9

9.4.9

चौपाई
பரா பிகல மஹி ஸர கே லாகேஂ. புநி உடி பைட தேகி ப்ரபு ஆகேஂ..
ஸ்யாம காத ஸிர ஜடா பநாஏ அருந நயந ஸர சாப சட஀ாஏ.
புநி புநி சிதஇ சரந சித தீந்ஹா. ஸுபல ஜந்ம மாநா ப்ரபு சீந்ஹா..
ஹரிதயப்ரீதி முக பசந கடோரா. போலா சிதஇ ராம கீ ஓரா..
தர்ம ஹேது அவதரேஹு கோஸாஈ. மாரேஹு மோஹி ப்யாத கீ நாஈ..
மைஂ பைரீ ஸுக்ரீவ பிஆரா. அவகுந கபந நாத மோஹி மாரா..
அநுஜ பதூ பகிநீ ஸுத நாரீ. ஸுநு ஸட கந்யா ஸம ஏ சாரீ..
இந்ஹஹி குத்தஷ்டி பிலோகஇ ஜோஈ. தாஹி பதேஂ கசு பாப ந ஹோஈ..
முட஀ தோஹி அதிஸய அபிமாநா. நாரி ஸிகாவந கரஸி ந காநா..

9.3.9

चौपाई
அஸ கஹி ஜோக அகிநி தநு ஜாரா. ராம கரிபாபைகுஂட ஸிதாரா..
தாதே முநி ஹரி லீந ந பயஊ. ப்ரதமஹிஂ பேத பகதி பர லயஊ..
ரிஷி நிகாய முநிபர கதி தேகி. ஸுகீ பஏ நிஜ ஹரிதயபிஸேஷீ..
அஸ்துதி கரஹிஂ ஸகல முநி பரிஂதா. ஜயதி ப்ரநத ஹித கருநா கஂதா..
புநி ரகுநாத சலே பந ஆகே. முநிபர பரிஂத பிபுல ஸ லாகே..
அஸ்தி ஸமூஹ தேகி ரகுராயா. பூசீ முநிந்ஹ லாகி அதி தாயா..
ஜாநதஹுபூசிஅ கஸ ஸ்வாமீ. ஸபதரஸீ தும்ஹ அஂதரஜாமீ..
நிஸிசர நிகர ஸகல முநி காஏ. ஸுநி ரகுபீர நயந ஜல சாஏ..

9.2.9

चौपाई
தப நரநாஹபஸிஷ்டு போலாஏ. ராமதாம ஸிக தேந படாஏ..
குர ஆகமநு ஸுநத ரகுநாதா. த்வார ஆஇ பத நாயஉ மாதா..
ஸாதர அரக தேஇ கர ஆநே. ஸோரஹ பாி பூஜி ஸநமாநே..
கஹே சரந ஸிய ஸஹித பஹோரீ. போலே ராமு கமல கர ஜோரீ..
ஸேவக ஸதந ஸ்வாமி ஆகமநூ. மஂகல மூல அமஂகல தமநூ..
ததபி உசித ஜநு போலி ஸப்ரீதீ. படஇஅ காஜ நாத அஸி நீதீ..
ப்ரபுதா தஜி ப்ரபு கீந்ஹ ஸநேஹூ. பயஉ புநீத ஆஜு யஹு கேஹூ..
ஆயஸு ஹோஇ ஸோ கரௌஂ கோஸாஈ. ஸேவக லஹஇ ஸ்வாமி ஸேவகாஈ..

9.1.9

चौपाई
கல பரிஹாஸ ஹோஇ ஹித மோரா. காக கஹஹிஂ கலகஂட கடோரா..
ஹஂஸஹி பக தாதுர சாதகஹீ. ஹஹிஂ மலிந கல பிமல பதகஹீ..
கபித ரஸிக ந ராம பத நேஹூ. திந்ஹ கஹஸுகத ஹாஸ ரஸ ஏஹூ..
பாஷா பநிதி போரி மதி மோரீ. ஹிபே ஜோக ஹேஂ நஹிஂ கோரீ..
ப்ரபு பத ப்ரீதி ந ஸாமு஀ி நீகீ. திந்ஹஹி கதா ஸுநி லாகஹி பீகீ..
ஹரி ஹர பத ரதி மதி ந குதரகீ. திந்ஹ கஹுமதுர கதா ரகுவர கீ..
ராம பகதி பூஷித ஜியஜாநீ. ஸுநிஹஹிஂ ஸுஜந ஸராஹி ஸுபாநீ..
கபி ந ஹோஉநஹிஂ பசந ப்ரபீநூ. ஸகல கலா ஸப பித்யா ஹீநூ..
ஆகர அரத அலஂகரிதி நாநா. சஂத ப்ரபஂத அநேக பிதாநா..

8.7.9

चौपाई
kaṃcana kalasa bicitra saomvārē. sabahiṃ dharē saji nija nija dvārē..
baṃdanavāra patākā kētū. sabanhi banāē maṃgala hētū..
bīthīṃ sakala sugaṃdha siṃcāī. gajamani raci bahu cauka purāī..
nānā bhāomti sumaṃgala sājē. haraṣi nagara nisāna bahu bājē..
jahaom tahaom nāri nichāvara karahīṃ. dēhiṃ asīsa haraṣa ura bharahīṃ..
kaṃcana thāra āratī nānā. jubatī sajēṃ karahiṃ subha gānā..
karahiṃ āratī āratihara kēṃ. raghukula kamala bipina dinakara kēṃ..
pura sōbhā saṃpati kalyānā. nigama sēṣa sāradā bakhānā..

8.6.9

चौपाई
kahahiṃ saciva saṭha ṭhakurasōhātī. nātha na pūra āva ēhi bhāomtī..
bāridhi nāghi ēka kapi āvā. tāsu carita mana mahuom sabu gāvā..
chudhā na rahī tumhahi taba kāhū. jārata nagaru kasa na dhari khāhū..
sunata nīka āgēṃ dukha pāvā. sacivana asa mata prabhuhi sunāvā..
jēhiṃ bārīsa baomdhāyau hēlā. utarēu sēna samēta subēlā..
sō bhanu manuja khāba hama bhāī. bacana kahahiṃ saba gāla phulāī..
tāta bacana mama sunu ati ādara. jani mana gunahu mōhi kari kādara..

8.5.9

चौपाई
taru pallava mahuom rahā lukāī. karai bicāra karauṃ kā bhāī..
tēhi avasara rāvanu tahaom āvā. saṃga nāri bahu kiēom banāvā..
bahu bidhi khala sītahi samujhāvā. sāma dāna bhaya bhēda dēkhāvā..
kaha rāvanu sunu sumukhi sayānī. maṃdōdarī ādi saba rānī..
tava anucarīṃ karauom pana mōrā. ēka bāra bilōku mama ōrā..
tṛna dhari ōṭa kahati baidēhī. sumiri avadhapati parama sanēhī..
sunu dasamukha khadyōta prakāsā. kabahuom ki nalinī karai bikāsā..

8.4.9

चौपाई
parā bikala mahi sara kē lāgēṃ. puni uṭhi baiṭha dēkhi prabhu āgēṃ..
syāma gāta sira jaṭā banāēom. aruna nayana sara cāpa caḍhaāēom..
puni puni citai carana cita dīnhā. suphala janma mānā prabhu cīnhā..
hṛdayaom prīti mukha bacana kaṭhōrā. bōlā citai rāma kī ōrā..
dharma hētu avatarēhu gōsāī. mārēhu mōhi byādha kī nāī..
maiṃ bairī sugrīva piārā. avaguna kabana nātha mōhi mārā..
anuja badhū bhaginī suta nārī. sunu saṭha kanyā sama ē cārī..
inhahi kuddaṣṭi bilōkai jōī. tāhi badhēṃ kachu pāpa na hōī..

8.3.9

चौपाई
asa kahi jōga agini tanu jārā. rāma kṛpāom baikuṃṭha sidhārā..
tātē muni hari līna na bhayaū. prathamahiṃ bhēda bhagati bara layaū..
riṣi nikāya munibara gati dēkhi. sukhī bhaē nija hṛdayaom bisēṣī..
astuti karahiṃ sakala muni bṛṃdā. jayati pranata hita karunā kaṃdā..
puni raghunātha calē bana āgē. munibara bṛṃda bipula saomga lāgē..
asthi samūha dēkhi raghurāyā. pūchī muninha lāgi ati dāyā..
jānatahuom pūchia kasa svāmī. sabadarasī tumha aṃtarajāmī..

8.2.9

चौपाई
taba naranāhaom basiṣṭhu bōlāē. rāmadhāma sikha dēna paṭhāē..
gura āgamanu sunata raghunāthā. dvāra āi pada nāyau māthā..
sādara aragha dēi ghara ānē. sōraha bhāomti pūji sanamānē..
gahē carana siya sahita bahōrī. bōlē rāmu kamala kara jōrī..
sēvaka sadana svāmi āgamanū. maṃgala mūla amaṃgala damanū..
tadapi ucita janu bōli saprītī. paṭhaia kāja nātha asi nītī..
prabhutā taji prabhu kīnha sanēhū. bhayau punīta āju yahu gēhū..
āyasu hōi sō karauṃ gōsāī. sēvaka lahai svāmi sēvakāī..

Pages

Subscribe to RSS - 9