10

9.4.10

चौपाई
ஸுநத ராம அதி கோமல பாநீ. பாலி ஸீஸ பரஸேஉ நிஜ பாநீ..
அசல கரௌஂ தநு ராகஹு ப்ராநா. பாலி கஹா ஸுநு கரிபாநிதாநா..
ஜந்ம ஜந்ம முநி ஜதநு கராஹீஂ. அஂத ராம கஹி ஆவத நாஹீஂ..
ஜாஸு நாம பல ஸஂகர காஸீ. தேத ஸபஹி ஸம கதி அவிநாஸீ..
மம லோசந கோசர ஸோஇ ஆவா. பஹுரி கி ப்ரபு அஸ பநிஹி பநாவா..

9.3.10

चौपाई
முநி அகஸ்தி கர ஸிஷ்ய ஸுஜாநா. நாம ஸுதீசந ரதி பகவாநா..
மந க்ரம பசந ராம பத ஸேவக. ஸபநேஹுஆந பரோஸ ந தேவக..
ப்ரபு ஆகவநு ஷ்ரவந ஸுநி பாவா. கரத மநோரத ஆதுர தாவா..
ஹே பிதி தீநபஂது ரகுராயா. மோ ஸே ஸட பர கரிஹஹிஂ தாயா..
ஸஹித அநுஜ மோஹி ராம கோஸாஈ. மிலிஹஹிஂ நிஜ ஸேவக கீ நாஈ..
மோரே ஜியபரோஸ தரிட஀ நாஹீஂ. பகதி பிரதி ந க்யாந மந மாஹீஂ..
நஹிஂ ஸதஸஂக ஜோக ஜப ஜாகா. நஹிஂ தரிட஀ சரந கமல அநுராகா..
ஏக பாநி கருநாநிதாந கீ. ஸோ ப்ரிய ஜாகேஂ கதி ந ஆந கீ..
ஹோஇஹைஂ ஸுபல ஆஜு மம லோசந. தேகி பதந பஂகஜ பவ மோசந..

9.2.10

चौपाई
பரநி ராம குந ஸீலு ஸுபாஊ. போலே ப்ரேம புலகி முநிராஊ..
பூப ஸஜேஉ அபிஷேக ஸமாஜூ. சாஹத தேந தும்ஹஹி ஜுபராஜூ..
ராம கரஹு ஸப ஸஂஜம ஆஜூ. ஜௌஂ பிதி குஸல நிபாஹை காஜூ..
குரு ஸிக தேஇ ராய பஹிஂ கயஉ. ராம ஹரிதயஅஸ பிஸமஉ பயஊ..
ஜநமே ஏக ஸஂக ஸப பாஈ. போஜந ஸயந கேலி லரிகாஈ..
கரநபேத உபபீத பிஆஹா. ஸஂக ஸஂக ஸப பஏ உசாஹா..
பிமல பஂஸ யஹு அநுசித ஏகூ. பஂது பிஹாஇ பட஀ேஹி அபிஷேகூ..
ப்ரபு ஸப்ரேம பசிதாநி ஸுஹாஈ. ஹரஉ பகத மந கை குடிலாஈ..

9.1.10

चौपाई
ஏஹி மஹரகுபதி நாம உதாரா. அதி பாவந புராந ஷ்ருதி ஸாரா..
மஂகல பவந அமஂகல ஹாரீ. உமா ஸஹித ஜேஹி ஜபத புராரீ..
பநிதி பிசித்ர ஸுகபி கரித ஜோஊ. ராம நாம பிநு ஸோஹ ந ஸோஊ..
பிதுபதநீ ஸப பாி ஸாரீ. ஸோந ந பஸந பிநா பர நாரீ..
ஸப குந ரஹித குகபி கரித பாநீ. ராம நாம ஜஸ அஂகித ஜாநீ..
ஸாதர கஹஹிஂ ஸுநஹிஂ புத தாஹீ. மதுகர ஸரிஸ ஸஂத குநக்ராஹீ..
ஜதபி கபித ரஸ ஏகஉ நாஹீ. ராம ப்ரதாப ப்ரகட ஏஹி மாஹீஂ..
ஸோஇ பரோஸ மோரேஂ மந ஆவா. கேஹிஂ ந ஸுஸஂக படப்பநு பாவா..
தூமஉ தஜஇ ஸஹஜ கருஆஈ. அகரு ப்ரஸஂக ஸுகஂத பஸாஈ..

8.7.10

चौपाई
prabhu jānī kaikēī lajānī. prathama tāsu gṛha gaē bhavānī..
tāhi prabōdhi bahuta sukha dīnhā. puni nija bhavana gavana hari kīnhā..
kṛpāsiṃdhu jaba maṃdira gaē. pura nara nāri sukhī saba bhaē..
gura basiṣṭa dvija liē bulāī. āju sugharī sudina samudāī..
saba dvija dēhu haraṣi anusāsana. rāmacaṃdra baiṭhahiṃ siṃghāsana..
muni basiṣṭa kē bacana suhāē. sunata sakala bipranha ati bhāē..
kahahiṃ bacana mṛdu bipra anēkā. jaga abhirāma rāma abhiṣēkā..
aba munibara bilaṃba nahiṃ kījē. mahārāja kahaom tilaka karījai..

8.6.10

चौपाई
yaha mata jauṃ mānahu prabhu mōrā. ubhaya prakāra sujasu jaga tōrā..
suta sana kaha dasakaṃṭha risāī. asi mati saṭha kēhiṃ tōhi sikhāī..
abahīṃ tē ura saṃsaya hōī. bēnumūla suta bhayahu ghamōī..
suni pitu girā paruṣa ati ghōrā. calā bhavana kahi bacana kaṭhōrā..
hita mata tōhi na lāgata kaisēṃ. kāla bibasa kahuom bhēṣaja jaisēṃ..
saṃdhyā samaya jāni dasasīsā. bhavana calēu nirakhata bhuja bīsā..
laṃkā sikhara upara āgārā. ati bicitra tahaom hōi akhārā..

8.5.10

चौपाई
sītā taiṃ mama kṛta apamānā. kaṭihauom tava sira kaṭhina kṛpānā..
nāhiṃ ta sapadi mānu mama bānī. sumukhi hōti na ta jīvana hānī..
syāma sarōja dāma sama suṃdara. prabhu bhuja kari kara sama dasakaṃdhara..
sō bhuja kaṃṭha ki tava asi ghōrā. sunu saṭha asa pravāna pana mōrā..
caṃdrahāsa haru mama paritāpaṃ. raghupati biraha anala saṃjātaṃ..
sītala nisita bahasi bara dhārā. kaha sītā haru mama dukha bhārā..
sunata bacana puni mārana dhāvā. mayatanayāom kahi nīti bujhāvā..

8.4.10

चौपाई
sunata rāma ati kōmala bānī. bāli sīsa parasēu nija pānī..
acala karauṃ tanu rākhahu prānā. bāli kahā sunu kṛpānidhānā..
janma janma muni jatanu karāhīṃ. aṃta rāma kahi āvata nāhīṃ..
jāsu nāma bala saṃkara kāsī. dēta sabahi sama gati avināsī..
mama lōcana gōcara sōi āvā. bahuri ki prabhu asa banihi banāvā..

8.3.10

चौपाई
muni agasti kara siṣya sujānā. nāma sutīchana rati bhagavānā..
mana krama bacana rāma pada sēvaka. sapanēhuom āna bharōsa na dēvaka..
prabhu āgavanu śravana suni pāvā. karata manōratha ātura dhāvā..
hē bidhi dīnabaṃdhu raghurāyā. mō sē saṭha para karihahiṃ dāyā..
sahita anuja mōhi rāma gōsāī. milihahiṃ nija sēvaka kī nāī..
mōrē jiyaom bharōsa dṛḍha nāhīṃ. bhagati birati na gyāna mana māhīṃ..
nahiṃ satasaṃga jōga japa jāgā. nahiṃ dṛḍha carana kamala anurāgā..

8.2.10

चौपाई
barani rāma guna sīlu subhāū. bōlē prēma pulaki munirāū..
bhūpa sajēu abhiṣēka samājū. cāhata dēna tumhahi jubarājū..
rāma karahu saba saṃjama ājū. jauṃ bidhi kusala nibāhai kājū..
guru sikha dēi rāya pahiṃ gayau. rāma hṛdayaom asa bisamau bhayaū..
janamē ēka saṃga saba bhāī. bhōjana sayana kēli larikāī..
karanabēdha upabīta biāhā. saṃga saṃga saba bhaē uchāhā..
bimala baṃsa yahu anucita ēkū. baṃdhu bihāi baḍaēhi abhiṣēkū..
prabhu saprēma pachitāni suhāī. harau bhagata mana kai kuṭilāī..

Pages

Subscribe to RSS - 10