29

9.4.29

चौपाई
ஜோ நாகஇ ஸத ஜோஜந ஸாகர . கரஇ ஸோ ராம காஜ மதி ஆகர ..
மோஹி பிலோகி தரஹு மந தீரா . ராம கரிபாகஸ பயஉ ஸரீரா..
பாபிஉ ஜா கர நாம ஸுமிரஹீஂ. அதி அபார பவஸாகர தரஹீஂ..
தாஸு தூத தும்ஹ தஜி கதராஈ. ராம ஹரிதயதரி கரஹு உபாஈ..
அஸ கஹி கருட஀ கீத ஜப கயஊ. திந்ஹ கேஂ மந அதி பிஸமய பயஊ..
நிஜ நிஜ பல ஸப காஹூபாஷா. பார ஜாஇ கர ஸஂஸய ராகா..
ஜரட பயஉஅப கஹஇ ரிசேஸா. நஹிஂ தந ரஹா ப்ரதம பல லேஸா..
ஜபஹிஂ த்ரிபிக்ரம பஏ கராரீ. தப மைஂ தருந ரஹேஉபல பாரீ..

9.3.29

चौपाई
ஹா ஜக ஏக பீர ரகுராயா. கேஹிஂ அபராத பிஸாரேஹு தாயா..
ஆரதி ஹரந ஸரந ஸுகதாயக. ஹா ரகுகுல ஸரோஜ திநநாயக..
ஹா லசிமந தும்ஹார நஹிஂ தோஸா. ஸோ பலு பாயஉகீந்ஹேஉரோஸா..
பிபித பிலாப கரதி பைதேஹீ. பூரி கரிபா ப்ரபு தூரி ஸநேஹீ..
பிபதி மோரி கோ ப்ரபுஹி ஸுநாவா. புரோடாஸ சஹ ராஸப காவா..
ஸீதா கை பிலாப ஸுநி பாரீ. பஏ சராசர ஜீவ துகாரீ..
கீதராஜ ஸுநி ஆரத பாநீ. ரகுகுலதிலக நாரி பஹிசாநீ..
அதம நிஸாசர லீந்ஹே ஜாஈ. ஜிமி மலேச பஸ கபிலா காஈ..
ஸீதே புத்ரி கரஸி ஜநி த்ராஸா. கரிஹஉஜாதுதாந கர நாஸா..

9.2.29

चौपाई
ஸுநஹு ப்ராநப்ரிய பாவத ஜீ கா. தேஹு ஏக பர பரதஹி டீகா..
மாகஉதூஸர பர கர ஜோரீ. புரவஹு நாத மநோரத மோரீ..
தாபஸ பேஷ பிஸேஷி உதாஸீ. சௌதஹ பரிஸ ராமு பநபாஸீ..
ஸுநி மரிது பசந பூப ஹியஸோகூ. ஸஸி கர சுஅத பிகல ஜிமி கோகூ..
கயஉ ஸஹமி நஹிஂ கசு கஹி ஆவா. ஜநு ஸசாந பந ஀படேஉ லாவா..
பிபரந பயஉ நிபட நரபாலூ. தாமிநி ஹநேஉ மநஹுதரு தாலூ..
மாதே ஹாத மூதி தோஉ லோசந. தநு தரி ஸோசு லாக ஜநு ஸோசந..
மோர மநோரது ஸுரதரு பூலா. பரத கரிநி ஜிமி ஹதேஉ ஸமூலா..
அவத உஜாரி கீந்ஹி கைகேஈஂ. தீந்ஹஸி அசல பிபதி கை நேஈஂ..

9.1.29

चौपाई
அதி பட஀ி மோரி டிடாஈ கோரீ. ஸுநி அக நரகஹுநாக ஸகோரீ..
ஸமு஀ி ஸஹம மோஹி அபடர அபநேஂ. ஸோ ஸுதி ராம கீந்ஹி நஹிஂ ஸபநேஂ..
ஸுநி அவலோகி ஸுசித சக சாஹீ. பகதி மோரி மதி ஸ்வாமி ஸராஹீ..
கஹத நஸாஇ ஹோஇ ஹியநீகீ. ரீ஀த ராம ஜாநி ஜந ஜீ கீ..
ரஹதி ந ப்ரபு சித சூக கிஏ கீ. கரத ஸுரதி ஸய பார ஹிஏ கீ..
ஜேஹிஂ அக பதேஉ ப்யாத ஜிமி பாலீ. பிரி ஸுகஂட ஸோஇ கீந்ஹ குசாலீ..
ஸோஇ கரதூதி பிபீஷந கேரீ. ஸபநேஹுஸோ ந ராம ஹியஹேரீ..
தே பரதஹி பேஂடத ஸநமாநே. ராஜஸபாரகுபீர பகாநே..

8.7.29

चौपाई
dūri pharāka rucira sō ghāṭā. jahaom jala piahiṃ bāji gaja ṭhāṭā..
panighaṭa parama manōhara nānā. tahāom na puruṣa karahiṃ asnānā..
rājaghāṭa saba bidhi suṃdara bara. majjahiṃ tahāom barana cāriu nara..
tīra tīra dēvanha kē maṃdira. cahuom disi tinha kē upabana suṃdara..
kahuom kahuom saritā tīra udāsī. basahiṃ gyāna rata muni saṃnyāsī..
tīra tīra tulasikā suhāī. bṛṃda bṛṃda bahu muninha lagāī..
pura sōbhā kachu barani na jāī. bāhēra nagara parama rucirāī..

8.6.29

चौपाई
jarata bilōkēuom jabahiṃ kapālā. bidhi kē likhē aṃka nija bhālā..
nara kēṃ kara āpana badha bāomcī. hasēuom jāni bidhi girā asāomcī..
sōu mana samujhi trāsa nahiṃ mōrēṃ. likhā biraṃci jaraṭha mati bhōrēṃ..
āna bīra bala saṭha mama āgēṃ. puni puni kahasi lāja pati tyāgē..
kaha aṃgada salajja jaga māhīṃ. rāvana tōhi samāna kōu nāhīṃ..
lājavaṃta tava sahaja subhāū. nija mukha nija guna kahasi na kāū..
sira aru saila kathā cita rahī. tātē bāra bīsa taiṃ kahī..

8.5.29

चौपाई
jauṃ na hōti sītā sudhi pāī. madhubana kē phala sakahiṃ ki khāī..
ēhi bidhi mana bicāra kara rājā. āi gaē kapi sahita samājā..
āi sabanhi nāvā pada sīsā. milēu sabanhi ati prēma kapīsā..
pūomchī kusala kusala pada dēkhī. rāma kṛpāom bhā kāju bisēṣī..
nātha kāju kīnhēu hanumānā. rākhē sakala kapinha kē prānā..
suni sugrīva bahuri tēhi milēū. kapinha sahita raghupati pahiṃ calēū.
rāma kapinha jaba āvata dēkhā. kiēom kāju mana haraṣa bisēṣā..
phaṭika silā baiṭhē dvau bhāī. parē sakala kapi carananhi jāī..

8.4.29

चौपाई
jō nāghai sata jōjana sāgara . karai sō rāma kāja mati āgara ..
mōhi bilōki dharahu mana dhīrā . rāma kṛpāom kasa bhayau sarīrā..
pāpiu jā kara nāma sumirahīṃ. ati apāra bhavasāgara tarahīṃ..
tāsu dūta tumha taji kadarāī. rāma hṛdayaom dhari karahu upāī..
asa kahi garuḍa gīdha jaba gayaū. tinha kēṃ mana ati bisamaya bhayaū..
nija nija bala saba kāhūom bhāṣā. pāra jāi kara saṃsaya rākhā..
jaraṭha bhayauom aba kahai richēsā. nahiṃ tana rahā prathama bala lēsā..

8.3.29

चौपाई
hā jaga ēka bīra raghurāyā. kēhiṃ aparādha bisārēhu dāyā..
ārati harana sarana sukhadāyaka. hā raghukula sarōja dinanāyaka..
hā lachimana tumhāra nahiṃ dōsā. sō phalu pāyauom kīnhēuom rōsā..
bibidha bilāpa karati baidēhī. bhūri kṛpā prabhu dūri sanēhī..
bipati mōri kō prabhuhi sunāvā. purōḍāsa caha rāsabha khāvā..
sītā kai bilāpa suni bhārī. bhaē carācara jīva dukhārī..
gīdharāja suni ārata bānī. raghukulatilaka nāri pahicānī..
adhama nisācara līnhē jāī. jimi malēcha basa kapilā gāī..

8.2.29

चौपाई
sunahu prānapriya bhāvata jī kā. dēhu ēka bara bharatahi ṭīkā..
māgauom dūsara bara kara jōrī. puravahu nātha manōratha mōrī..
tāpasa bēṣa bisēṣi udāsī. caudaha barisa rāmu banabāsī..
suni mṛdu bacana bhūpa hiyaom sōkū. sasi kara chuata bikala jimi kōkū..
gayau sahami nahiṃ kachu kahi āvā. janu sacāna bana jhapaṭēu lāvā..
bibarana bhayau nipaṭa narapālū. dāmini hanēu manahuom taru tālū..
māthē hātha mūdi dōu lōcana. tanu dhari sōcu lāga janu sōcana..

Pages

Subscribe to RSS - 29