28

9.4.28

चौपाई
அநுஜ க்ரியா கரி ஸாகர தீரா. கஹி நிஜ கதா ஸுநஹு கபி பீரா..
ஹம த்வௌ பஂது ப்ரதம தருநாஈ . ககந கஏ ரபி நிகட உடாஈ..
தேஜ ந ஸஹி ஸக ஸோ பிரி ஆவா . மை அபிமாநீ ரபி நிஅராவா ..
ஜரே பஂக அதி தேஜ அபாரா . பரேஉபூமி கரி கோர சிகாரா ..
முநி ஏக நாம சஂத்ரமா ஓஹீ. லாகீ தயா தேகீ கரி மோஹீ..
பஹு ப்ரகார தேஂஹி க்யாந ஸுநாவா . தேஹி ஜநித அபிமாநீ சட஀ாவா ..
த்ரேதாப்ரஹ்ம மநுஜ தநு தரிஹீ. தாஸு நாரி நிஸிசர பதி ஹரிஹீ..
தாஸு கோஜ படஇஹி ப்ரபூ தூதா. திந்ஹஹி மிலேஂ தைஂ ஹோப புநீதா..
ஜமிஹஹிஂ பஂக கரஸி ஜநி சிஂதா . திந்ஹஹி தேகாஇ தேஹேஸு தைஂ ஸீதா..

9.3.28

चौपाई
கல பதி துரத பிரே ரகுபீரா. ஸோஹ சாப கர கடி தூநீரா..
ஆரத கிரா ஸுநீ ஜப ஸீதா. கஹ லசிமந ஸந பரம ஸபீதா..
ஜாஹு பேகி ஸஂகட அதி ப்ராதா. லசிமந பிஹஸி கஹா ஸுநு மாதா..
பரிகுடி பிலாஸ ஸரிஷ்டி லய ஹோஈ. ஸபநேஹுஸஂகட பரஇ கி ஸோஈ..
மரம பசந ஜப ஸீதா போலா. ஹரி ப்ரேரித லசிமந மந டோலா..
பந திஸி தேவ ஸௌஂபி ஸப காஹூ. சலே ஜஹாராவந ஸஸி ராஹூ..
ஸூந பீச தஸகஂதர தேகா. ஆவா நிகட ஜதீ கேஂ பேஷா..
ஜாகேஂ டர ஸுர அஸுர டேராஹீஂ. நிஸி ந நீத திந அந்ந ந காஹீஂ..
ஸோ தஸஸீஸ ஸ்வாந கீ நாஈ. இத உத சிதஇ சலா பட஀ிஹாஈ..

9.2.28

चौपाई
ஜாநேஉமரமு ராஉ ஹி கஹஈ. தும்ஹஹி கோஹாப பரம ப்ரிய அஹஈ..
தாதி ராகி ந மாகிஹு காஊ. பிஸரி கயஉ மோஹி போர ஸுபாஊ..
஀ூடேஹுஹமஹி தோஷு ஜநி தேஹூ. துஇ கை சாரி மாகி மகு லேஹூ..
ரகுகுல ரீதி ஸதா சலி ஆஈ. ப்ராந ஜாஹுபரு பசநு ந ஜாஈ..
நஹிஂ அஸத்ய ஸம பாதக புஂஜா. கிரி ஸம ஹோஹிஂ கி கோடிக குஂஜா..
ஸத்யமூல ஸப ஸுகரித ஸுஹாஏ. பேத புராந பிதித மநு காஏ..
தேஹி பர ராம ஸபத கரி ஆஈ. ஸுகரித ஸநேஹ அவதி ரகுராஈ..
பாத தரிட஀ாஇ குமதி ஹி போலீ. குமத குபிஹக குலஹ ஜநு கோலீ..

9.1.28

चौपाई
பாயகுபாயஅநக ஆலஸஹூ நாம ஜபத மஂகல திஸி தஸஹூ.
ஸுமிரி ஸோ நாம ராம குந காதா. கரஉநாஇ ரகுநாதஹி மாதா..
மோரி ஸுதாரிஹி ஸோ ஸப பாீ. ஜாஸு கரிபா நஹிஂ கரிபாஅகாதீ..
ராம ஸுஸ்வாமி குஸேவகு மோஸோ. நிஜ திஸி தைகி தயாநிதி போஸோ..
லோகஹுபேத ஸுஸாஹிப ரீதீஂ. பிநய ஸுநத பஹிசாநத ப்ரீதீ..
கநீ கரீப க்ராமநர நாகர. பஂடித மூட஀ மலீந உஜாகர..
ஸுகபி குகபி நிஜ மதி அநுஹாரீ. நரிபஹி ஸராஹத ஸப நர நாரீ..
ஸாது ஸுஜாந ஸுஸீல நரிபாலா. ஈஸ அஂஸ பவ பரம கரிபாலா..
ஸுநி ஸநமாநஹிஂ ஸபஹி ஸுபாநீ. பநிதி பகதி நதி கதி பஹிசாநீ..

8.7.28

चौपाई
sumana bāṭikā sabahiṃ lagāī. bibidha bhāomti kari jatana banāī..
latā lalita bahu jāti suhāī. phūlahiṃ sadā baṃsata ki nāī..
guṃjata madhukara mukhara manōhara. māruta tribidha sadā baha suṃdara..
nānā khaga bālakanhi jiāē. bōlata madhura uḍaāta suhāē..
mōra haṃsa sārasa pārāvata. bhavanani para sōbhā ati pāvata..
jahaom tahaom dēkhahiṃ nija parichāhīṃ. bahu bidhi kūjahiṃ nṛtya karāhīṃ..
suka sārikā paḍhaāvahiṃ bālaka. kahahu rāma raghupati janapālaka..

8.6.28

चौपाई
saṭha sākhāmṛga jōri sahāī. bāomdhā siṃdhu ihai prabhutāī..
nāghahiṃ khaga anēka bārīsā. sūra na hōhiṃ tē sunu saba kīsā..
mama bhuja sāgara bala jala pūrā. jahaom būḍaē bahu sura nara sūrā..
bīsa payōdhi agādha apārā. kō asa bīra jō pāihi pārā..
digapālanha maiṃ nīra bharāvā. bhūpa sujasa khala mōhi sunāvā..
jauṃ pai samara subhaṭa tava nāthā. puni puni kahasi jāsu guna gāthā..
tau basīṭha paṭhavata kēhi kājā. ripu sana prīti karata nahiṃ lājā..

8.5.28

चौपाई
calata mahādhuni garjēsi bhārī. garbha stravahiṃ suni nisicara nārī..
nāghi siṃdhu ēhi pārahi āvā. sabada kilakilā kapinha sunāvā..
haraṣē saba bilōki hanumānā. nūtana janma kapinha taba jānā..
mukha prasanna tana tēja birājā. kīnhēsi rāmacandra kara kājā..
milē sakala ati bhaē sukhārī. talaphata mīna pāva jimi bārī..
calē haraṣi raghunāyaka pāsā. pūomchata kahata navala itihāsā..
taba madhubana bhītara saba āē. aṃgada saṃmata madhu phala khāē..
rakhavārē jaba barajana lāgē. muṣṭi prahāra hanata saba bhāgē..

8.4.28

चौपाई
anuja kriyā kari sāgara tīrā. kahi nija kathā sunahu kapi bīrā..
hama dvau baṃdhu prathama tarunāī . gagana gaē rabi nikaṭa uḍāī..
tēja na sahi saka sō phiri āvā . mai abhimānī rabi niarāvā ..
jarē paṃkha ati tēja apārā . parēuom bhūmi kari ghōra cikārā ..
muni ēka nāma caṃdramā ōhī. lāgī dayā dēkhī kari mōhī..
bahu prakāra tēṃhi gyāna sunāvā . dēhi janita abhimānī chaḍaāvā ..
trētāom brahma manuja tanu dharihī. tāsu nāri nisicara pati harihī..

8.3.28

चौपाई
khala badhi turata phirē raghubīrā. sōha cāpa kara kaṭi tūnīrā..
ārata girā sunī jaba sītā. kaha lachimana sana parama sabhītā..
jāhu bēgi saṃkaṭa ati bhrātā. lachimana bihasi kahā sunu mātā..
bhṛkuṭi bilāsa sṛṣṭi laya hōī. sapanēhuom saṃkaṭa parai ki sōī..
marama bacana jaba sītā bōlā. hari prērita lachimana mana ḍōlā..
bana disi dēva sauṃpi saba kāhū. calē jahāom rāvana sasi rāhū..
sūna bīca dasakaṃdhara dēkhā. āvā nikaṭa jatī kēṃ bēṣā..
jākēṃ ḍara sura asura ḍērāhīṃ. nisi na nīda dina anna na khāhīṃ..

8.2.28

चौपाई
jānēuom maramu rāu haomsi kahaī. tumhahi kōhāba parama priya ahaī..
thāti rākhi na māgihu kāū. bisari gayau mōhi bhōra subhāū..
jhūṭhēhuom hamahi dōṣu jani dēhū. dui kai cāri māgi maku lēhū..
raghukula rīti sadā cali āī. prāna jāhuom baru bacanu na jāī..
nahiṃ asatya sama pātaka puṃjā. giri sama hōhiṃ ki kōṭika guṃjā..
satyamūla saba sukṛta suhāē. bēda purāna bidita manu gāē..
tēhi para rāma sapatha kari āī. sukṛta sanēha avadhi raghurāī..
bāta dṛḍhaāi kumati haomsi bōlī. kumata kubihaga kulaha janu khōlī..

Pages

Subscribe to RSS - 28