27

9.4.27

चौपाई
ஏஹி பிதி கதா கஹஹி பஹு பாீ கிரி கஂதராஸுநீ ஸஂபாதீ..
பாஹேர ஹோஇ தேகி பஹு கீஸா. மோஹி அஹார தீந்ஹ ஜகதீஸா..
ஆஜு ஸபஹி கஹபச்சந கரஊ திந பஹு சலே அஹார பிநு மரஊ.
கபஹுந மில பரி உதர அஹாரா. ஆஜு தீந்ஹ பிதி ஏகஹிஂ பாரா..
டரபே கீத பசந ஸுநி காநா. அப பா மரந ஸத்ய ஹம ஜாநா..
கபி ஸப உடே கீத கஹதேகீ. ஜாமவஂத மந ஸோச பிஸேஷீ..
கஹ அஂகத பிசாரி மந மாஹீஂ. தந்ய ஜடாயூ ஸம கோஉ நாஹீஂ..
ராம காஜ காரந தநு த்யாகீ . ஹரி புர கயஉ பரம பட஀ பாகீ..
ஸுநி கக ஹரஷ ஸோக ஜுத பாநீ . ஆவா நிகட கபிந்ஹ பய மாநீ..

9.3.27

चौपाई
தேஹி பந நிகட தஸாநந கயஊ. தப மாரீச கபடமரிக பயஊ..
அதி பிசித்ர கசு பரநி ந ஜாஈ. கநக தேஹ மநி ரசித பநாஈ..
ஸீதா பரம ருசிர மரிக தேகா. அஂக அஂக ஸுமநோஹர பேஷா..
ஸுநஹு தேவ ரகுபீர கரிபாலா. ஏஹி மரிக கர அதி ஸுஂதர சாலா..
ஸத்யஸஂத ப்ரபு பதி கரி ஏஹீ. ஆநஹு சர்ம கஹதி பைதேஹீ..
தப ரகுபதி ஜாநத ஸப காரந. உடே ஹரஷி ஸுர காஜு ஸாரந..
மரிக பிலோகி கடி பரிகர பாா. கரதல சாப ருசிர ஸர ஸாா..
ப்ரபு லசிமநிஹி கஹா ஸமு஀ாஈ. பிரத பிபிந நிஸிசர பஹு பாஈ..
ஸீதா கேரி கரேஹு ரகவாரீ. புதி பிபேக பல ஸமய பிசாரீ..

9.2.27

चौपाई
புநி கஹ ராஉ ஸுஹ்ரத ஜியஜாநீ. ப்ரேம புலகி மரிது மஂஜுல பாநீ..
பாமிநி பயஉ தோர மநபாவா. கர கர நகர அநஂத பதாவா..
ராமஹி தேஉகாலி ஜுபராஜூ. ஸஜஹி ஸுலோசநி மஂகல ஸாஜூ..
தலகி உடேஉ ஸுநி ஹ்ரதஉ கடோரூ. ஜநு சுஇ கயஉ பாக பரதோரூ..
ஐஸிஉ பீர பிஹஸி தேஹி கோஈ. சோர நாரி ஜிமி ப்ரகடி ந ரோஈ..
லகஹிஂ ந பூப கபட சதுராஈ. கோடி குடில மநி குரூ பட஀ாஈ..
ஜத்யபி நீதி நிபுந நரநாஹூ. நாரிசரித ஜலநிதி அவகாஹூ..
கபட ஸநேஹு பட஀ாஇ பஹோரீ. போலீ பிஹஸி நயந முஹு மோரீ..

9.1.27

चौपाई
சஹுஜுக தீநி கால திஹுலோகா. பஏ நாம ஜபி ஜீவ பிஸோகா..
பேத புராந ஸஂத மத ஏஹூ. ஸகல ஸுகரித பல ராம ஸநேஹூ..
த்யாநு ப்ரதம ஜுக மகபிதி தூஜேஂ. த்வாபர பரிதோஷத ப்ரபு பூஜேஂ..
கலி கேவல மல மூல மலீநா. பாப பயோநிதி ஜந ஜந மீநா..
நாம காமதரு கால கராலா. ஸுமிரத ஸமந ஸகல ஜக ஜாலா..
ராம நாம கலி அபிமத தாதா. ஹித பரலோக லோக பிது மாதா..
நஹிஂ கலி கரம ந பகதி பிபேகூ. ராம நாம அவலஂபந ஏகூ..
காலநேமி கலி கபட நிதாநூ. நாம ஸுமதி ஸமரத ஹநுமாநூ..

8.7.27

चौपाई
nāradādi sanakādi munīsā. darasana lāgi kōsalādhīsā..
dina prati sakala ajōdhyā āvahiṃ. dēkhi nagaru birāgu bisarāvahiṃ..
jātarūpa mani racita aṭārīṃ. nānā raṃga rucira gaca ḍhārīṃ..
pura cahuom pāsa kōṭa ati suṃdara. racē kaomgūrā raṃga raṃga bara..
nava graha nikara anīka banāī. janu ghērī amarāvati āī..
mahi bahu raṃga racita gaca kāomcā. jō bilōki munibara mana nācā..
dhavala dhāma ūpara nabha cuṃbata. kalasa manahuom rabi sasi duti niṃdata..

8.6.27

चौपाई
sunu rāvana parihari caturāī. bhajasi na kṛpāsiṃdhu raghurāī..
jau khala bhaēsi rāma kara drōhī. brahma rudra saka rākhi na tōhī..
mūḍha bṛthā jani mārasi gālā. rāma bayara asa hōihi hālā..
tava sira nikara kapinha kē āgēṃ. parihahiṃ dharani rāma sara lāgēṃ..
tē tava sira kaṃduka sama nānā. khēlahahiṃ bhālu kīsa caugānā..
jabahiṃ samara kōpahi raghunāyaka. chuṭihahiṃ ati karāla bahu sāyaka..
taba ki calihi asa gāla tumhārā. asa bicāri bhaju rāma udārā..

8.5.27

चौपाई
mātu mōhi dījē kachu cīnhā. jaisēṃ raghunāyaka mōhi dīnhā..
cūḍaāmani utāri taba dayaū. haraṣa samēta pavanasuta layaū..
kahēhu tāta asa mōra pranāmā. saba prakāra prabhu pūranakāmā..
dīna dayāla biridu saṃbhārī. harahu nātha mama saṃkaṭa bhārī..
tāta sakrasuta kathā sunāēhu. bāna pratāpa prabhuhi samujhāēhu..
māsa divasa mahuom nāthu na āvā. tau puni mōhi jiata nahiṃ pāvā..
kahu kapi kēhi bidhi rākhauṃ prānā. tumhahū tāta kahata aba jānā..
tōhi dēkhi sītali bhai chātī. puni mō kahuom sōi dinu sō rātī..

8.4.27

चौपाई
ēhi bidhi kathā kahahi bahu bhāomtī giri kaṃdarāom sunī saṃpātī..
bāhēra hōi dēkhi bahu kīsā. mōhi ahāra dīnha jagadīsā..
āju sabahi kahaom bhacchana karaūom. dina bahu calē ahāra binu maraūom..
kabahuom na mila bhari udara ahārā. āju dīnha bidhi ēkahiṃ bārā..
ḍarapē gīdha bacana suni kānā. aba bhā marana satya hama jānā..
kapi saba uṭhē gīdha kahaom dēkhī. jāmavaṃta mana sōca bisēṣī..
kaha aṃgada bicāri mana māhīṃ. dhanya jaṭāyū sama kōu nāhīṃ..

8.3.27

चौपाई
tēhi bana nikaṭa dasānana gayaū. taba mārīca kapaṭamṛga bhayaū..
ati bicitra kachu barani na jāī. kanaka dēha mani racita banāī..
sītā parama rucira mṛga dēkhā. aṃga aṃga sumanōhara bēṣā..
sunahu dēva raghubīra kṛpālā. ēhi mṛga kara ati suṃdara chālā..
satyasaṃdha prabhu badhi kari ēhī. ānahu carma kahati baidēhī..
taba raghupati jānata saba kārana. uṭhē haraṣi sura kāju saomvārana..
mṛga bilōki kaṭi parikara bāomdhā. karatala cāpa rucira sara sāomdhā..

8.2.27

चौपाई
puni kaha rāu suhrada jiyaom jānī. prēma pulaki mṛdu maṃjula bānī..
bhāmini bhayau tōra manabhāvā. ghara ghara nagara anaṃda badhāvā..
rāmahi dēuom kāli jubarājū. sajahi sulōcani maṃgala sājū..
dalaki uṭhēu suni hradau kaṭhōrū. janu chui gayau pāka baratōrū..
aisiu pīra bihasi tēhi gōī. cōra nāri jimi pragaṭi na rōī..
lakhahiṃ na bhūpa kapaṭa caturāī. kōṭi kuṭila mani gurū paḍhaāī..
jadyapi nīti nipuna naranāhū. nāricarita jalanidhi avagāhū..
kapaṭa sanēhu baḍhaāi bahōrī. bōlī bihasi nayana muhu mōrī..

Pages

Subscribe to RSS - 27