5

9.4.5

चौपाई
கீந்ஹீ ப்ரீதி கசு பீச ந ராகா. லசமிந ராம சரித ஸப பாஷா..
கஹ ஸுக்ரீவ நயந பரி பாரீ. மிலிஹி நாத மிதிலேஸகுமாரீ..
மஂத்ரிந்ஹ ஸஹித இஹாஏக பாரா. பைட ரஹேஉமைஂ கரத பிசாரா..
ககந பஂத தேகீ மைஂ ஜாதா. பரபஸ பரீ பஹுத பிலபாதா..
ராம ராம ஹா ராம புகாரீ. ஹமஹி தேகி தீந்ஹேஉ பட டாரீ..
மாகா ராம துரத தேஹிஂ தீந்ஹா. பட உர லாஇ ஸோச அதி கீந்ஹா..
கஹ ஸுக்ரீவ ஸுநஹு ரகுபீரா. தஜஹு ஸோச மந ஆநஹு தீரா..
ஸப ப்ரகார கரிஹஉஸேவகாஈ. ஜேஹி பிதி மிலிஹி ஜாநகீ ஆஈ..

9.3.5

चौपाई
அநுஸுஇயா கே பத கஹி ஸீதா. மிலீ பஹோரி ஸுஸீல பிநீதா..
ரிஷிபதிநீ மந ஸுக அதிகாஈ. ஆஸிஷ தேஇ நிகட பைடாஈ..
திப்ய பஸந பூஷந பஹிராஏ. ஜே நித நூதந அமல ஸுஹாஏ..
கஹ ரிஷிபதூ ஸரஸ மரிது பாநீ. நாரிதர்ம கசு ப்யாஜ பகாநீ..
மாது பிதா ப்ராதா ஹிதகாரீ. மிதப்ரத ஸப ஸுநு ராஜகுமாரீ..
அமித தாநி பர்தா பயதேஹீ. அதம ஸோ நாரி ஜோ ஸேவ ந தேஹீ..
தீரஜ தர்ம மித்ர அரு நாரீ. ஆபத கால பரிகிஅஹிஂ சாரீ..
பரித்த ரோகபஸ ஜட஀ தநஹீநா. அதஂ பதிர க்ரோதீ அதி தீநா..
ஐஸேஹு பதி கர கிஏஅபமாநா. நாரி பாவ ஜமபுர துக நாநா..

9.2.5

चौपाई
முதித மஹிபதி மஂதிர ஆஏ. ஸேவக ஸசிவ ஸுமஂத்ரு போலாஏ..
கஹி ஜயஜீவ ஸீஸ திந்ஹ நாஏ. பூப ஸுமஂகல பசந ஸுநாஏ..
ஜௌஂ பாஹி மத லாகை நீகா. கரஹு ஹரஷி ஹியராமஹி டீகா..
மஂத்ரீ முதித ஸுநத ப்ரிய பாநீ. அபிமத பிரவபரேஉ ஜநு பாநீ..
பிநதீ ஸசிவ கரஹி கர ஜோரீ. ஜிஅஹு ஜகதபதி பரிஸ கரோரீ..
ஜக மஂகல பல காஜு பிசாரா. பேகிஅ நாத ந லாஇஅ பாரா..
நரிபஹி மோது ஸுநி ஸசிவ ஸுபாஷா. பட஀த பௌஂட஀ ஜநு லஹீ ஸுஸாகா..

दोहा/सोरठा
கஹேஉ பூப முநிராஜ கர ஜோஇ ஜோஇ ஆயஸு ஹோஇ.
ராம ராஜ அபிஷேக ஹித பேகி கரஹு ஸோஇ ஸோஇ..5..

9.1.5

चौपाई
மைஂ அபநீ திஸி கீந்ஹ நிஹோரா. திந்ஹ நிஜ ஓர ந லாஉப போரா..
பாயஸ பலிஅஹிஂ அதி அநுராகா. ஹோஹிஂ நிராமிஷ கபஹுகி காகா..
பஂதஉஸஂத அஸஜ்ஜந சரநா. துகப்ரத உபய பீச கசு பரநா..
பிசுரத ஏக ப்ராந ஹரி லேஹீஂ. மிலத ஏக துக தாருந தேஹீஂ..
உபஜஹிஂ ஏக ஸஂக ஜக மாஹீஂ. ஜலஜ ஜோஂக ஜிமி குந பிலகாஹீஂ..
ஸுதா ஸுரா ஸம ஸாதூ அஸாதூ. ஜநக ஏக ஜக ஜலதி அகாதூ..
பல அநபல நிஜ நிஜ கரதூதீ. லஹத ஸுஜஸ அபலோக பிபூதீ..
ஸுதா ஸுதாகர ஸுரஸரி ஸாதூ. கரல அநல கலிமல ஸரி ப்யாதூ..
குந அவகுந ஜாநத ஸப கோஈ. ஜோ ஜேஹி பாவ நீக தேஹி ஸோஈ..

8.7.5

चौपाई
āē bharata saṃga saba lōgā. kṛsa tana śrīraghubīra biyōgā..
bāmadēva basiṣṭha munināyaka. dēkhē prabhu mahi dhari dhanu sāyaka..
dhāi dharē gura carana sarōruha. anuja sahita ati pulaka tanōruha..
bhēṃṭi kusala būjhī munirāyā. hamarēṃ kusala tumhārihiṃ dāyā..
sakala dvijanha mili nāyau māthā. dharma dhuraṃdhara raghukulanāthā..
gahē bharata puni prabhu pada paṃkaja. namata jinhahi sura muni saṃkara aja..
parē bhūmi nahiṃ uṭhata uṭhāē. bara kari kṛpāsiṃdhu ura lāē..

8.6.5

चौपाई
asa kautuka bilōki dvau bhāī. bihaomsi calē kṛpāla raghurāī..
sēna sahita utarē raghubīrā. kahi na jāi kapi jūthapa bhīrā..
siṃdhu pāra prabhu ḍērā kīnhā. sakala kapinha kahuom āyasu dīnhā..
khāhu jāi phala mūla suhāē. sunata bhālu kapi jahaom tahaom dhāē..
saba taru pharē rāma hita lāgī. ritu aru kuritu kāla gati tyāgī..
khāhiṃ madhura phala baṭapa halāvahiṃ. laṃkā sanmukha sikhara calāvahiṃ..
jahaom kahuom phirata nisācara pāvahiṃ. ghēri sakala bahu nāca nacāvahiṃ..

8.5.5

चौपाई
prabisi nagara kījē saba kājā. hṛdayaom rākhi kausalapura rājā..
garala sudhā ripu karahiṃ mitāī. gōpada siṃdhu anala sitalāī..
garuḍa sumēru rēnū sama tāhī. rāma kṛpā kari citavā jāhī..
ati laghu rūpa dharēu hanumānā. paiṭhā nagara sumiri bhagavānā..
maṃdira maṃdira prati kari sōdhā. dēkhē jahaom tahaom aganita jōdhā..
gayau dasānana maṃdira māhīṃ. ati bicitra kahi jāta sō nāhīṃ..
sayana kiē dēkhā kapi tēhī. maṃdira mahuom na dīkhi baidēhī..
bhavana ēka puni dīkha suhāvā. hari maṃdira tahaom bhinna banāvā..

8.4.5

चौपाई
kīnhī prīti kachu bīca na rākhā. lachamina rāma carita saba bhāṣā..
kaha sugrīva nayana bhari bārī. milihi nātha mithilēsakumārī..
maṃtrinha sahita ihāom ēka bārā. baiṭha rahēuom maiṃ karata bicārā..
gagana paṃtha dēkhī maiṃ jātā. parabasa parī bahuta bilapātā..
rāma rāma hā rāma pukārī. hamahi dēkhi dīnhēu paṭa ḍārī..
māgā rāma turata tēhiṃ dīnhā. paṭa ura lāi sōca ati kīnhā..
kaha sugrīva sunahu raghubīrā. tajahu sōca mana ānahu dhīrā..
saba prakāra karihauom sēvakāī. jēhi bidhi milihi jānakī āī..

8.3.5

चौपाई
anusuiyā kē pada gahi sītā. milī bahōri susīla binītā..
riṣipatinī mana sukha adhikāī. āsiṣa dēi nikaṭa baiṭhāī..
dibya basana bhūṣana pahirāē. jē nita nūtana amala suhāē..
kaha riṣibadhū sarasa mṛdu bānī. nāridharma kachu byāja bakhānī..
mātu pitā bhrātā hitakārī. mitaprada saba sunu rājakumārī..
amita dāni bhartā bayadēhī. adhama sō nāri jō sēva na tēhī..
dhīraja dharma mitra aru nārī. āpada kāla parikhiahiṃ cārī..
bṛddha rōgabasa jaḍa dhanahīnā. adhaṃ badhira krōdhī ati dīnā..

8.2.5

चौपाई
mudita mahipati maṃdira āē. sēvaka saciva sumaṃtru bōlāē..
kahi jayajīva sīsa tinha nāē. bhūpa sumaṃgala bacana sunāē..
jauṃ pāomcahi mata lāgai nīkā. karahu haraṣi hiyaom rāmahi ṭīkā..
maṃtrī mudita sunata priya bānī. abhimata biravaom parēu janu pānī..
binatī saciva karahi kara jōrī. jiahu jagatapati barisa karōrī..
jaga maṃgala bhala kāju bicārā. bēgia nātha na lāia bārā..
nṛpahi mōdu suni saciva subhāṣā. baḍhata bauṃḍa janu lahī susākhā..

Pages

Subscribe to RSS - 5