அஂபுதி கஹுஆஈ..
மநிகந புர நர நாரி ஸுஜாதீ. ஸுசி அமோல ஸுஂதர ஸப பாீ..
கஹி ந ஜாஇ கசு நகர பிபூதீ. ஜநு ஏதநிஅ பிரஂசி கரதூதீ..
ஸப பிதி ஸப புர லோக ஸுகாரீ. ராமசஂத முக சஂது நிஹாரீ..
முதித மாது ஸப ஸகீஂ ஸஹேலீ. பலித பிலோகி மநோரத பேலீ..
ராம ரூபு குநஸீலு ஸுபாஊ. ப்ரமுதித ஹோஇ தேகி ஸுநி ராஊ..

9.1.1

चौपाई
பஂதஉ குரு பத பதும பராகா. ஸுருசி ஸுபாஸ ஸரஸ அநுராகா..
அமிய மூரிமய சூரந சாரூ. ஸமந ஸகல பவ ருஜ பரிவாரூ..
ஸுகரிதி ஸஂபு தந பிமல பிபூதீ. மஂஜுல மஂகல மோத ப்ரஸூதீ..
ஜந மந மஂஜு முகுர மல ஹரநீ. கிஏதிலக குந கந பஸ கரநீ..
ஷ்ரீகுர பத நக மநி கந ஜோதீ. ஸுமிரத திப்ய த்ரரிஷ்டி ஹியஹோதீ..
தலந மோஹ தம ஸோ ஸப்ரகாஸூ. பட஀ே பாக உர ஆவஇ ஜாஸூ..
உகரஹிஂ பிமல பிலோசந ஹீ கே. மிடஹிஂ தோஷ துக பவ ரஜநீ கே..
ஸூ஀ஹிஂ ராம சரித மநி மாநிக. குபுத ப்ரகட ஜஹஜோ ஜேஹி காநிக..

8.7.1

चौपाई
rahēu ēka dina avadhi adhārā. samujhata mana dukha bhayau apārā..
kārana kavana nātha nahiṃ āyau. jāni kuṭila kidhauṃ mōhi bisarāyau..
ahaha dhanya lachimana baḍabhāgī. rāma padārabiṃdu anurāgī..
kapaṭī kuṭila mōhi prabhu cīnhā. tātē nātha saṃga nahiṃ līnhā..
jauṃ karanī samujhai prabhu mōrī. nahiṃ nistāra kalapa sata kōrī..
jana avaguna prabhu māna na kāū. dīna baṃdhu ati mṛdula subhāū..
mōri jiyaom bharōsa dṛḍha sōī. milihahiṃ rāma saguna subha hōī..

8.6.1

चौपाई
yaha laghu jaladhi tarata kati bārā. asa suni puni kaha pavanakumārā..
prabhu pratāpa baḍavānala bhārī. sōṣēu prathama payōnidhi bārī..
taba ripu nārī rudana jala dhārā. bharēu bahōri bhayau tēhiṃ khārā..
suni ati ukuti pavanasuta kērī. haraṣē kapi raghupati tana hērī..
jāmavaṃta bōlē dōu bhāī. nala nīlahi saba kathā sunāī..
rāma pratāpa sumiri mana māhīṃ. karahu sētu prayāsa kachu nāhīṃ..
bōli liē kapi nikara bahōrī. sakala sunahu binatī kachu mōrī..

8.5.1

चौपाई
jāmavaṃta kē bacana suhāē. suni hanumaṃta hṛdaya ati bhāē..
taba lagi mōhi parikhēhu tumha bhāī. sahi dukha kaṃda mūla phala khāī..
jaba lagi āvauṃ sītahi dēkhī. hōihi kāju mōhi haraṣa bisēṣī..
yaha kahi nāi sabanhi kahuom māthā. calēu haraṣi hiyaom dhari raghunāthā..
siṃdhu tīra ēka bhūdhara suṃdara. kautuka kūdi caḍhaēu tā ūpara..
bāra bāra raghubīra saombhārī. tarakēu pavanatanaya bala bhārī..
jēhiṃ giri carana dēi hanumaṃtā. calēu sō gā pātāla turaṃtā..

8.4.1

चौपाई
āgēṃ calē bahuri raghurāyā. riṣyamūka paravata niarāyā..
tahaom raha saciva sahita sugrīvā. āvata dēkhi atula bala sīṃvā..
ati sabhīta kaha sunu hanumānā. puruṣa jugala bala rūpa nidhānā..
dhari baṭu rūpa dēkhu taiṃ jāī. kahēsu jāni jiyaom sayana bujhāī..
paṭhaē bāli hōhiṃ mana mailā. bhāgauṃ turata tajauṃ yaha sailā..
bipra rūpa dhari kapi tahaom gayaū. mātha nāi pūchata asa bhayaū..
kō tumha syāmala gaura sarīrā. chatrī rūpa phirahu bana bīrā..

8.3.1

चौपाई
pura nara bharata prīti maiṃ gāī. mati anurūpa anūpa suhāī..
aba prabhu carita sunahu ati pāvana. karata jē bana sura nara muni bhāvana..
ēka bāra cuni kusuma suhāē. nija kara bhūṣana rāma banāē..
sītahi pahirāē prabhu sādara. baiṭhē phaṭika silā para suṃdara..
surapati suta dhari bāyasa bēṣā. saṭha cāhata raghupati bala dēkhā..
jimi pipīlikā sāgara thāhā. mahā maṃdamati pāvana cāhā..
sītā carana cauṃca hati bhāgā. mūḍha maṃdamati kārana kāgā..
calā rudhira raghunāyaka jānā. sīṃka dhanuṣa sāyaka saṃdhānā..

8.2.1

चौपाई
jaba tēṃ rāmu byāhi ghara āē. nita nava maṃgala mōda badhāē..
bhuvana cāridasa bhūdhara bhārī. sukṛta mēgha baraṣahi sukha bārī..
ridhi sidhi saṃpati nadīṃ suhāī. umagi avadha aṃbudhi kahuom āī..
manigana pura nara nāri sujātī. suci amōla suṃdara saba bhāomtī..
kahi na jāi kachu nagara bibhūtī. janu ētania biraṃci karatūtī..
saba bidhi saba pura lōga sukhārī. rāmacaṃda mukha caṃdu nihārī..
mudita mātu saba sakhīṃ sahēlī. phalita bilōki manōratha bēlī..

Pages

Subscribe to RSS - 1