6

9.4.6

चौपाई
நாத பாலி அரு மைஂ த்வௌ பாஈ. ப்ரீதி ரஹீ கசு பரநி ந ஜாஈ..
மய ஸுத மாயாவீ தேஹி நாஊ ஆவா ஸோ ப்ரபு ஹமரேஂ காஊ.
அர்த ராதி புர த்வார புகாரா. பாலீ ரிபு பல ஸஹை ந பாரா..
தாவா பாலி தேகி ஸோ பாகா. மைஂ புநி கயஉபஂது ஸ லாகா..
கிரிபர குஹாபைட ஸோ ஜாஈ. தப பாலீஂ மோஹி கஹா பு஀ாஈ..
பரிகேஸு மோஹி ஏக பகவாரா. நஹிஂ ஆவௌஂ தப ஜாநேஸு மாரா..
மாஸ திவஸ தஹரஹேஉகராரீ. நிஸரீ ருதிர தார தஹபாரீ..
பாலி ஹதேஸி மோஹி மாரிஹி ஆஈ. ஸிலா தேஇ தஹசலேஉபராஈ..
மஂத்ரிந்ஹ புர தேகா பிநு ஸாஈஂ. தீந்ஹேஉ மோஹி ராஜ பரிஆஈ..

9.3.6

चौपाई
ஸநு ஸீதா தவ நாம ஸுமிர நாரி பதிப்ரத கரஹி.
தோஹி ப்ராநப்ரிய ராம கஹிஉகதா ஸஂஸார ஹித..5க..
ஸுநி ஜாநகீஂ பரம ஸுகு பாவா. ஸாதர தாஸு சரந ஸிரு நாவா..
தப முநி ஸந கஹ கரிபாநிதாநா. ஆயஸு ஹோஇ ஜாஉபந ஆநா..
ஸஂதத மோ பர கரிபா கரேஹூ. ஸேவக ஜாநி தஜேஹு ஜநி நேஹூ..
தர்ம துரஂதர ப்ரபு கை பாநீ. ஸுநி ஸப்ரேம போலே முநி க்யாநீ..
ஜாஸு கரிபா அஜ ஸிவ ஸநகாதீ. சஹத ஸகல பரமாரத பாதீ..
தே தும்ஹ ராம அகாம பிஆரே. தீந பஂது மரிது பசந உசாரே..
அப ஜாநீ மைஂ ஷ்ரீ சதுராஈ. பஜீ தும்ஹஹி ஸப தேவ பிஹாஈ..

9.2.6

चौपाई
ஹரஷி முநீஸ கஹேஉ மரிது பாநீ. ஆநஹு ஸகல ஸுதீரத பாநீ..
ஔஷத மூல பூல பல பாநா. கஹே நாம கநி மஂகல நாநா..
சாமர சரம பஸந பஹு பாீ. ரோம பாட பட அகநித ஜாதீ..
மநிகந மஂகல பஸ்து அநேகா. ஜோ ஜக ஜோகு பூப அபிஷேகா..
பேத பிதித கஹி ஸகல பிதாநா. கஹேஉ ரசஹு புர பிபித பிதாநா..
ஸபல ரஸால பூகபல கேரா. ரோபஹு பீதிந்ஹ புர சஹுபேரா..
ரசஹு மஂஜு மநி சௌகேஂ சாரூ. கஹஹு பநாவந பேகி பஜாரூ..
பூஜஹு கநபதி குர குலதேவா. ஸப பிதி கரஹு பூமிஸுர ஸேவா..

9.1.6

चौपाई
கல அக அகுந ஸாதூ குந காஹா. உபய அபார உததி அவகாஹா..
தேஹி தேஂ கசு குந தோஷ பகாநே. ஸஂக்ரஹ த்யாக ந பிநு பஹிசாநே..
பலேஉ போச ஸப பிதி உபஜாஏ. கநி குந தோஷ பேத பிலகாஏ..
கஹஹிஂ பேத இதிஹாஸ புராநா. பிதி ப்ரபஂசு குந அவகுந ஸாநா..
துக ஸுக பாப புந்ய திந ராதீ. ஸாது அஸாது ஸுஜாதி குஜாதீ..
தாநவ தேவ ஊ அரு நீசூ. அமிஅ ஸுஜீவநு மாஹுரு மீசூ..
மாயா ப்ரஹ்ம ஜீவ ஜகதீஸா. லச்சி அலச்சி ரஂக அவநீஸா..
காஸீ மக ஸுரஸரி க்ரமநாஸா. மரு மாரவ மஹிதேவ கவாஸா..
ஸரக நரக அநுராக பிராகா. நிகமாகம குந தோஷ பிபாகா..

8.7.6

चौपाई
bharatānuja lachimana puni bhēṃṭē. dusaha biraha saṃbhava dukha mēṭē..
sītā carana bharata siru nāvā. anuja samēta parama sukha pāvā..
prabhu bilōki haraṣē purabāsī. janita biyōga bipati saba nāsī..
prēmātura saba lōga nihārī. kautuka kīnha kṛpāla kharārī..
amita rūpa pragaṭē tēhi kālā. jathājōga milē sabahi kṛpālā..
kṛpādṛṣṭi raghubīra bilōkī. kiē sakala nara nāri bisōkī..
chana mahiṃ sabahi milē bhagavānā. umā marama yaha kāhuom na jānā..
ēhi bidhi sabahi sukhī kari rāmā. āgēṃ calē sīla guna dhāmā..

8.6.6

चौपाई
nija bikalatā bicāri bahōrī. bihaomsi gayau graha kari bhaya bhōrī..
maṃdōdarīṃ sunyō prabhu āyō. kautukahīṃ pāthōdhi baomdhāyō..
kara gahi patihi bhavana nija ānī. bōlī parama manōhara bānī..
carana nāi siru aṃcalu rōpā. sunahu bacana piya parihari kōpā..
nātha bayaru kījē tāhī sōṃ. budhi bala sakia jīti jāhī sōṃ..
tumhahi raghupatihi aṃtara kaisā. khalu khadyōta dinakarahi jaisā..
atibala madhu kaiṭabha jēhiṃ mārē. mahābīra ditisuta saṃghārē..

8.5.6

चौपाई
laṃkā nisicara nikara nivāsā. ihāom kahāom sajjana kara bāsā..
mana mahuom taraka karai kapi lāgā. tēhīṃ samaya bibhīṣanu jāgā..
rāma rāma tēhiṃ sumirana kīnhā. hṛdayaom haraṣa kapi sajjana cīnhā..
ēhi sana haṭhi karihauom pahicānī. sādhu tē hōi na kāraja hānī..
bipra rupa dhari bacana sunāē. sunata bibhīṣaṇa uṭhi tahaom āē..
kari pranāma pūomchī kusalāī. bipra kahahu nija kathā bujhāī..
kī tumha hari dāsanha mahaom kōī. mōrēṃ hṛdaya prīti ati hōī..
kī tumha rāmu dīna anurāgī. āyahu mōhi karana baḍabhāgī..

8.4.6

चौपाई
nāta bāli aru maiṃ dvau bhāī. prīti rahī kachu barani na jāī..
maya suta māyāvī tēhi nāūom. āvā sō prabhu hamarēṃ gāūom..
ardha rāti pura dvāra pukārā. bālī ripu bala sahai na pārā..
dhāvā bāli dēkhi sō bhāgā. maiṃ puni gayauom baṃdhu saomga lāgā..
giribara guhāom paiṭha sō jāī. taba bālīṃ mōhi kahā bujhāī..
parikhēsu mōhi ēka pakhavārā. nahiṃ āvauṃ taba jānēsu mārā..
māsa divasa tahaom rahēuom kharārī. nisarī rudhira dhāra tahaom bhārī..
bāli hatēsi mōhi mārihi āī. silā dēi tahaom calēuom parāī..

8.3.6

चौपाई
suni jānakīṃ parama sukhu pāvā. sādara tāsu carana siru nāvā..
taba muni sana kaha kṛpānidhānā. āyasu hōi jāuom bana ānā..
saṃtata mō para kṛpā karēhū. sēvaka jāni tajēhu jani nēhū..
dharma dhuraṃdhara prabhu kai bānī. suni saprēma bōlē muni gyānī..
jāsu kṛpā aja siva sanakādī. cahata sakala paramāratha bādī..
tē tumha rāma akāma piārē. dīna baṃdhu mṛdu bacana ucārē..
aba jānī maiṃ śrī caturāī. bhajī tumhahi saba dēva bihāī..
jēhi samāna atisaya nahiṃ kōī. tā kara sīla kasa na asa hōī..

8.2.6

चौपाई
haraṣi munīsa kahēu mṛdu bānī. ānahu sakala sutīratha pānī..
auṣadha mūla phūla phala pānā. kahē nāma gani maṃgala nānā..
cāmara carama basana bahu bhāomtī. rōma pāṭa paṭa aganita jātī..
manigana maṃgala bastu anēkā. jō jaga jōgu bhūpa abhiṣēkā..
bēda bidita kahi sakala bidhānā. kahēu racahu pura bibidha bitānā..
saphala rasāla pūgaphala kērā. rōpahu bīthinha pura cahuom phērā..
racahu maṃju mani caukēṃ cārū. kahahu banāvana bēgi bajārū..
pūjahu ganapati gura kuladēvā. saba bidhi karahu bhūmisura sēvā..

Pages

Subscribe to RSS - 6