12

9.4.12

चौपाई
உமா ராம ஸம ஹித ஜக மாஹீஂ. குரு பிது மாது பஂது ப்ரபு நாஹீஂ..
ஸுர நர முநி ஸப கை யஹ ரீதீ. ஸ்வாரத லாகி கரஹிஂ ஸப ப்ரீதீ..
பாலி த்ராஸ ப்யாகுல திந ராதீ. தந பஹு ப்ரந சிஂதாஜர சாதீ..
ஸோஇ ஸுக்ரீவ கீந்ஹ கபிராஊ. அதி கரிபால ரகுபீர ஸுபாஊ..
ஜாநதஹுஅஸ ப்ரபு பரிஹரஹீஂ. காஹே ந பிபதி ஜால நர பரஹீஂ..
புநி ஸுக்ரீவஹி லீந்ஹ போலாஈ. பஹு ப்ரகார நரிபநீதி ஸிகாஈ..
கஹ ப்ரபு ஸுநு ஸுக்ரீவ ஹரீஸா. புர ந ஜாஉதஸ சாரி பரீஸா..
கத க்ரீஷம பரஷா ரிது ஆஈ. ரஹிஹஉநிகட ஸைல பர சாஈ..
அஂகத ஸஹித கரஹு தும்ஹ ராஜூ. ஸஂதத ஹரிதய தரேஹு மம காஜூ..

9.3.12

चौपाई
ஏவமஸ்து கரி ரமாநிவாஸா. ஹரஷி சலே குபஂஜ ரிஷி பாஸா..
பஹுத திவஸ குர தரஸந பாஏ பஏ மோஹி ஏஹிஂ ஆஷ்ரம ஆஏ.
அப ப்ரபு ஸஂக ஜாஉகுர பாஹீஂ. தும்ஹ கஹநாத நிஹோரா நாஹீஂ..
தேகி கரிபாநிதி முநி சதுராஈ. லிஏ ஸஂக பிஹஸை த்வௌ பாஈ..
பஂத கஹத நிஜ பகதி அநூபா. முநி ஆஷ்ரம பஹுே ஸுரபூபா..
துரத ஸுதீசந குர பஹிஂ கயஊ. கரி தஂடவத கஹத அஸ பயஊ..
நாத கௌஸலாதீஸ குமாரா. ஆஏ மிலந ஜகத ஆதாரா..
ராம அநுஜ ஸமேத பைதேஹீ. நிஸி திநு தேவ ஜபத ஹஹு ஜேஹீ..
ஸுநத அகஸ்தி துரத உடி தாஏ. ஹரி பிலோகி லோசந ஜல சாஏ..

9.2.12

चौपाई
ஸுநி ஸுர பிநய டாட஀ி பசிதாதீ. பஇஉஸரோஜ பிபிந ஹிமராதீ..
தேகி தேவ புநி கஹஹிஂ நிஹோரீ. மாது தோஹி நஹிஂ தோரிஉ கோரீ..
பிஸமய ஹரஷ ரஹித ரகுராஊ. தும்ஹ ஜாநஹு ஸப ராம ப்ரபாஊ..
ஜீவ கரம பஸ ஸுக துக பாகீ. ஜாஇஅ அவத தேவ ஹித லாகீ..
பார பார கஹி சரந ஸோசௌ. சலீ பிசாரி பிபுத மதி போசீ..
ஊ நிவாஸு நீசி கரதூதீ. தேகி ந ஸகஹிஂ பராஇ பிபூதீ..
ஆகில காஜு பிசாரி பஹோரீ. கரஹஹிஂ சாஹ குஸல கபி மோரீ..
ஹரஷி ஹரிதயதஸரத புர ஆஈ. ஜநு க்ரஹ தஸா துஸஹ துகதாஈ..

9.1.12

चौपाई
ஜே ஜநமே கலிகால கராலா. கரதப பாயஸ பேஷ மராலா..
சலத குபஂத பேத மக சா஀ே. கபட கலேவர கலி மல பா஀ேஂ..
பஂசக பகத கஹாஇ ராம கே. கிஂகர கஂசந கோஹ காம கே..
திந்ஹ மஹப்ரதம ரேக ஜக மோரீ. தீஂக தரமத்வஜ தஂதக தோரீ..
ஜௌஂ அபநே அவகுந ஸப கஹஊ பாட஀இ கதா பார நஹிஂ லஹஊ.
தாதே மைஂ அதி அலப பகாநே. தோரே மஹுஜாநிஹஹிஂ ஸயாநே..
ஸமு஀ி பிபிதி பிதி பிநதீ மோரீ. கோஉ ந கதா ஸுநி தேஇஹி கோரீ..
ஏதேஹு பர கரிஹஹிஂ ஜே அஸஂகா. மோஹி தே அதிக தே ஜட஀ மதி ரஂகா..
கபி ந ஹோஉநஹிஂ சதுர கஹாவஉ மதி அநுரூப ராம குந காவஉ.

8.7.12

चौपाई
prabhu bilōki muni mana anurāgā. turata dibya siṃghāsana māgā..
rabi sama tēja sō barani na jāī. baiṭhē rāma dvijanha siru nāī..
janakasutā samēta raghurāī. pēkhi praharaṣē muni samudāī..
bēda maṃtra taba dvijanha ucārē. nabha sura muni jaya jayati pukārē..
prathama tilaka basiṣṭa muni kīnhā. puni saba bipranha āyasu dīnhā..
suta bilōki haraṣīṃ mahatārī. bāra bāra āratī utārī..
bipranha dāna bibidha bidhi dīnhē. jācaka sakala ajācaka kīnhē..
siṃghāsana para tribhuana sāī. dēkhi suranha duṃdubhīṃ bajāīṃ..

8.6.12

चौपाई
pūraba disi giriguhā nivāsī. parama pratāpa tēja bala rāsī..
matta nāga tama kuṃbha bidārī. sasi kēsarī gagana bana cārī..
bithurē nabha mukutāhala tārā. nisi suṃdarī kēra siṃgārā..
kaha prabhu sasi mahuom mēcakatāī. kahahu kāha nija nija mati bhāī..
kaha sugaīva sunahu raghurāī. sasi mahuom pragaṭa bhūmi kai jhāomī..
mārēu rāhu sasihi kaha kōī. ura mahaom parī syāmatā sōī..
kōu kaha jaba bidhi rati mukha kīnhā. sāra bhāga sasi kara hari līnhā..

8.5.12

चौपाई
trijaṭā sana bōlī kara jōrī. mātu bipati saṃgini taiṃ mōrī..
tajauṃ dēha karu bēgi upāī. dusahu birahu aba nahiṃ sahi jāī..
āni kāṭha racu citā banāī. mātu anala puni dēhi lagāī..
satya karahi mama prīti sayānī. sunai kō śravana sūla sama bānī..
sunata bacana pada gahi samujhāēsi. prabhu pratāpa bala sujasu sunāēsi..
nisi na anala mila sunu sukumārī. asa kahi sō nija bhavana sidhārī..
kaha sītā bidhi bhā pratikūlā. milahi na pāvaka miṭihi na sūlā..
dēkhiata pragaṭa gagana aṃgārā. avani na āvata ēkau tārā..

8.4.12

चौपाई
umā rāma sama hita jaga māhīṃ. guru pitu mātu baṃdhu prabhu nāhīṃ..
sura nara muni saba kai yaha rītī. svāratha lāgi karahiṃ saba prītī..
bāli trāsa byākula dina rātī. tana bahu brana ciṃtāom jara chātī..
sōi sugrīva kīnha kapirāū. ati kṛpāla raghubīra subhāū..
jānatahuom asa prabhu pariharahīṃ. kāhē na bipati jāla nara parahīṃ..
puni sugrīvahi līnha bōlāī. bahu prakāra nṛpanīti sikhāī..
kaha prabhu sunu sugrīva harīsā. pura na jāuom dasa cāri barīsā..

8.3.12

चौपाई
ēvamastu kari ramānivāsā. haraṣi calē kubhaṃja riṣi pāsā..
bahuta divasa gura darasana pāēom. bhaē mōhi ēhiṃ āśrama āēom..
aba prabhu saṃga jāuom gura pāhīṃ. tumha kahaom nātha nihōrā nāhīṃ..
dēkhi kṛpānidhi muni caturāī. liē saṃga bihasai dvau bhāī..
paṃtha kahata nija bhagati anūpā. muni āśrama pahuomcē surabhūpā..
turata sutīchana gura pahiṃ gayaū. kari daṃḍavata kahata asa bhayaū..
nātha kausalādhīsa kumārā. āē milana jagata ādhārā..
rāma anuja samēta baidēhī. nisi dinu dēva japata hahu jēhī..

8.2.12

चौपाई
suni sura binaya ṭhāḍhai pachitātī. bhaiuom sarōja bipina himarātī..
dēkhi dēva puni kahahiṃ nihōrī. mātu tōhi nahiṃ thōriu khōrī..
bisamaya haraṣa rahita raghurāū. tumha jānahu saba rāma prabhāū..
jīva karama basa sukha dukha bhāgī. jāia avadha dēva hita lāgī..
bāra bāra gahi carana saomkōcau. calī bicāri bibudha mati pōcī..
ūomca nivāsu nīci karatūtī. dēkhi na sakahiṃ parāi bibhūtī..
āgila kāju bicāri bahōrī. karahahiṃ cāha kusala kabi mōrī..

Pages

Subscribe to RSS - 12