11

9.4.11

चौपाई
ராம பாலி நிஜ தாம படாவா. நகர லோக ஸப ப்யாகுல தாவா..
நாநா பிதி பிலாப கர தாரா. சூடே கேஸ ந தேஹ ஸாரா..
தாரா பிகல தேகி ரகுராயா . தீந்ஹ க்யாந ஹரி லீந்ஹீ மாயா..
சிதி ஜல பாவக ககந ஸமீரா. பஂச ரசித அதி அதம ஸரீரா..
ப்ரகட ஸோ தநு தவ ஆகேஂ ஸோவா. ஜீவ நித்ய கேஹி லகி தும்ஹ ரோவா..
உபஜா க்யாந சரந தப லாகீ. லீந்ஹேஸி பரம பகதி பர மாகீ..
உமா தாரு ஜோஷித கீ நாஈ. ஸபஹி நசாவத ராமு கோஸாஈ..
தப ஸுக்ரீவஹி ஆயஸு தீந்ஹா. மரிதக கர்ம பிதிபத ஸப கீந்ஹா..
ராம கஹா அநுஜஹி ஸமு஀ாஈ. ராஜ தேஹு ஸுக்ரீவஹி ஜாஈ..

9.3.11

चौपाई
கஹ முநி ப்ரபு ஸுநு பிநதீ மோரீ. அஸ்துதி கரௌஂ கவந பிதி தோரீ..
மஹிமா அமித மோரி மதி தோரீ. ரபி ஸந்முக கத்யோத அோரீ..
ஷ்யாம தாமரஸ தாம ஷரீரஂ. ஜடா முகுட பரிதந முநிசீரஂ..
பாணி சாப ஷர கடி தூணீரஂ. நௌமி நிரஂதர ஷ்ரீரகுவீரஂ..
மோஹ விபிந கந தஹந கரிஷாநுஃ. ஸஂத ஸரோருஹ காநந பாநுஃ..
நிஷிசர கரி வரூத மரிகராஜஃ. த்ராது ஸதா நோ பவ கக பாஜஃ..
அருண நயந ராஜீவ ஸுவேஷஂ. ஸீதா நயந சகோர நிஷேஷஂ..
ஹர ஹ்ரதி மாநஸ பால மராலஂ. நௌமி ராம உர பாஹு விஷாலஂ..
ஸஂஷய ஸர்ப க்ரஸந உரகாதஃ. ஷமந ஸுகர்கஷ தர்க விஷாதஃ..

9.2.11

चौपाई
பாஜஹிஂ பாஜநே பிபித பிதாநா. புர ப்ரமோது நஹிஂ ஜாஇ பகாநா..
பரத ஆகமநு ஸகல மநாவஹிஂ. ஆவஹுபேகி நயந பலு பாவஹிஂ..
ஹாட பாட கர கலீஂ அதாஈ. கஹஹிஂ பரஸபர லோக லோகாஈ..
காலி லகந பலி கேதிக பாரா. பூஜிஹி பிதி அபிலாஷு ஹமாரா..
கநக ஸிஂகாஸந ஸீய ஸமேதா. பைடஹிஂ ராமு ஹோஇ சித சேதா..
ஸகல கஹஹிஂ கப ஹோஇஹி காலீ. பிகந மநாவஹிஂ தேவ குசாலீ..
திந்ஹஹி ஸோஹாஇ ந அவத பதாவா. சோரஹி சஂதிநி ராதி ந பாவா..
ஸாரத போலி பிநய ஸுர கரஹீஂ. பாரஹிஂ பார பாய லை பரஹீஂ..

9.1.11

चौपाई
மநி மாநிக முகுதா சபி ஜைஸீ. அஹி கிரி கஜ ஸிர ஸோஹ ந தைஸீ..
நரிப கிரீட தருநீ தநு பாஈ. லஹஹிஂ ஸகல ஸோபா அதிகாஈ..
தைஸேஹிஂ ஸுகபி கபித புத கஹஹீஂ. உபஜஹிஂ அநத அநத சபி லஹஹீஂ..
பகதி ஹேது பிதி பவந பிஹாஈ. ஸுமிரத ஸாரத ஆவதி தாஈ..
ராம சரித ஸர பிநு அந்ஹவாஏ ஸோ ஷ்ரம ஜாஇ ந கோடி உபாஏ.
கபி கோபித அஸ ஹரிதயபிசாரீ. காவஹிஂ ஹரி ஜஸ கலி மல ஹாரீ..
கீந்ஹேஂ ப்ராகரித ஜந குந காநா. ஸிர துநி கிரா லகத பசிதாநா..
ஹரிதய ஸிஂது மதி ஸீப ஸமாநா. ஸ்வாதி ஸாரதா கஹஹிஂ ஸுஜாநா..
ஜௌஂ பரஷஇ பர பாரி பிசாரூ. ஹோஹிஂ கபித முகுதாமநி சாரூ..

8.7.11

चौपाई
avadhapurī ati rucira banāī. dēvanha sumana bṛṣṭi jhari lāī..
rāma kahā sēvakanha bulāī. prathama sakhanha anhavāvahu jāī..
sunata bacana jahaom tahaom jana dhāē. sugrīvādi turata anhavāē..
puni karunānidhi bharatu haomkārē. nija kara rāma jaṭā niruārē..
anhavāē prabhu tīniu bhāī. bhagata bachala kṛpāla raghurāī..
bharata bhāgya prabhu kōmalatāī. sēṣa kōṭi sata sakahiṃ na gāī..
puni nija jaṭā rāma bibarāē. gura anusāsana māgi nahāē..
kari majjana prabhu bhūṣana sājē. aṃga anaṃga dēkhi sata lājē..

8.6.11

चौपाई
ihāom subēla saila raghubīrā. utarē sēna sahita ati bhīrā..
sikhara ēka utaṃga ati dēkhī. parama ramya sama subhra bisēṣī..
tahaom taru kisalaya sumana suhāē. lachimana raci nija hātha ḍasāē..
tā para rūcira mṛdula mṛgachālā. tēhīṃ āsāna āsīna kṛpālā..
prabhu kṛta sīsa kapīsa uchaṃgā. bāma dahina disi cāpa niṣaṃgā..
duhuom kara kamala sudhārata bānā. kaha laṃkēsa maṃtra lagi kānā..
baḍabhāgī aṃgada hanumānā. carana kamala cāpata bidhi nānā..
prabhu pāchēṃ lachimana bīrāsana. kaṭi niṣaṃga kara bāna sarāsana..

8.5.11

चौपाई
trijaṭā nāma rācchasī ēkā. rāma carana rati nipuna bibēkā..
sabanhau bōli sunāēsi sapanā. sītahi sēi karahu hita apanā..
sapanēṃ bānara laṃkā jārī. jātudhāna sēnā saba mārī..
khara ārūḍha nagana dasasīsā. muṃḍita sira khaṃḍita bhuja bīsā..
ēhi bidhi sō dacchina disi jāī. laṃkā manahuom bibhīṣana pāī..
nagara phirī raghubīra dōhāī. taba prabhu sītā bōli paṭhāī..
yaha sapanā mēṃ kahauom pukārī. hōihi satya gaēom dina cārī..
tāsu bacana suni tē saba ḍarīṃ. janakasutā kē carananhi parīṃ..

8.4.11

चौपाई
rāma bāli nija dhāma paṭhāvā. nagara lōga saba byākula dhāvā..
nānā bidhi bilāpa kara tārā. chūṭē kēsa na dēha saombhārā..
tārā bikala dēkhi raghurāyā . dīnha gyāna hari līnhī māyā..
chiti jala pāvaka gagana samīrā. paṃca racita ati adhama sarīrā..
pragaṭa sō tanu tava āgēṃ sōvā. jīva nitya kēhi lagi tumha rōvā..
upajā gyāna carana taba lāgī. līnhēsi parama bhagati bara māgī..
umā dāru jōṣita kī nāī. sabahi nacāvata rāmu gōsāī..
taba sugrīvahi āyasu dīnhā. mṛtaka karma bidhibata saba kīnhā..

8.3.11

चौपाई
kaha muni prabhu sunu binatī mōrī. astuti karauṃ kavana bidhi tōrī..
mahimā amita mōri mati thōrī. rabi sanmukha khadyōta aomjōrī..
śyāma tāmarasa dāma śarīraṃ. jaṭā mukuṭa paridhana municīraṃ..
pāṇi cāpa śara kaṭi tūṇīraṃ. naumi niraṃtara śrīraghuvīraṃ..
mōha vipina ghana dahana kṛśānuḥ. saṃta sarōruha kānana bhānuḥ..
niśicara kari varūtha mṛgarājaḥ. trātu sadā nō bhava khaga bājaḥ..
aruṇa nayana rājīva suvēśaṃ. sītā nayana cakōra niśēśaṃ..
hara hradi mānasa bāla marālaṃ. naumi rāma ura bāhu viśālaṃ..

8.2.11

चौपाई
bājahiṃ bājanē bibidha bidhānā. pura pramōdu nahiṃ jāi bakhānā..
bharata āgamanu sakala manāvahiṃ. āvahuom bēgi nayana phalu pāvahiṃ..
hāṭa bāṭa ghara galīṃ athāī. kahahiṃ parasapara lōga lōgāī..
kāli lagana bhali kētika bārā. pūjihi bidhi abhilāṣu hamārā..
kanaka siṃghāsana sīya samētā. baiṭhahiṃ rāmu hōi cita cētā..
sakala kahahiṃ kaba hōihi kālī. bighana manāvahiṃ dēva kucālī..
tinhahi sōhāi na avadha badhāvā. cōrahi caṃdini rāti na bhāvā..
sārada bōli binaya sura karahīṃ. bārahiṃ bāra pāya lai parahīṃ..

Pages

Subscribe to RSS - 11