30

9.4.30

चौपाई
அஂகத கஹஇ ஜாஉமைஂ பாரா. ஜியஸஂஸய கசு பிரதீ பாரா..
ஜாமவஂத கஹ தும்ஹ ஸப லாயக. படஇஅ கிமி ஸப ஹீ கர நாயக..
கஹஇ ரீசபதி ஸுநு ஹநுமாநா. கா சுப ஸாதி ரஹேஹு பலவாநா..
பவந தநய பல பவந ஸமாநா. புதி பிபேக பிக்யாந நிதாநா..
கவந ஸோ காஜ கடிந ஜக மாஹீஂ. ஜோ நஹிஂ ஹோஇ தாத தும்ஹ பாஹீஂ..
ராம காஜ லகி தப அவதாரா. ஸுநதஹிஂ பயஉ பர்வதாகாரா..
கநக பரந தந தேஜ பிராஜா. மாநஹு அபர கிரிந்ஹ கர ராஜா..
ஸிஂஹநாத கரி பாரஹிஂ பாரா. லீலஹீஂ நாஷஉஜலநிதி காரா..
ஸஹித ஸஹாய ராவநஹி மாரீ. ஆநஉஇஹாத்ரிகூட உபாரீ..
ஜாமவஂத மைஂ பூஉதோஹீ. உசித ஸிகாவநு தீஜஹு மோஹீ..

9.3.30

चौपाई
ரகுபதி அநுஜஹி ஆவத தேகீ. பாஹிஜ சிஂதா கீந்ஹி பிஸேஷீ..
ஜநகஸுதா பரிஹரிஹு அகேலீ. ஆயஹு தாத பசந மம பேலீ..
நிஸிசர நிகர பிரஹிஂ பந மாஹீஂ. மம மந ஸீதா ஆஷ்ரம நாஹீஂ..
கஹி பத கமல அநுஜ கர ஜோரீ. கஹேஉ நாத கசு மோஹி ந கோரீ..
அநுஜ ஸமேத கஏ ப்ரபு தஹவா கோதாவரி தட ஆஷ்ரம ஜஹவா.
ஆஷ்ரம தேகி ஜாநகீ ஹீநா. பஏ பிகல ஜஸ ப்ராகரித தீநா..
ஹா குந காநி ஜாநகீ ஸீதா. ரூப ஸீல ப்ரத நேம புநீதா..
லசிமந ஸமு஀ாஏ பஹு பாீ. பூசத சலே லதா தரு பாீ..
ஹே கக மரிக ஹே மதுகர ஷ்ரேநீ. தும்ஹ தேகீ ஸீதா மரிகநைநீ..

9.2.30

चौपाई
ஏஹி பிதி ராஉ மநஹிஂ மந ஀ாா. தேகி குபாி குமதி மந மாகா..
பரது கி ராஉர பூத ந ஹோஹீஂ. ஆநேஹு மோல பேஸாஹி கி மோஹீ..
ஜோ ஸுநி ஸரு அஸ லாக தும்ஹாரேஂ. காஹே ந போலஹு பசநு ஸாரே..
தேஹு உதரு அநு கரஹு கி நாஹீஂ. ஸத்யஸஂத தும்ஹ ரகுகுல மாஹீஂ..
தேந கஹேஹு அப ஜநி பரு தேஹூ. தஜஹுஸத்ய ஜக அபஜஸு லேஹூ..
ஸத்ய ஸராஹி கஹேஹு பரு தேநா. ஜாநேஹு லேஇஹி மாகி சபேநா..
ஸிபி ததீசி பலி ஜோ கசு பாஷா. தநு தநு தஜேஉ பசந பநு ராகா..
அதி கடு பசந கஹதி கைகேஈ. மாநஹுலோந ஜரே பர தேஈ..

9.1.30

चौपाई
ஜாகபலிக ஜோ கதா ஸுஹாஈ. பரத்வாஜ முநிபரஹி ஸுநாஈ..
கஹிஹஉஸோஇ ஸஂபாத பகாநீ. ஸுநஹுஸகல ஸஜ்ஜந ஸுகு மாநீ..
ஸஂபு கீந்ஹ யஹ சரித ஸுஹாவா. பஹுரி கரிபா கரி உமஹி ஸுநாவா..
ஸோஇ ஸிவ காகபுஸுஂடிஹி தீந்ஹா. ராம பகத அதிகாரீ சீந்ஹா..
தேஹி ஸந ஜாகபலிக புநி பாவா. திந்ஹ புநி பரத்வாஜ ப்ரதி காவா..
தே ஷ்ரோதா பகதா ஸமஸீலா. ஸவரஸீ ஜாநஹிஂ ஹரிலீலா..
ஜாநஹிஂ தீநி கால நிஜ க்யாநா. கரதல கத ஆமலக ஸமாநா..
ஔரஉ ஜே ஹரிபகத ஸுஜாநா. கஹஹிஂ ஸுநஹிஂ ஸமு஀ஹிஂ பிதி நாநா..

8.7.30

चौपाई
jahaom tahaom nara raghupati guna gāvahiṃ. baiṭhi parasapara ihai sikhāvahiṃ..
bhajahu pranata pratipālaka rāmahi. sōbhā sīla rūpa guna dhāmahi..
jalaja bilōcana syāmala gātahi. palaka nayana iva sēvaka trātahi..
dhṛta sara rucira cāpa tūnīrahi. saṃta kaṃja bana rabi ranadhīrahi..
kāla karāla byāla khagarājahi. namata rāma akāma mamatā jahi..
lōbha mōha mṛgajūtha kirātahi. manasija kari hari jana sukhadātahi..
saṃsaya sōka nibiḍa tama bhānuhi. danuja gahana ghana dahana kṛsānuhi..

8.6.30

चौपाई
aba jani batabaḍhaāva khala karahī. sunu mama bacana māna pariharahī..
dasamukha maiṃ na basīṭhīṃ āyauom. asa bicāri raghubīra paṭhāyauom..
bāra bāra asa kahai kṛpālā. nahiṃ gajāri jasu badhēṃ sṛkālā..
mana mahuom samujhi bacana prabhu kērē. sahēuom kaṭhōra bacana saṭha tērē..
nāhiṃ ta kari mukha bhaṃjana tōrā. lai jātēuom sītahi barajōrā..
jānēuom tava bala adhama surārī. sūnēṃ hari ānihi paranārī..
taiṃ nisicara pati garba bahūtā. maiṃ raghupati sēvaka kara dūtā..

8.5.30

चौपाई
jāmavaṃta kaha sunu raghurāyā. jā para nātha karahu tumha dāyā..
tāhi sadā subha kusala niraṃtara. sura nara muni prasanna tā ūpara..
sōi bijaī binaī guna sāgara. tāsu sujasu trēlōka ujāgara..
prabhu kīṃ kṛpā bhayau sabu kājū. janma hamāra suphala bhā ājū..
nātha pavanasuta kīnhi jō karanī. sahasahuom mukha na jāi sō baranī..
pavanatanaya kē carita suhāē. jāmavaṃta raghupatihi sunāē..
sunata kṛpānidhi mana ati bhāē. puni hanumāna haraṣi hiyaom lāē..

8.4.30

चौपाई
aṃgada kahai jāuom maiṃ pārā. jiyaom saṃsaya kachu phiratī bārā..
jāmavaṃta kaha tumha saba lāyaka. paṭhaia kimi saba hī kara nāyaka..
kahai rīchapati sunu hanumānā. kā cupa sādhi rahēhu balavānā..
pavana tanaya bala pavana samānā. budhi bibēka bigyāna nidhānā..
kavana sō kāja kaṭhina jaga māhīṃ. jō nahiṃ hōi tāta tumha pāhīṃ..
rāma kāja lagi taba avatārā. sunatahiṃ bhayau parvatākārā..
kanaka barana tana tēja birājā. mānahu apara girinha kara rājā..

8.3.30

चौपाई
raghupati anujahi āvata dēkhī. bāhija ciṃtā kīnhi bisēṣī..
janakasutā pariharihu akēlī. āyahu tāta bacana mama pēlī..
nisicara nikara phirahiṃ bana māhīṃ. mama mana sītā āśrama nāhīṃ..
gahi pada kamala anuja kara jōrī. kahēu nātha kachu mōhi na khōrī..
anuja samēta gaē prabhu tahavāom. gōdāvari taṭa āśrama jahavāom..
āśrama dēkhi jānakī hīnā. bhaē bikala jasa prākṛta dīnā..
hā guna khāni jānakī sītā. rūpa sīla brata nēma punītā..
lachimana samujhāē bahu bhāomtī. pūchata calē latā taru pāomtī..

8.2.30

चौपाई
ēhi bidhi rāu manahiṃ mana jhāomkhā. dēkhi kubhāomti kumati mana mākhā..
bharatu ki rāura pūta na hōhīṃ. ānēhu mōla bēsāhi ki mōhī..
jō suni saru asa lāga tumhārēṃ. kāhē na bōlahu bacanu saombhārē..
dēhu utaru anu karahu ki nāhīṃ. satyasaṃdha tumha raghukula māhīṃ..
dēna kahēhu aba jani baru dēhū. tajahuom satya jaga apajasu lēhū..
satya sarāhi kahēhu baru dēnā. jānēhu lēihi māgi cabēnā..
sibi dadhīci bali jō kachu bhāṣā. tanu dhanu tajēu bacana panu rākhā..

Pages

Subscribe to RSS - 30