25

9.4.25

चौपाई
தூரி தே தாஹி ஸபந்ஹி ஸிர நாவா. பூசேஂ நிஜ பரித்தாஂத ஸுநாவா..
தேஹிஂ தப கஹா கரஹு ஜல பாநா. காஹு ஸுரஸ ஸுஂதர பல நாநா..
மஜ்ஜநு கீந்ஹ மதுர பல காஏ. தாஸு நிகட புநி ஸப சலி ஆஏ..
தேஹிஂ ஸப ஆபநி கதா ஸுநாஈ. மைஂ அப ஜாப ஜஹாரகுராஈ..
மூதஹு நயந பிபர தஜி ஜாஹூ. பைஹஹு ஸீதஹி ஜநி பசிதாஹூ..
நயந மூதி புநி தேகஹிஂ பீரா. டாட஀ே ஸகல ஸிஂது கேஂ தீரா..
ஸோ புநி கஈ ஜஹாரகுநாதா. ஜாஇ கமல பத நாஏஸி மாதா..
நாநா பாி பிநய தேஹிஂ கீந்ஹீ. அநபாயநீ பகதி ப்ரபு தீந்ஹீ..

9.3.25

चौपाई
தஸமுக ஸகல கதா தேஹி ஆகேஂ. கஹீ ஸஹித அபிமாந அபாகேஂ..
ஹோஹு கபட மரிக தும்ஹ சலகாரீ. ஜேஹி பிதி ஹரி ஆநௌ நரிபநாரீ..
தேஹிஂ புநி கஹா ஸுநஹு தஸஸீஸா. தே நரருப சராசர ஈஸா..
தாஸோஂ தாத பயரு நஹிஂ கீஜே. மாரேஂ மரிஅ ஜிஆஏஜீஜை..
முநி மக ராகந கயஉ குமாரா. பிநு பர ஸர ரகுபதி மோஹி மாரா..
ஸத ஜோஜந ஆயஉசந மாஹீஂ. திந்ஹ ஸந பயரு கிஏபல நாஹீஂ..
பஇ மம கீட பரிஂக கீ நாஈ. ஜஹதஹமைஂ தேகஉதோஉ பாஈ..
ஜௌஂ நர தாத ததபி அதி ஸூரா. திந்ஹஹி பிரோதி ந ஆஇஹி பூரா..

9.2.25

चौपाई
கோபபவந ஸுநி ஸகுசேஉ ராஉ. பய பஸ அகஹுட஀ பரஇ ந பாஊ..
ஸுரபதி பஸஇ பாஹல ஜாகே. நரபதி ஸகல ரஹஹிஂ ருக தாகேஂ..
ஸோ ஸுநி திய ரிஸ கயஉ ஸுகாஈ. தேகஹு காம ப்ரதாப பட஀ாஈ..
ஸூல குலிஸ அஸி அவநிஹாரே. தே ரதிநாத ஸுமந ஸர மாரே..
ஸபய நரேஸு ப்ரியா பஹிஂ கயஊ. தேகி தஸா துகு தாருந பயஊ..
பூமி ஸயந படு மோட புராநா. திஏ டாரி தந பூஷண நாநா..
குமதிஹி கஸி குபேஷதா பாபீ. அந அஹிவாது ஸூச ஜநு பாபீ..
ஜாஇ நிகட நரிபு கஹ மரிது பாநீ. ப்ராநப்ரியா கேஹி ஹேது ரிஸாநீ..

9.1.25

चौपाई
ராம ஸுகஂட பிபீஷந தோஊ. ராகே ஸரந ஜாந ஸபு கோஊ..
நாம கரீப அநேக நேவாஜே. லோக பேத பர பிரித பிராஜே..
ராம பாலு கபி கடகு படோரா. ஸேது ஹேது ஷ்ரமு கீந்ஹ ந தோரா..
நாமு லேத பவஸிஂது ஸுகாஹீஂ. கரஹு பிசாரு ஸுஜந மந மாஹீஂ..
ராம ஸகுல ரந ராவநு மாரா. ஸீய ஸஹித நிஜ புர பகு தாரா..
ராஜா ராமு அவத ரஜதாநீ. காவத குந ஸுர முநி பர பாநீ..
ஸேவக ஸுமிரத நாமு ஸப்ரீதீ. பிநு ஷ்ரம ப்ரபல மோஹ தலு ஜீதீ..
பிரத ஸநேஹமகந ஸுக அபநேஂ. நாம ப்ரஸாத ஸோச நஹிஂ ஸபநேஂ..

8.7.25

चौपाई
sēvahiṃ sānakūla saba bhāī. rāma carana rati ati adhikāī..
prabhu mukha kamala bilōkata rahahīṃ. kabahuom kṛpāla hamahi kachu kahahīṃ..
rāma karahiṃ bhrātanha para prītī. nānā bhāomti sikhāvahiṃ nītī..
haraṣita rahahiṃ nagara kē lōgā. karahiṃ sakala sura durlabha bhōgā..
ahanisi bidhihi manāvata rahahīṃ. śrīraghubīra carana rati cahahīṃ..
dui suta sundara sītāom jāē. lava kusa bēda purānanha gāē..
dōu bijaī binaī guna maṃdira. hari pratibiṃba manahuom ati suṃdara..

8.6.25

चौपाई
sunu saṭha sōi rāvana balasīlā. haragiri jāna jāsu bhuja līlā..
jāna umāpati jāsu surāī. pūjēuom jēhi sira sumana caḍhaāī..
sira sarōja nija karanhi utārī. pūjēuom amita bāra tripurārī..
bhuja bikrama jānahiṃ digapālā. saṭha ajahūom jinha kēṃ ura sālā..
jānahiṃ diggaja ura kaṭhināī. jaba jaba bhirauom jāi bariāī..
jinha kē dasana karāla na phūṭē. ura lāgata mūlaka iva ṭūṭē..
jāsu calata ḍōlati imi dharanī. caḍhata matta gaja jimi laghu taranī..

8.5.25

चौपाई
pūomchahīna bānara tahaom jāihi. taba saṭha nija nāthahi lai āihi..
jinha kai kīnhasi bahuta baḍaāī. dēkhēuommaiṃ tinha kai prabhutāī..
bacana sunata kapi mana musukānā. bhai sahāya sārada maiṃ jānā..
jātudhāna suni rāvana bacanā. lāgē racaiṃ mūḍha sōi racanā..
rahā na nagara basana ghṛta tēlā. bāḍhaī pūomcha kīnha kapi khēlā..
kautuka kahaom āē purabāsī. mārahiṃ carana karahiṃ bahu hāomsī..
bājahiṃ ḍhōla dēhiṃ saba tārī. nagara phēri puni pūomcha prajārī..

8.4.25

चौपाई
dūri tē tāhi sabanhi sira nāvā. pūchēṃ nija bṛttāṃta sunāvā..
tēhiṃ taba kahā karahu jala pānā. khāhu surasa suṃdara phala nānā..
majjanu kīnha madhura phala khāē. tāsu nikaṭa puni saba cali āē..
tēhiṃ saba āpani kathā sunāī. maiṃ aba jāba jahāom raghurāī..
mūdahu nayana bibara taji jāhū. paihahu sītahi jani pachitāhū..
nayana mūdi puni dēkhahiṃ bīrā. ṭhāḍhaē sakala siṃdhu kēṃ tīrā..
sō puni gaī jahāom raghunāthā. jāi kamala pada nāēsi māthā..
nānā bhāomti binaya tēhiṃ kīnhī. anapāyanī bhagati prabhu dīnhī..

8.3.25

चौपाई
dasamukha sakala kathā tēhi āgēṃ. kahī sahita abhimāna abhāgēṃ..
hōhu kapaṭa mṛga tumha chalakārī. jēhi bidhi hari ānau nṛpanārī..
tēhiṃ puni kahā sunahu dasasīsā. tē nararupa carācara īsā..
tāsōṃ tāta bayaru nahiṃ kījē. mārēṃ maria jiāēom jījai..
muni makha rākhana gayau kumārā. binu phara sara raghupati mōhi mārā..
sata jōjana āyauom chana māhīṃ. tinha sana bayaru kiēom bhala nāhīṃ..
bhai mama kīṭa bhṛṃga kī nāī. jahaom tahaom maiṃ dēkhauom dōu bhāī..

8.2.25

चौपाई
kōpabhavana suni sakucēu rāu. bhaya basa agahuḍa parai na pāū..
surapati basai bāhaombala jākē. narapati sakala rahahiṃ rukha tākēṃ..
sō suni tiya risa gayau sukhāī. dēkhahu kāma pratāpa baḍaāī..
sūla kulisa asi aomgavanihārē. tē ratinātha sumana sara mārē..
sabhaya narēsu priyā pahiṃ gayaū. dēkhi dasā dukhu dāruna bhayaū..
bhūmi sayana paṭu mōṭa purānā. diē ḍāri tana bhūṣaṇa nānā..
kumatihi kasi kubēṣatā phābī. ana ahivātu sūca janu bhābī..
jāi nikaṭa nṛpu kaha mṛdu bānī. prānapriyā kēhi hētu risānī..

Pages

Subscribe to RSS - 25