7

9.4.7

चौपाई
ஜே ந மித்ர துக ஹோஹிஂ துகாரீ. திந்ஹஹி பிலோகத பாதக பாரீ..
நிஜ துக கிரி ஸம ரஜ கரி ஜாநா. மித்ரக துக ரஜ மேரு ஸமாநா..
ஜிந்ஹ கேஂ அஸி மதி ஸஹஜ ந ஆஈ. தே ஸட கத ஹடி கரத மிதாஈ..
குபத நிவாரி ஸுபஂத சலாவா. குந ப்ரகடே அவகுநந்ஹி துராவா..
தேத லேத மந ஸஂக ந தரஈ. பல அநுமாந ஸதா ஹித கரஈ..
பிபதி கால கர ஸதகுந நேஹா. ஷ்ருதி கஹ ஸஂத மித்ர குந ஏஹா..
ஆகேஂ கஹ மரிது பசந பநாஈ. பாசேஂ அநஹித மந குடிலாஈ..
ஜா கர சித அஹி கதி ஸம பாஈ. அஸ குமித்ர பரிஹரேஹி பலாஈ..
ஸேவக ஸட நரிப கரிபந குநாரீ. கபடீ மித்ர ஸூல ஸம சாரீ..

9.3.7

चौपाई
முநி பத கமல நாஇ கரி ஸீஸா. சலே பநஹி ஸுர நர முநி ஈஸா..
ஆகே ராம அநுஜ புநி பாசேஂ. முநி பர பேஷ பநே அதி காசேஂ..
உமய பீச ஷ்ரீ ஸோஹஇ கைஸீ. ப்ரஹ்ம ஜீவ பிச மாயா ஜைஸீ..
ஸரிதா பந கிரி அவகட காடா. பதி பஹிசாநீ தேஹிஂ பர பாடா..
ஜஹஜஹஜாஹி தேவ ரகுராயா. கரஹிஂ மேத தஹதஹநப சாயா..
மிலா அஸுர பிராத மக ஜாதா. ஆவதஹீஂ ரகுவீர நிபாதா..
துரதஹிஂ ருசிர ரூப தேஹிஂ பாவா. தேகி துகீ நிஜ தாம படாவா..
புநி ஆஏ ஜஹமுநி ஸரபஂகா. ஸுஂதர அநுஜ ஜாநகீ ஸஂகா..

9.2.7

चौपाई
ஜோ முநீஸ ஜேஹி ஆயஸு தீந்ஹா. ஸோ தேஹிஂ காஜு ப்ரதம ஜநு கீந்ஹா..
பிப்ர ஸாது ஸுர பூஜத ராஜா. கரத ராம ஹித மஂகல காஜா..
ஸுநத ராம அபிஷேக ஸுஹாவா. பாஜ கஹாகஹ அவத பதாவா..
ராம ஸீய தந ஸகுந ஜநாஏ. பரகஹிஂ மஂகல அஂக ஸுஹாஏ..
புலகி ஸப்ரேம பரஸபர கஹஹீஂ. பரத ஆகமநு ஸூசக அஹஹீஂ..
பஏ பஹுத திந அதி அவஸேரீ. ஸகுந ப்ரதீதி பேஂட ப்ரிய கேரீ..
பரத ஸரிஸ ப்ரிய கோ ஜக மாஹீஂ. இஹஇ ஸகுந பலு தூஸர நாஹீஂ..
ராமஹி பஂது ஸோச திந ராதீ. அஂடந்ஹி கமட ஹ்ரதஉ ஜேஹி பாீ..

9.1.7

चौपाई
அஸ பிபேக ஜப தேஇ பிதாதா. தப தஜி தோஷ குநஹிஂ மநு ராதா..
கால ஸுபாஉ கரம பரிஆஈ. பலேஉ ப்ரகரிதி பஸ சுகஇ பலாஈ..
ஸோ ஸுதாரி ஹரிஜந ஜிமி லேஹீஂ. தலி துக தோஷ பிமல ஜஸு தேஹீஂ..
கலஉ கரஹிஂ பல பாஇ ஸுஸஂகூ. மிடஇ ந மலிந ஸுபாஉ அபஂகூ..
லகி ஸுபேஷ ஜக பஂசக ஜேஊ. பேஷ ப்ரதாப பூஜிஅஹிஂ தேஊ..
உதரஹிஂ அஂத ந ஹோஇ நிபாஹூ. காலநேமி ஜிமி ராவந ராஹூ..
கிஏஹுகுபேஷ ஸாது ஸநமாநூ. ஜிமி ஜக ஜாமவஂத ஹநுமாநூ..
ஹாநி குஸஂக ஸுஸஂகதி லாஹூ. லோகஹுபேத பிதித ஸப காஹூ..
ககந சட஀இ ரஜ பவந ப்ரஸஂகா. கீசஹிஂ மிலஇ நீச ஜல ஸஂகா..

8.7.7

चौपाई
sāsunha sabani milī baidēhī. carananhi lāgi haraṣu ati tēhī..
dēhiṃ asīsa būjhi kusalātā. hōi acala tumhāra ahivātā..
saba raghupati mukha kamala bilōkahiṃ. maṃgala jāni nayana jala rōkahiṃ..
kanaka thāra ārati utārahiṃ. bāra bāra prabhu gāta nihārahiṃ..
nānā bhāomti nichāvari karahīṃ. paramānaṃda haraṣa ura bharahīṃ..
kausalyā puni puni raghubīrahi. citavati kṛpāsiṃdhu ranadhīrahi..
hṛdayaom bicārati bārahiṃ bārā. kavana bhāomti laṃkāpati mārā..

8.6.7

चौपाई
nātha dīnadayāla raghurāī. bāghau sanamukha gaēom na khāī..
cāhia karana sō saba kari bītē. tumha sura asura carācara jītē..
saṃta kahahiṃ asi nīti dasānana. cauthēṃpana jāihi nṛpa kānana..
tāsu bhajana kījia tahaom bhartā. jō kartā pālaka saṃhartā..
sōi raghuvīra pranata anurāgī. bhajahu nātha mamatā saba tyāgī..
munibara jatanu karahiṃ jēhi lāgī. bhūpa rāju taji hōhiṃ birāgī..
sōi kōsaladhīsa raghurāyā. āyau karana tōhi para dāyā..
jauṃ piya mānahu mōra sikhāvana. sujasu hōi tihuom pura ati pāvana..

8.5.7

चौपाई
sunahu pavanasuta rahani hamārī. jimi dasananhi mahuom jībha bicārī..
tāta kabahuom mōhi jāni anāthā. karihahiṃ kṛpā bhānukula nāthā..
tāmasa tanu kachu sādhana nāhīṃ. prīti na pada sarōja mana māhīṃ..
aba mōhi bhā bharōsa hanumaṃtā. binu harikṛpā milahiṃ nahiṃ saṃtā..
jau raghubīra anugraha kīnhā. tau tumha mōhi darasu haṭhi dīnhā..
sunahu bibhīṣana prabhu kai rītī. karahiṃ sadā sēvaka para prītī..
kahahu kavana maiṃ parama kulīnā. kapi caṃcala sabahīṃ bidhi hīnā..

8.4.7

चौपाई
jē na mitra dukha hōhiṃ dukhārī. tinhahi bilōkata pātaka bhārī..
nija dukha giri sama raja kari jānā. mitraka dukha raja mēru samānā..
jinha kēṃ asi mati sahaja na āī. tē saṭha kata haṭhi karata mitāī..
kupatha nivāri supaṃtha calāvā. guna pragaṭē avagunanhi durāvā..
dēta lēta mana saṃka na dharaī. bala anumāna sadā hita karaī..
bipati kāla kara sataguna nēhā. śruti kaha saṃta mitra guna ēhā..
āgēṃ kaha mṛdu bacana banāī. pāchēṃ anahita mana kuṭilāī..

8.3.7

चौपाई
muni pada kamala nāi kari sīsā. calē banahi sura nara muni īsā..
āgē rāma anuja puni pāchēṃ. muni bara bēṣa banē ati kāchēṃ..
umaya bīca śrī sōhai kaisī. brahma jīva bica māyā jaisī..
saritā bana giri avaghaṭa ghāṭā. pati pahicānī dēhiṃ bara bāṭā..
jahaom jahaom jāhi dēva raghurāyā. karahiṃ mēdha tahaom tahaom nabha chāyā..
milā asura birādha maga jātā. āvatahīṃ raghuvīra nipātā..
turatahiṃ rucira rūpa tēhiṃ pāvā. dēkhi dukhī nija dhāma paṭhāvā..
puni āē jahaom muni sarabhaṃgā. suṃdara anuja jānakī saṃgā..

8.2.7

चौपाई
jō munīsa jēhi āyasu dīnhā. sō tēhiṃ kāju prathama janu kīnhā..
bipra sādhu sura pūjata rājā. karata rāma hita maṃgala kājā..
sunata rāma abhiṣēka suhāvā. bāja gahāgaha avadha badhāvā..
rāma sīya tana saguna janāē. pharakahiṃ maṃgala aṃga suhāē..
pulaki saprēma parasapara kahahīṃ. bharata āgamanu sūcaka ahahīṃ..
bhaē bahuta dina ati avasērī. saguna pratīti bhēṃṭa priya kērī..
bharata sarisa priya kō jaga māhīṃ. ihai saguna phalu dūsara nāhīṃ..

Pages

Subscribe to RSS - 7