21

9.4.21

चौपाई
நாஇ சரந ஸிரு கஹ கர ஜோரீ. நாத மோஹி கசு நாஹிந கோரீ..
அதிஸய ப்ரபல தேவ தப மாயா. சூடஇ ராம கரஹு ஜௌஂ தாயா..
பிஷய பஸ்ய ஸுர நர முநி ஸ்வாமீ. மைஂ பாவ பஸு கபி அதி காமீ..
நாரி நயந ஸர ஜாஹி ந லாகா. கோர க்ரோத தம நிஸி ஜோ ஜாகா..
லோப பா ஜேஹிஂ கர ந பாயா. ஸோ நர தும்ஹ ஸமாந ரகுராயா..
யஹ குந ஸாதந தேஂ நஹிஂ ஹோஈ. தும்ஹரீ கரிபாபாவ கோஇ கோஈ..
தப ரகுபதி போலே முஸகாஈ. தும்ஹ ப்ரிய மோஹி பரத ஜிமி பாஈ..
அப ஸோஇ ஜதநு கரஹு மந லாஈ. ஜேஹி பிதி ஸீதா கை ஸுதி பாஈ..

9.3.21

चौपाई
ஜப ரகுநாத ஸமர ரிபு ஜீதே. ஸுர நர முநி ஸப கே பய பீதே..
தப லசிமந ஸீதஹி லை ஆஏ. ப்ரபு பத பரத ஹரஷி உர லாஏ.
ஸீதா சிதவ ஸ்யாம மரிது காதா. பரம ப்ரேம லோசந ந அகாதா..
பஂசவடீஂ பஸி ஷ்ரீரகுநாயக. கரத சரித ஸுர முநி ஸுகதாயக..
துஆதேகி கரதூஷந கேரா. ஜாஇ ஸுபநகாராவந ப்ரேரா..
போலி பசந க்ரோத கரி பாரீ. தேஸ கோஸ கை ஸுரதி பிஸாரீ..
கரஸி பாந ஸோவஸி திநு ராதீ. ஸுதி நஹிஂ தவ ஸிர பர ஆராதீ..
ராஜ நீதி பிநு தந பிநு தர்மா. ஹரிஹி ஸமர்பே பிநு ஸதகர்மா..
பித்யா பிநு பிபேக உபஜாஏ ஷ்ரம பல பட஀ே கிஏஅரு பாஏ.

9.2.21

चौपाई
நைஹர ஜநமு பரப பரு ஜாஇ. ஜிஅத ந கரபி ஸவதி ஸேவகாஈ..
அரி பஸ தைஉ ஜிஆவத ஜாஹீ. மரநு நீக தேஹி ஜீவந சாஹீ..
தீந பசந கஹ பஹுபிதி ராநீ. ஸுநி குபரீஂ தியமாயா டாநீ..
அஸ கஸ கஹஹு மாநி மந ஊநா. ஸுகு ஸோஹாகு தும்ஹ கஹுதிந தூநா..
ஜேஹிஂ ராஉர அதி அநபல தாகா. ஸோஇ பாஇஹி யஹு பலு பரிபாகா..
ஜப தேஂ குமத ஸுநா மைஂ ஸ்வாமிநி. பூக ந பாஸர நீஂத ந ஜாமிநி..
பூேஉ குநிந்ஹ ரேக திந்ஹ காீ. பரத புஆல ஹோஹிஂ யஹ ஸாீ..
பாமிநி கரஹு த கஹௌஂ உபாஊ. ஹை தும்ஹரீஂ ஸேவா பஸ ராஊ..

9.1.21

चौपाई
ஸமு஀த ஸரிஸ நாம அரு நாமீ. ப்ரீதி பரஸபர ப்ரபு அநுகாமீ..
நாம ரூப துஇ ஈஸ உபாதீ. அகத அநாதி ஸுஸாமு஀ி ஸாதீ..
கோ பட஀ சோட கஹத அபராதூ. ஸுநி குந பேத ஸமு஀ிஹஹிஂ ஸாதூ..
தேகிஅஹிஂ ரூப நாம ஆதீநா. ரூப க்யாந நஹிஂ நாம பிஹீநா..
ரூப பிஸேஷ நாம பிநு ஜாநேஂ. கரதல கத ந பரஹிஂ பஹிசாநேஂ..
ஸுமிரிஅ நாம ரூப பிநு தேகேஂ. ஆவத ஹரிதயஸநேஹ பிஸேஷேஂ..
நாம ரூப கதி அகத கஹாநீ. ஸமு஀த ஸுகத ந பரதி பகாநீ..
அகுந ஸகுந பிச நாம ஸுஸாகீ. உபய ப்ரபோதக சதுர துபாஷீ..

8.7.21

चौपाई
daihika daivika bhautika tāpā. rāma rāja nahiṃ kāhuhi byāpā..
saba nara karahiṃ paraspara prītī. calahiṃ svadharma nirata śruti nītī..
cāriu carana dharma jaga māhīṃ. pūri rahā sapanēhuom agha nāhīṃ..
rāma bhagati rata nara aru nārī. sakala parama gati kē adhikārī..
alpamṛtyu nahiṃ kavaniu pīrā. saba suṃdara saba biruja sarīrā..
nahiṃ daridra kōu dukhī na dīnā. nahiṃ kōu abudha na lacchana hīnā..
saba nirdaṃbha dharmarata punī. nara aru nāri catura saba gunī..

8.6.21

चौपाई
rē kapipōta bōlu saṃbhārī. mūḍha na jānēhi mōhi surārī..
kahu nija nāma janaka kara bhāī. kēhi nātēṃ māniai mitāī..
aṃgada nāma bāli kara bēṭā. tāsōṃ kabahuom bhaī hī bhēṭā..
aṃgada bacana sunata sakucānā. rahā bāli bānara maiṃ jānā..
aṃgada tahīṃ bāli kara bālaka. upajēhu baṃsa anala kula ghālaka..
garbha na gayahu byartha tumha jāyahu. nija mukha tāpasa dūta kahāyahu..
aba kahu kusala bāli kahaom ahaī. bihaomsi bacana taba aṃgada kahaī..
dina dasa gaēom bāli pahiṃ jāī. būjhēhu kusala sakhā ura lāī..

8.5.21

चौपाई
kaha laṃkēsa kavana taiṃ kīsā. kēhiṃ kē bala ghālēhi bana khīsā..
kī dhauṃ śravana sunēhi nahiṃ mōhī. dēkhauom ati asaṃka saṭha tōhī..
mārē nisicara kēhiṃ aparādhā. kahu saṭha tōhi na prāna kai bādhā..
suna rāvana brahmāṃḍa nikāyā. pāi jāsu bala biracita māyā..
jākēṃ bala biraṃci hari īsā. pālata sṛjata harata dasasīsā.
jā bala sīsa dharata sahasānana. aṃḍakōsa samēta giri kānana..
dharai jō bibidha dēha suratrātā. tumha tē saṭhanha sikhāvanu dātā.

8.4.21

चौपाई
nāi carana siru kaha kara jōrī. nātha mōhi kachu nāhina khōrī..
atisaya prabala dēva taba māyā. chūṭai rāma karahu jauṃ dāyā..
biṣaya basya sura nara muni svāmī. maiṃ pāvaomra pasu kapi ati kāmī..
nāri nayana sara jāhi na lāgā. ghōra krōdha tama nisi jō jāgā..
lōbha pāomsa jēhiṃ gara na baomdhāyā. sō nara tumha samāna raghurāyā..
yaha guna sādhana tēṃ nahiṃ hōī. tumharī kṛpāom pāva kōi kōī..
taba raghupati bōlē musakāī. tumha priya mōhi bharata jimi bhāī..

8.3.21

चौपाई
jaba raghunātha samara ripu jītē. sura nara muni saba kē bhaya bītē..
taba lachimana sītahi lai āē. prabhu pada parata haraṣi ura lāē.
sītā citava syāma mṛdu gātā. parama prēma lōcana na aghātā..
paṃcavaṭīṃ basi śrīraghunāyaka. karata carita sura muni sukhadāyaka..
dhuāom dēkhi kharadūṣana kērā. jāi supanakhāom rāvana prērā..
bōli bacana krōdha kari bhārī. dēsa kōsa kai surati bisārī..
karasi pāna sōvasi dinu rātī. sudhi nahiṃ tava sira para ārātī..

8.2.21

चौपाई
naihara janamu bharaba baru jāi. jiata na karabi savati sēvakāī..
ari basa daiu jiāvata jāhī. maranu nīka tēhi jīvana cāhī..
dīna bacana kaha bahubidhi rānī. suni kubarīṃ tiyamāyā ṭhānī..
asa kasa kahahu māni mana ūnā. sukhu sōhāgu tumha kahuom dina dūnā..
jēhiṃ rāura ati anabhala tākā. sōi pāihi yahu phalu paripākā..
jaba tēṃ kumata sunā maiṃ svāmini. bhūkha na bāsara nīṃda na jāmini..
pūomchēu guninha rēkha tinha khāomcī. bharata bhuāla hōhiṃ yaha sāomcī..

Pages

Subscribe to RSS - 21