14

9.4.14

चौपाई
கந கமஂட நப கரஜத கோரா. ப்ரியா ஹீந டரபத மந மோரா..
தாமிநி தமக ரஹ ந கந மாஹீஂ. கல கை ப்ரீதி ஜதா திர நாஹீஂ..
பரஷஹிஂ ஜலத பூமி நிஅராஏ ஜதா நவஹிஂ புத பித்யா பாஏ.
பூ அகாத ஸஹஹிஂ கிரி கைஂஸேஂ . கல கே பசந ஸஂத ஸஹ ஜைஸேஂ..
சுத்ர நதீஂ பரி சலீஂ தோராஈ. ஜஸ தோரேஹுதந கல இதராஈ..
பூமி பரத பா டாபர பாநீ. ஜநு ஜீவஹி மாயா லபடாநீ..
ஸமிடி ஸமிடி ஜல பரஹிஂ தலாவா. ஜிமி ஸதகுந ஸஜ்ஜந பஹிஂ ஆவா..
ஸரிதா ஜல ஜலநிதி மஹுஜாஈ. ஹோஈ அசல ஜிமி ஜிவ ஹரி பாஈ..

9.3.14

चौपाई
ஜப தே ராம கீந்ஹ தஹபாஸா. ஸுகீ பஏ முநி பீதீ த்ராஸா..
கிரி பந நதீஂ தால சபி சாஏ. திந திந ப்ரதி அதி ஹௌஹிஂ ஸுஹாஏ..
கக மரிக பரிஂத அநஂதித ரஹஹீஂ. மதுப மதுர கஂஜத சபி லஹஹீஂ..
ஸோ பந பரநி ந ஸக அஹிராஜா. ஜஹாப்ரகட ரகுபீர பிராஜா..
ஏக பார ப்ரபு ஸுக ஆஸீநா. லசிமந பசந கஹே சலஹீநா..
ஸுர நர முநி ஸசராசர ஸாஈஂ. மைஂ பூசஉநிஜ ப்ரபு கீ நாஈ..
மோஹி ஸமு஀ாஇ கஹஹு ஸோஇ தேவா. ஸப தஜி கரௌஂ சரந ரஜ ஸேவா..
கஹஹு க்யாந பிராக அரு மாயா. கஹஹு ஸோ பகதி கரஹு ஜேஹிஂ தாயா..

9.2.14

चौपाई
கத ஸிக தேஇ ஹமஹி கோஉ மாஈ. காலு கரப கேஹி கர பலு பாஈ..
ராமஹி சாட஀ி குஸல கேஹி ஆஜூ. ஜேஹி ஜநேஸு தேஇ ஜுபராஜூ..
பயஉ கௌஸிலஹி பிதி அதி தாஹிந. தேகத கரப ரஹத உர நாஹிந..
தேகேஹு கஸ ந ஜாஇ ஸப ஸோபா. ஜோ அவலோகி மோர மநு சோபா..
பூது பிதேஸ ந ஸோசு தும்ஹாரேஂ. ஜாநதி ஹஹு பஸ நாஹு ஹமாரேஂ..
நீத பஹுத ப்ரிய ஸேஜ துராஈ. லகஹு ந பூப கபட சதுராஈ..
ஸுநி ப்ரிய பசந மலிந மநு ஜாநீ. ஀ுகீ ராநி அப ரஹு அரகாநீ..
புநி அஸ கபஹுகஹஸி கரபோரீ. தப தரி ஜீப கட஀ாவஉதோரீ..

9.1.14

चौपाई
ஏஹி ப்ரகார பல மநஹி தேகாஈ. கரிஹஉரகுபதி கதா ஸுஹாஈ..
ப்யாஸ ஆதி கபி புஂகவ நாநா. ஜிந்ஹ ஸாதர ஹரி ஸுஜஸ பகாநா..
சரந கமல பஂதஉதிந்ஹ கேரே. புரவஹுஸகல மநோரத மேரே..
கலி கே கபிந்ஹ கரஉபரநாமா. ஜிந்ஹ பரநே ரகுபதி குந க்ராமா..
ஜே ப்ராகரித கபி பரம ஸயாநே. பாஷாஜிந்ஹ ஹரி சரித பகாநே..
பஏ ஜே அஹஹிஂ ஜே ஹோஇஹஹிஂ ஆகேஂ. ப்ரநவஉஸபஹிஂ கபட ஸப த்யாகேஂ..
ஹோஹு ப்ரஸந்ந தேஹு பரதாநூ. ஸாது ஸமாஜ பநிதி ஸநமாநூ..
ஜோ ப்ரபஂத புத நஹிஂ ஆதரஹீஂ. ஸோ ஷ்ரம பாதி பால கபி கரஹீஂ..
கீரதி பநிதி பூதி பலி ஸோஈ. ஸுரஸரி ஸம ஸப கஹஹித ஹோஈ..

8.7.14

छंद
jaya rāma ramāramanaṃ samanaṃ. bhava tāpa bhayākula pāhi janaṃ..
avadhēsa surēsa ramēsa bibhō. saranāgata māgata pāhi prabhō..1..
dasasīsa bināsana bīsa bhujā. kṛta dūri mahā mahi bhūri rujā..
rajanīcara bṛṃda pataṃga rahē. sara pāvaka tēja pracaṃḍa dahē..2..
mahi maṃḍala maṃḍana cārutaraṃ. dhṛta sāyaka cāpa niṣaṃga baraṃ..
mada mōha mahā mamatā rajanī. tama puṃja divākara tēja anī..3..
manajāta kirāta nipāta kiē. mṛga lōga kubhōga sarēna hiē..

8.6.14

चौपाई
kaṃpa na bhūmi na maruta bisēṣā. astra sastra kachu nayana na dēkhā..
sōcahiṃ saba nija hṛdaya majhārī. asaguna bhayau bhayaṃkara bhārī..
dasamukha dēkhi sabhā bhaya pāī. bihasi bacana kaha juguti banāī..
sirau girē saṃtata subha jāhī. mukuṭa parē kasa asaguna tāhī..
sayana karahu nija nija gṛha jāī. gavanē bhavana sakala sira nāī..
maṃdōdarī sōca ura basēū. jaba tē śravanapūra mahi khasēū..
sajala nayana kaha juga kara jōrī. sunahu prānapati binatī mōrī..

8.5.14

चौपाई
harijana jāni prīti ati gāḍhaī. sajala nayana pulakāvali bāḍhaī..
būḍata biraha jaladhi hanumānā. bhayau tāta mōṃ kahuom jalajānā..
aba kahu kusala jāuom balihārī. anuja sahita sukha bhavana kharārī..
kōmalacita kṛpāla raghurāī. kapi kēhi hētu dharī niṭhurāī..
sahaja bāni sēvaka sukha dāyaka. kabahuomka surati karata raghunāyaka..
kabahuom nayana mama sītala tātā. hōihahi nirakhi syāma mṛdu gātā..
bacanu na āva nayana bharē bārī. ahaha nātha hauṃ nipaṭa bisārī..

8.4.14

चौपाई
ghana ghamaṃḍa nabha garajata ghōrā. priyā hīna ḍarapata mana mōrā..
dāmini damaka raha na ghana māhīṃ. khala kai prīti jathā thira nāhīṃ..
baraṣahiṃ jalada bhūmi niarāēom. jathā navahiṃ budha bidyā pāēom..
būomda aghāta sahahiṃ giri kaiṃsēṃ . khala kē bacana saṃta saha jaisēṃ..
chudra nadīṃ bhari calīṃ tōrāī. jasa thōrēhuom dhana khala itarāī..
bhūmi parata bhā ḍhābara pānī. janu jīvahi māyā lapaṭānī..
samiṭi samiṭi jala bharahiṃ talāvā. jimi sadaguna sajjana pahiṃ āvā..

8.3.14

चौपाई
jaba tē rāma kīnha tahaom bāsā. sukhī bhaē muni bītī trāsā..
giri bana nadīṃ tāla chabi chāē. dina dina prati ati hauhiṃ suhāē..
khaga mṛga bṛṃda anaṃdita rahahīṃ. madhupa madhura gaṃjata chabi lahahīṃ..
sō bana barani na saka ahirājā. jahāom pragaṭa raghubīra birājā..
ēka bāra prabhu sukha āsīnā. lachimana bacana kahē chalahīnā..
sura nara muni sacarācara sāīṃ. maiṃ pūchauom nija prabhu kī nāī..
mōhi samujhāi kahahu sōi dēvā. saba taji karauṃ carana raja sēvā..

8.2.14

चौपाई
kata sikha dēi hamahi kōu māī. gālu karaba kēhi kara balu pāī..
rāmahi chāḍai kusala kēhi ājū. jēhi janēsu dēi jubarājū..
bhayau kausilahi bidhi ati dāhina. dēkhata garaba rahata ura nāhina..
dēkhēhu kasa na jāi saba sōbhā. jō avalōki mōra manu chōbhā..
pūtu bidēsa na sōcu tumhārēṃ. jānati hahu basa nāhu hamārēṃ..
nīda bahuta priya sēja turāī. lakhahu na bhūpa kapaṭa caturāī..
suni priya bacana malina manu jānī. jhukī rāni aba rahu aragānī..

Pages

Subscribe to RSS - 14