23

9.4.23

चौपाई
ஸுநஹு நீல அஂகத ஹநுமாநா. ஜாமவஂத மதிதீர ஸுஜாநா..
ஸகல ஸுபட மிலி தச்சிந ஜாஹூ. ஸீதா ஸுதி பூேஉ ஸப காஹூ..
மந க்ரம பசந ஸோ ஜதந பிசாரேஹு. ராமசஂத்ர கர காஜு ஸாரேஹு..
பாநு பீடி ஸேஇஅ உர ஆகீ. ஸ்வாமிஹி ஸர்ப பாவ சல த்யாகீ..
தஜி மாயா ஸேஇஅ பரலோகா. மிடஹிஂ ஸகல பவ ஸஂபவ ஸோகா..
தேஹ தரே கர யஹ பலு பாஈ. பஜிஅ ராம ஸப காம பிஹாஈ..
ஸோஇ குநக்ய ஸோஈ பட஀பாகீ . ஜோ ரகுபீர சரந அநுராகீ..
ஆயஸு மாகி சரந ஸிரு நாஈ. சலே ஹரஷி ஸுமிரத ரகுராஈ..
பாசேஂ பவந தநய ஸிரு நாவா. ஜாநி காஜ ப்ரபு நிகட போலாவா..

9.3.23

चौपाई
ஸுர நர அஸுர நாக கக மாஹீஂ. மோரே அநுசர கஹகோஉ நாஹீஂ..
கர தூஷந மோஹி ஸம பலவஂதா. திந்ஹஹி கோ மாரஇ பிநு பகவஂதா..
ஸுர ரஂஜந பஂஜந மஹி பாரா. ஜௌஂ பகவஂத லீந்ஹ அவதாரா..
தௌ மை ஜாஇ பைரு ஹடி கரஊ ப்ரபு ஸர ப்ராந தஜேஂ பவ தரஊ.
ஹோஇஹி பஜநு ந தாமஸ தேஹா. மந க்ரம பசந மஂத்ர தரிட஀ ஏஹா..
ஜௌஂ நரருப பூபஸுத கோஊ. ஹரிஹஉநாரி ஜீதி ரந தோஊ..
சலா அகேல ஜாந சடி தஹவா பஸ மாரீச ஸிஂது தட ஜஹவா.
இஹாராம ஜஸி ஜுகுதி பநாஈ. ஸுநஹு உமா ஸோ கதா ஸுஹாஈ..

9.2.23

चौपाई
குபரிஹி ராநி ப்ராநப்ரிய ஜாநீ. பார பார பட஀ி புத்தி பகாநீ..
தோஹி ஸம ஹித ந மோர ஸஂஸாரா. பஹே ஜாத கஇ பஇஸி அதாரா..
ஜௌஂ பிதி புரப மநோரது காலீ. கரௌஂ தோஹி சக பூதரி ஆலீ..
பஹுபிதி சேரிஹி ஆதரு தேஈ. கோபபவந கவநி கைகேஈ..
பிபதி பீஜு பரஷா ரிது சேரீ. புஇபஇ குமதி கைகேஈ கேரீ..
பாஇ கபட ஜலு அஂகுர ஜாமா. பர தோஉ தல துக பல பரிநாமா..
கோப ஸமாஜு ஸாஜி ஸபு ஸோஈ. ராஜு கரத நிஜ குமதி பிகோஈ..
ராஉர நகர கோலாஹலு ஹோஈ. யஹ குசாலி கசு ஜாந ந கோஈ..

9.1.23

चौपाई
அகுந ஸகுந துஇ ப்ரஹ்ம ஸரூபா. அகத அகாத அநாதி அநூபா..
மோரேஂ மத பட஀ நாமு துஹூ தேஂ. கிஏ ஜேஹிஂ ஜுக நிஜ பஸ நிஜ பூதேஂ..
ப்ரோட஀ி ஸுஜந ஜநி ஜாநஹிஂ ஜந கீ. கஹஉப்ரதீதி ப்ரீதி ருசி மந கீ..
ஏகு தாருகத தேகிஅ ஏகூ. பாவக ஸம ஜுக ப்ரஹ்ம பிபேகூ..
உபய அகம ஜுக ஸுகம நாம தேஂ. கஹேஉநாமு பட஀ ப்ரஹ்ம ராம தேஂ..
ப்யாபகு ஏகு ப்ரஹ்ம அபிநாஸீ. ஸத சேதந தந ஆந ராஸீ..
அஸ ப்ரபு ஹரிதயஅசத அபிகாரீ. ஸகல ஜீவ ஜக தீந துகாரீ..
நாம நிரூபந நாம ஜதந தேஂ. ஸோஉ ப்ரகடத ஜிமி மோல ரதந தேஂ..

8.7.23

चौपाई
phūlahiṃ pharahiṃ sadā taru kānana. rahahi ēka saomga gaja paṃcānana..
khaga mṛga sahaja bayaru bisarāī. sabanhi paraspara prīti baḍhaāī..
kūjahiṃ khaga mṛga nānā bṛṃdā. abhaya carahiṃ bana karahiṃ anaṃdā..
sītala surabhi pavana baha maṃdā. gūṃjata ali lai cali makaraṃdā..
latā biṭapa māgēṃ madhu cavahīṃ. manabhāvatō dhēnu paya stravahīṃ..
sasi saṃpanna sadā raha dharanī. trētāom bhai kṛtajuga kai karanī..
pragaṭīṃ girinha bibidha mani khānī. jagadātamā bhūpa jaga jānī..

8.6.23

चौपाई
tumharē kaṭaka mājha sunu aṃgada. mō sana bhirihi kavana jōdhā bada..
tava prabhu nāri birahaom balahīnā. anuja tāsu dukha dukhī malīnā..
tumha sugrīva kūladruma dōū. anuja hamāra bhīru ati sōū..
jāmavaṃta maṃtrī ati būḍhaā. sō ki hōi aba samarārūḍhaā..
silpi karma jānahiṃ nala nīlā. hai kapi ēka mahā balasīlā..
āvā prathama nagaru jēṃhiṃ jārā. sunata bacana kaha bālikumārā..
satya bacana kahu nisicara nāhā. sāomcēhuom kīsa kīnha pura dāhā..
rāvana nagara alpa kapi dahaī. suni asa bacana satya kō kahaī..

8.5.23

चौपाई
rāma carana paṃkaja ura dharahū. laṃkā acala rāja tumha karahū..
riṣi pulista jasu bimala maṃyakā. tēhi sasi mahuom jani hōhu kalaṃkā..
rāma nāma binu girā na sōhā. dēkhu bicāri tyāgi mada mōhā..
basana hīna nahiṃ sōha surārī. saba bhūṣaṇa bhūṣita bara nārī..
rāma bimukha saṃpati prabhutāī. jāi rahī pāī binu pāī..
sajala mūla jinha saritanha nāhīṃ. baraṣi gaē puni tabahiṃ sukhāhīṃ..
sunu dasakaṃṭha kahauom pana rōpī. bimukha rāma trātā nahiṃ kōpī..

8.4.23

चौपाई
sunahu nīla aṃgada hanumānā. jāmavaṃta matidhīra sujānā..
sakala subhaṭa mili dacchina jāhū. sītā sudhi pūomchēu saba kāhū..
mana krama bacana sō jatana bicārēhu. rāmacaṃdra kara kāju saomvārēhu..
bhānu pīṭhi sēia ura āgī. svāmihi sarba bhāva chala tyāgī..
taji māyā sēia paralōkā. miṭahiṃ sakala bhava saṃbhava sōkā..
dēha dharē kara yaha phalu bhāī. bhajia rāma saba kāma bihāī..
sōi gunagya sōī baḍabhāgī . jō raghubīra carana anurāgī..
āyasu māgi carana siru nāī. calē haraṣi sumirata raghurāī..

8.3.23

चौपाई
sura nara asura nāga khaga māhīṃ. mōrē anucara kahaom kōu nāhīṃ..
khara dūṣana mōhi sama balavaṃtā. tinhahi kō mārai binu bhagavaṃtā..
sura raṃjana bhaṃjana mahi bhārā. jauṃ bhagavaṃta līnha avatārā..
tau mai jāi bairu haṭhi karaūom. prabhu sara prāna tajēṃ bhava taraūom..
hōihi bhajanu na tāmasa dēhā. mana krama bacana maṃtra dṛḍha ēhā..
jauṃ nararupa bhūpasuta kōū. harihauom nāri jīti rana dōū..
calā akēla jāna caḍhi tahavāom. basa mārīca siṃdhu taṭa jahavāom..

8.2.23

चौपाई
kubarihi rāni prānapriya jānī. bāra bāra baḍai buddhi bakhānī..
tōhi sama hita na mōra saṃsārā. bahē jāta kai bhaisi adhārā..
jauṃ bidhi puraba manōrathu kālī. karauṃ tōhi cakha pūtari ālī..
bahubidhi cērihi ādaru dēī. kōpabhavana gavani kaikēī..
bipati bīju baraṣā ritu cērī. bhuiom bhai kumati kaikēī kērī..
pāi kapaṭa jalu aṃkura jāmā. bara dōu dala dukha phala parināmā..
kōpa samāju sāji sabu sōī. rāju karata nija kumati bigōī..
rāura nagara kōlāhalu hōī. yaha kucāli kachu jāna na kōī..

Pages

Subscribe to RSS - 23