22

9.4.22

चौपाई
பாநர கடக உமா மேஂ தேகா. ஸோ மூருக ஜோ கரந சஹ லேகா..
ஆஇ ராம பத நாவஹிஂ மாதா. நிரகி பதநு ஸப ஹோஹிஂ ஸநாதா..
அஸ கபி ஏக ந ஸேநா மாஹீஂ. ராம குஸல ஜேஹி பூசீ நாஹீஂ..
யஹ கசு நஹிஂ ப்ரபு கஇ அதிகாஈ. பிஸ்வரூப ப்யாபக ரகுராஈ..
டாட஀ே ஜஹதஹஆயஸு பாஈ. கஹ ஸுக்ரீவ ஸபஹி ஸமு஀ாஈ..
ராம காஜு அரு மோர நிஹோரா. பாநர ஜூத ஜாஹு சஹுஓரா..
ஜநகஸுதா கஹுகோஜஹு ஜாஈ. மாஸ திவஸ மஹஆஏஹு பாஈ..
அவதி மேடி ஜோ பிநு ஸுதி பாஏ ஆவஇ பநிஹி ஸோ மோஹி மராஏ.

9.3.22

चौपाई
ஸுநத ஸபாஸத உடே அகுலாஈ. ஸமு஀ாஈ கஹி பாஹஉடாஈ..
கஹ லஂகேஸ கஹஸி நிஜ பாதா. கேஂஇதவ நாஸா காந நிபாதா..
அவத நரிபதி தஸரத கே ஜாஏ. புருஷ ஸிஂக பந கேலந ஆஏ..
ஸமு஀ி பரீ மோஹி உந்ஹ கை கரநீ. ரஹித நிஸாசர கரிஹஹிஂ தரநீ..
ஜிந்ஹ கர புஜபல பாஇ தஸாநந. அபய பஏ பிசரத முநி காநந..
தேகத பாலக கால ஸமாநா. பரம தீர தந்வீ குந நாநா..
அதுலித பல ப்ரதாப த்வௌ ப்ராதா. கல பத ரத ஸுர முநி ஸுகதாதா..
ஸோபாதாம ராம அஸ நாமா. திந்ஹ கே ஸஂக நாரி ஏக ஸ்யாமா..
ருப ராஸி பிதி நாரி ஸாரீ. ரதி ஸத கோடி தாஸு பலிஹாரீ..

9.2.22

चौपाई
குபரீஂ கரி கபுலீ கைகேஈ. கபட சுரீ உர பாஹந டேஈ..
லகஇ ந ராநி நிகட துகு கைஂஸே. சரஇ ஹரித திந பலிபஸு ஜைஸேஂ..
ஸுநத பாத மரிது அஂத கடோரீ. தேதி மநஹுமது மாஹுர கோரீ..
கஹஇ சேரி ஸுதி அஹஇ கி நாஹீ. ஸ்வாமிநி கஹிஹு கதா மோஹி பாஹீஂ..
துஇ பரதாந பூப ஸந தாதீ. மாகஹு ஆஜு ஜுட஀ாவஹு சாதீ..
ஸுதஹி ராஜு ராமஹி பநவாஸூ. தேஹு லேஹு ஸப ஸவதி ஹுலாஸு..
பூபதி ராம ஸபத ஜப கரஈ. தப மாகேஹு ஜேஹிஂ பசநு ந டரஈ..
ஹோஇ அகாஜு ஆஜு நிஸி பீதேஂ. பசநு மோர ப்ரிய மாநேஹு ஜீ தேஂ..

9.1.22

चौपाई
நாம ஜீஹஜபி ஜாகஹிஂ ஜோகீ. பிரதி பிரஂசி ப்ரபஂச பியோகீ..
ப்ரஹ்மஸுகஹி அநுபவஹிஂ அநூபா. அகத அநாமய நாம ந ரூபா..
ஜாநா சஹஹிஂ கூட஀ கதி ஜேஊ. நாம ஜீஹஜபி ஜாநஹிஂ தேஊ..
ஸாதக நாம ஜபஹிஂ லய லாஏ ஹோஹிஂ ஸித்த அநிமாதிக பாஏ.
ஜபஹிஂ நாமு ஜந ஆரத பாரீ. மிடஹிஂ குஸஂகட ஹோஹிஂ ஸுகாரீ..
ராம பகத ஜக சாரி ப்ரகாரா. ஸுகரிதீ சாரிஉ அநக உதாரா..
சஹூ சதுர கஹுநாம அதாரா. க்யாநீ ப்ரபுஹி பிஸேஷி பிஆரா..
சஹுஜுக சஹுஷ்ருதி நா ப்ரபாஊ. கலி பிஸேஷி நஹிஂ ஆந உபாஊ..

8.7.22

चौपाई
bhūmi sapta sāgara mēkhalā. ēka bhūpa raghupati kōsalā..
bhuana anēka rōma prati jāsū. yaha prabhutā kachu bahuta na tāsū..
sō mahimā samujhata prabhu kērī. yaha baranata hīnatā ghanērī..
sōu mahimā khagēsa jinha jānī. phirī ēhiṃ carita tinhahuom rati mānī..
sōu jānē kara phala yaha līlā. kahahiṃ mahā munibara damasīlā..
rāma rāja kara sukha saṃpadā. barani na sakai phanīsa sāradā..
saba udāra saba para upakārī. bipra carana sēvaka nara nārī..
ēkanāri brata rata saba jhārī. tē mana baca krama pati hitakārī..

8.6.22

चौपाई
siva biraṃci sura muni samudāī. cāhata jāsu carana sēvakāī..
tāsu dūta hōi hama kula bōrā. aisihuom mati ura bihara na tōrā..
suni kaṭhōra bānī kapi kērī. kahata dasānana nayana tarērī..
khala tava kaṭhina bacana saba sahaūom. nīti dharma maiṃ jānata ahaūom..
kaha kapi dharmasīlatā tōrī. hamahuom sunī kṛta para triya cōrī..
dēkhī nayana dūta rakhavārī. būḍai na marahu dharma bratadhārī..
kāna nāka binu bhagini nihārī. chamā kīnhi tumha dharma bicārī..

8.5.22

चौपाई
jānauom maiṃ tumhāri prabhutāī. sahasabāhu sana parī larāī..
samara bāli sana kari jasu pāvā. suni kapi bacana bihasi biharāvā..
khāyauom phala prabhu lāgī bhūomkhā. kapi subhāva tēṃ tōrēuom rūkhā..
saba kēṃ dēha parama priya svāmī. mārahiṃ mōhi kumāraga gāmī..
jinha mōhi mārā tē maiṃ mārē. tēhi para bāomdhēu tanayaom tumhārē..
mōhi na kachu bāomdhē kai lājā. kīnha cahauom nija prabhu kara kājā..
binatī karauom jōri kara rāvana. sunahu māna taji mōra sikhāvana..

8.4.22

चौपाई
bānara kaṭaka umā mēṃ dēkhā. sō mūrukha jō karana caha lēkhā..
āi rāma pada nāvahiṃ māthā. nirakhi badanu saba hōhiṃ sanāthā..
asa kapi ēka na sēnā māhīṃ. rāma kusala jēhi pūchī nāhīṃ..
yaha kachu nahiṃ prabhu kai adhikāī. bisvarūpa byāpaka raghurāī..
ṭhāḍhaē jahaom tahaom āyasu pāī. kaha sugrīva sabahi samujhāī..
rāma kāju aru mōra nihōrā. bānara jūtha jāhu cahuom ōrā..
janakasutā kahuom khōjahu jāī. māsa divasa mahaom āēhu bhāī..
avadhi mēṭi jō binu sudhi pāēom. āvai banihi sō mōhi marāēom..

8.3.22

चौपाई
sunata sabhāsada uṭhē akulāī. samujhāī gahi bāhaom uṭhāī..
kaha laṃkēsa kahasi nija bātā. kēṃiom tava nāsā kāna nipātā..
avadha nṛpati dasaratha kē jāē. puruṣa siṃgha bana khēlana āē..
samujhi parī mōhi unha kai karanī. rahita nisācara karihahiṃ dharanī..
jinha kara bhujabala pāi dasānana. abhaya bhaē bicarata muni kānana..
dēkhata bālaka kāla samānā. parama dhīra dhanvī guna nānā..
atulita bala pratāpa dvau bhrātā. khala badha rata sura muni sukhadātā..

8.2.22

चौपाई
kubarīṃ kari kabulī kaikēī. kapaṭa churī ura pāhana ṭēī..
lakhai na rāni nikaṭa dukhu kaiṃsē. carai harita tina balipasu jaisēṃ..
sunata bāta mṛdu aṃta kaṭhōrī. dēti manahuom madhu māhura ghōrī..
kahai cēri sudhi ahai ki nāhī. svāmini kahihu kathā mōhi pāhīṃ..
dui baradāna bhūpa sana thātī. māgahu āju juḍaāvahu chātī..
sutahi rāju rāmahi banavāsū. dēhu lēhu saba savati hulāsu..
bhūpati rāma sapatha jaba karaī. taba māgēhu jēhiṃ bacanu na ṭaraī..
hōi akāju āju nisi bītēṃ. bacanu mōra priya mānēhu jī tēṃ..

Pages

Subscribe to RSS - 22