20

9.4.20

चौपाई
சரந நாஇ ஸிரு பிநதீ கீந்ஹீ. லசிமந அபய பா தேஹி தீந்ஹீ..
க்ரோதவஂத லசிமந ஸுநி காநா. கஹ கபீஸ அதி பயஅகுலாநா..
ஸுநு ஹநுமஂத ஸஂக லை தாரா. கரி பிநதீ ஸமு஀ாஉ குமாரா..
தாரா ஸஹித ஜாஇ ஹநுமாநா. சரந பஂதி ப்ரபு ஸுஜஸ பகாநா..
கரி பிநதீ மஂதிர லை ஆஏ. சரந பகாரி பல பைடாஏ..
தப கபீஸ சரநந்ஹி ஸிரு நாவா. கஹி புஜ லசிமந கஂட லகாவா..
நாத பிஷய ஸம மத கசு நாஹீஂ. முநி மந மோஹ கரஇ சந மாஹீஂ..
ஸுநத பிநீத பசந ஸுக பாவா. லசிமந தேஹி பஹு பிதி ஸமு஀ாவா..
பவந தநய ஸப கதா ஸுநாஈ. ஜேஹி பிதி கஏ தூத ஸமுதாஈ..

9.3.20

छंद
தப சலே ஜாந பபாந கரால. புஂகரத ஜநு பஹு ப்யால..
கோபேஉ ஸமர ஷ்ரீராம. சலே பிஸிக நிஸித நிகாம..
அவலோகி கரதர தீர. முரி சலே நிஸிசர பீர..
பஏ க்ருத்த தீநிஉ பாஇ. ஜோ பாகி ரந தே ஜாஇ..
தேஹி பதப ஹம நிஜ பாநி. பிரே மரந மந மஹுடாநி..
ஆயுத அநேக ப்ரகார. ஸநமுக தே கரஹிஂ ப்ரஹார..
ரிபு பரம கோபே ஜாநி. ப்ரபு தநுஷ ஸர ஸஂதாநி..
சா஀ே பிபுல நாராச. லகே கடந பிகட பிஸாச..
உர ஸீஸ புஜ கர சரந. ஜஹதஹலகே மஹி பரந..
சிக்கரத லாகத பாந. தர பரத குதர ஸமாந..
பட கடத தந ஸத கஂட. புநி உடத கரி பாஷஂட..

9.2.20

चौपाई
கைகயஸுதா ஸுநத கடு பாநீ. கஹி ந ஸகஇ கசு ஸஹமி ஸுகாநீ..
தந பஸேஉ கதலீ ஜிமி காீ. குபரீஂ தஸந ஜீப தப சாீ..
கஹி கஹி கோடிக கபட கஹாநீ. தீரஜு தரஹு ப்ரபோதிஸி ராநீ..
பிரா கரமு ப்ரிய லாகி குசாலீ. பகிஹி ஸராஹஇ மாநி மராலீ..
ஸுநு மஂதரா பாத புரி தோரீ. தஹிநி ஆி நித பரகஇ மோரீ..
திந ப்ரதி தேகஉராதி குஸபநே. கஹஉந தோஹி மோஹ பஸ அபநே..
காஹ கரௌ ஸகி ஸூத ஸுபாஊ. தாஹிந பாம ந ஜாநஉகாஊ..

दोहा/सोरठा
அபநே சலத ந ஆஜு லகி அநபல காஹுக கீந்ஹ.
கேஹிஂ அக ஏகஹி பார மோஹி தைஅதுஸஹ துகு தீந்ஹ..20..

9.1.20

चौपाई
ஆகர மதுர மநோஹர தோஊ. பரந பிலோசந ஜந ஜிய ஜோஊ..
ஸுமிரத ஸுலப ஸுகத ஸப காஹூ. லோக லாஹு பரலோக நிபாஹூ..
கஹத ஸுநத ஸுமிரத ஸுடி நீகே. ராம லகந ஸம ப்ரிய துலஸீ கே..
பரநத பரந ப்ரீதி பிலகாதீ. ப்ரஹ்ம ஜீவ ஸம ஸஹஜ ஸாதீ..
நர நாராயந ஸரிஸ ஸுப்ராதா. ஜக பாலக பிஸேஷி ஜந த்ராதா..
பகதி ஸுதிய கல கரந பிபூஷந. ஜக ஹித ஹேது பிமல பிது பூஷந .
ஸ்வாத தோஷ ஸம ஸுகதி ஸுதா கே. கமட ஸேஷ ஸம தர பஸுதா கே..
ஜந மந மஂஜு கஂஜ மதுகர ஸே. ஜீஹ ஜஸோமதி ஹரி ஹலதர ஸே..

8.7.20

चौपाई
puni kṛpāla liyō bōli niṣādā. dīnhē bhūṣana basana prasādā..
jāhu bhavana mama sumirana karēhū. mana krama bacana dharma anusarēhū..
tumha mama sakhā bharata sama bhrātā. sadā rahēhu pura āvata jātā..
bacana sunata upajā sukha bhārī. parēu carana bhari lōcana bārī..
carana nalina ura dhari gṛha āvā. prabhu subhāu parijananhi sunāvā..
raghupati carita dēkhi purabāsī. puni puni kahahiṃ dhanya sukharāsī..
rāma rāja baiṃṭhēṃ trēlōkā. haraṣita bhaē gaē saba sōkā..

8.6.20

चौपाई
kaha dasakaṃṭha kavana taiṃ baṃdara. maiṃ raghubīra dūta dasakaṃdhara..
mama janakahi tōhi rahī mitāī. tava hita kārana āyauom bhāī..
uttama kula pulasti kara nātī. siva biraṃci pūjēhu bahu bhāomtī..
bara pāyahu kīnhēhu saba kājā. jītēhu lōkapāla saba rājā..
nṛpa abhimāna mōha basa kiṃbā. hari ānihu sītā jagadaṃbā..
aba subha kahā sunahu tumha mōrā. saba aparādha chamihi prabhu tōrā..
dasana gahahu tṛna kaṃṭha kuṭhārī. parijana sahita saṃga nija nārī..

8.5.20

चौपाई
brahmabāna kapi kahuom tēhi mārā. paratihuom bāra kaṭaku saṃghārā..
tēhi dēkhā kapi muruchita bhayaū. nāgapāsa bāomdhēsi lai gayaū..
jāsu nāma japi sunahu bhavānī. bhava baṃdhana kāṭahiṃ nara gyānī..
tāsu dūta ki baṃdha taru āvā. prabhu kāraja lagi kapihiṃ baomdhāvā..
kapi baṃdhana suni nisicara dhāē. kautuka lāgi sabhāom saba āē..
dasamukha sabhā dīkhi kapi jāī. kahi na jāi kachu ati prabhutāī..
kara jōrēṃ sura disipa binītā. bhṛkuṭi bilōkata sakala sabhītā..

8.4.20

चौपाई
carana nāi siru binatī kīnhī. lachimana abhaya bāomha tēhi dīnhī..
krōdhavaṃta lachimana suni kānā. kaha kapīsa ati bhayaom akulānā..
sunu hanumaṃta saṃga lai tārā. kari binatī samujhāu kumārā..
tārā sahita jāi hanumānā. carana baṃdi prabhu sujasa bakhānā..
kari binatī maṃdira lai āē. carana pakhāri palaomga baiṭhāē..
taba kapīsa carananhi siru nāvā. gahi bhuja lachimana kaṃṭha lagāvā..
nātha biṣaya sama mada kachu nāhīṃ. muni mana mōha karai chana māhīṃ..

8.3.20

छंद
taba calē jāna babāna karāla. phuṃkarata janu bahu byāla..
kōpēu samara śrīrāma. calē bisikha nisita nikāma..
avalōki kharatara tīra. muri calē nisicara bīra..
bhaē kruddha tīniu bhāi. jō bhāgi rana tē jāi..
tēhi badhaba hama nija pāni. phirē marana mana mahuom ṭhāni..
āyudha anēka prakāra. sanamukha tē karahiṃ prahāra..
ripu parama kōpē jāni. prabhu dhanuṣa sara saṃdhāni..
chāomḍaē bipula nārāca. lagē kaṭana bikaṭa pisāca..

8.2.20

चौपाई
kaikayasutā sunata kaṭu bānī. kahi na sakai kachu sahami sukhānī..
tana pasēu kadalī jimi kāompī. kubarīṃ dasana jībha taba cāompī..
kahi kahi kōṭika kapaṭa kahānī. dhīraju dharahu prabōdhisi rānī..
phirā karamu priya lāgi kucālī. bakihi sarāhai māni marālī..
sunu maṃtharā bāta phuri tōrī. dahini āomkhi nita pharakai mōrī..
dina prati dēkhauom rāti kusapanē. kahauom na tōhi mōha basa apanē..
kāha karau sakhi sūdha subhāū. dāhina bāma na jānauom kāū..

Pages

Subscribe to RSS - 20