26

9.4.26

चौपाई
இஹாபிசாரஹிஂ கபி மந மாஹீஂ. பீதீ அவதி காஜ கசு நாஹீஂ..
ஸப மிலி கஹஹிஂ பரஸ்பர பாதா. பிநு ஸுதி லஏகரப கா ப்ராதா..
கஹ அஂகத லோசந பரி பாரீ. துஹுப்ரகார பஇ மரித்யு ஹமாரீ..
இஹாந ஸுதி ஸீதா கை பாஈ. உஹாகஏமாரிஹி கபிராஈ..
பிதா பதே பர மாரத மோஹீ. ராகா ராம நிஹோர ந ஓஹீ..
புநி புநி அஂகத கஹ ஸப பாஹீஂ. மரந பயஉ கசு ஸஂஸய நாஹீஂ..
அஂகத பசந ஸுநத கபி பீரா. போலி ந ஸகஹிஂ நயந பஹ நீரா..
சந ஏக ஸோச மகந ஹோஇ ரஹே. புநி அஸ வசந கஹத ஸப பஏ..
ஹம ஸீதா கை ஸுதி லிந்ஹேஂ பிநா. நஹிஂ ஜைஂஹைஂ ஜுபராஜ ப்ரபீநா..

9.3.26

चौपाई
ஜாஹு பவந குல குஸல பிசாரீ. ஸுநத ஜரா தீந்ஹிஸி பஹு காரீ..
குரு ஜிமி மூட஀ கரஸி மம போதா. கஹு ஜக மோஹி ஸமாந கோ ஜோதா..
தப மாரீச ஹரிதயஅநுமாநா. நவஹி பிரோதேஂ நஹிஂ கல்யாநா..
ஸஸ்த்ரீ மர்மீ ப்ரபு ஸட தநீ. பைத பஂதி கபி பாநஸ குநீ..
உபய பாி தேகா நிஜ மரநா. தப தாகிஸி ரகுநாயக ஸரநா..
உதரு தேத மோஹி பதப அபாகேஂ. கஸ ந மரௌஂ ரகுபதி ஸர லாகேஂ..
அஸ ஜியஜாநி தஸாநந ஸஂகா. சலா ராம பத ப்ரேம அபஂகா..
மந அதி ஹரஷ ஜநாவ ந தேஹீ. ஆஜு தேகிஹஉபரம ஸநேஹீ..

9.2.26

चौपाई
அநஹித தோர ப்ரியா கேஇகீந்ஹா. கேஹி துஇ ஸிர கேஹி ஜமு சஹ லீந்ஹா..
கஹு கேஹி ரஂகஹி கரௌ நரேஸூ. கஹு கேஹி நரிபஹி நிகாஸௌஂ தேஸூ..
ஸகஉதோர அரி அமரஉ மாரீ. காஹ கீட பபுரே நர நாரீ..
ஜாநஸி மோர ஸுபாஉ பரோரூ. மநு தவ ஆநந சஂத சகோரூ..
ப்ரியா ப்ராந ஸுத ஸரபஸு மோரேஂ. பரிஜந ப்ரஜா ஸகல பஸ தோரேஂ..
ஜௌஂ கசு கஹௌ கபடு கரி தோஹீ. பாமிநி ராம ஸபத ஸத மோஹீ..
பிஹஸி மாகு மநபாவதி பாதா. பூஷந ஸஜஹி மநோஹர காதா..
கரீ குகரீ ஸமு஀ி ஜியதேகூ. பேகி ப்ரியா பரிஹரஹி குபேஷூ..

9.1.26

चौपाई
நாம ப்ரஸாத ஸஂபு அபிநாஸீ. ஸாஜு அமஂகல மஂகல ராஸீ..
ஸுக ஸநகாதி ஸித்த முநி ஜோகீ. நாம ப்ரஸாத ப்ரஹ்மஸுக போகீ..
நாரத ஜாநேஉ நாம ப்ரதாபூ. ஜக ப்ரிய ஹரி ஹரி ஹர ப்ரிய ஆபூ..
நாமு ஜபத ப்ரபு கீந்ஹ ப்ரஸாதூ. பகத ஸிரோமநி பே ப்ரஹலாதூ..
த்ருவஸகலாநி ஜபேஉ ஹரி நாஊ பாயஉ அசல அநூபம டாஊ.
ஸுமிரி பவநஸுத பாவந நாமூ. அபநே பஸ கரி ராகே ராமூ..
அபது அஜாமிலு கஜு கநிகாஊ. பஏ முகுத ஹரி நாம ப்ரபாஊ..
கஹௌஂ கஹாலகி நாம பட஀ாஈ. ராமு ந ஸகஹிஂ நாம குந காஈ..

8.7.26

चौपाई
prātakāla saraū kari majjana. baiṭhahiṃ sabhāom saṃga dvija sajjana..
bēda purāna basiṣṭa bakhānahiṃ. sunahiṃ rāma jadyapi saba jānahiṃ..
anujanha saṃjuta bhōjana karahīṃ. dēkhi sakala jananīṃ sukha bharahīṃ..
bharata satruhana dōnau bhāī. sahita pavanasuta upabana jāī..
būjhahiṃ baiṭhi rāma guna gāhā. kaha hanumāna sumati avagāhā..
sunata bimala guna ati sukha pāvahiṃ. bahuri bahuri kari binaya kahāvahiṃ..
saba kēṃ gṛha gṛha hōhiṃ purānā. rāmacarita pāvana bidhi nānā..

8.6.26

चौपाई
suni aṃgada sakōpa kaha bānī. bōlu saombhāri adhama abhimānī..
sahasabāhu bhuja gahana apārā. dahana anala sama jāsu kuṭhārā..
jāsu parasu sāgara khara dhārā. būḍaē nṛpa aganita bahu bārā..
tāsu garba jēhi dēkhata bhāgā. sō nara kyōṃ dasasīsa abhāgā..
rāma manuja kasa rē saṭha baṃgā. dhanvī kāmu nadī puni gaṃgā..
pasu suradhēnu kalpataru rūkhā. anna dāna aru rasa pīyūṣā..
bainatēya khaga ahi sahasānana. ciṃtāmani puni upala dasānana..
sunu matimaṃda lōka baikuṃṭhā. lābha ki raghupati bhagati akuṃṭhā..

8.5.26

चौपाई
dēha bisāla parama haruāī. maṃdira tēṃ maṃdira caḍha dhāī..
jarai nagara bhā lōga bihālā. jhapaṭa lapaṭa bahu kōṭi karālā..
tāta mātu hā sunia pukārā. ēhi avasara kō hamahi ubārā..
hama jō kahā yaha kapi nahiṃ hōī. bānara rūpa dharēṃ sura kōī..
sādhu avagyā kara phalu aisā. jarai nagara anātha kara jaisā..
jārā nagaru nimiṣa ēka māhīṃ. ēka bibhīṣana kara gṛha nāhīṃ..
tā kara dūta anala jēhiṃ sirijā. jarā na sō tēhi kārana girijā..
ulaṭi palaṭi laṃkā saba jārī. kūdi parā puni siṃdhu majhārī..

8.4.26

चौपाई
ihāom bicārahiṃ kapi mana māhīṃ. bītī avadhi kāja kachu nāhīṃ..
saba mili kahahiṃ paraspara bātā. binu sudhi laēom karaba kā bhrātā..
kaha aṃgada lōcana bhari bārī. duhuom prakāra bhai mṛtyu hamārī..
ihāom na sudhi sītā kai pāī. uhāom gaēom mārihi kapirāī..
pitā badhē para mārata mōhī. rākhā rāma nihōra na ōhī..
puni puni aṃgada kaha saba pāhīṃ. marana bhayau kachu saṃsaya nāhīṃ..
aṃgada bacana sunata kapi bīrā. bōli na sakahiṃ nayana baha nīrā..

8.3.26

चौपाई
jāhu bhavana kula kusala bicārī. sunata jarā dīnhisi bahu gārī..
guru jimi mūḍha karasi mama bōdhā. kahu jaga mōhi samāna kō jōdhā..
taba mārīca hṛdayaom anumānā. navahi birōdhēṃ nahiṃ kalyānā..
sastrī marmī prabhu saṭha dhanī. baida baṃdi kabi bhānasa gunī..
ubhaya bhāomti dēkhā nija maranā. taba tākisi raghunāyaka saranā..
utaru dēta mōhi badhaba abhāgēṃ. kasa na marauṃ raghupati sara lāgēṃ..
asa jiyaom jāni dasānana saṃgā. calā rāma pada prēma abhaṃgā..

8.2.26

चौपाई
anahita tōra priyā kēiom kīnhā. kēhi dui sira kēhi jamu caha līnhā..
kahu kēhi raṃkahi karau narēsū. kahu kēhi nṛpahi nikāsauṃ dēsū..
sakauom tōra ari amarau mārī. kāha kīṭa bapurē nara nārī..
jānasi mōra subhāu barōrū. manu tava ānana caṃda cakōrū..
priyā prāna suta sarabasu mōrēṃ. parijana prajā sakala basa tōrēṃ..
jauṃ kachu kahau kapaṭu kari tōhī. bhāmini rāma sapatha sata mōhī..
bihasi māgu manabhāvati bātā. bhūṣana sajahi manōhara gātā..

Pages

Subscribe to RSS - 26