18

9.4.18

चौपाई
பரஷா கத நிர்மல ரிது ஆஈ. ஸுதி ந தாத ஸீதா கை பாஈ..
ஏக பார கைஸேஹுஸுதி ஜாநௌஂ. காலஹு ஜீத நிமிஷ மஹுஆநௌஂ..
கதஹுரஹஉ ஜௌஂ ஜீவதி ஹோஈ. தாத ஜதந கரி ஆநேஉஸோஈ..
ஸுக்ரீவஹுஸுதி மோரி பிஸாரீ. பாவா ராஜ கோஸ புர நாரீ..
ஜேஹிஂ ஸாயக மாரா மைஂ பாலீ. தேஹிஂ ஸர ஹதௌஂ மூட஀ கஹகாலீ..
ஜாஸு கரிபாசூடஹீஂ மத மோஹா. தா கஹுஉமா கி ஸபநேஹுகோஹா..
ஜாநஹிஂ யஹ சரித்ர முநி க்யாநீ. ஜிந்ஹ ரகுபீர சரந ரதி மாநீ..
லசிமந க்ரோதவஂத ப்ரபு ஜாநா. தநுஷ சட஀ாஇ கஹே கர பாநா..

9.3.18

चौपाई
நாக காந பிநு பஇ பிகராரா. ஜநு ஸ்த்ரவ ஸைல கைரு கை தாரா..
கர தூஷந பஹிஂ கஇ பிலபாதா. திக திக தவ பௌருஷ பல ப்ராதா..
தேஹி பூசா ஸப கஹேஸி பு஀ாஈ. ஜாதுதாந ஸுநி ஸேந பநாஈ..
தாஏ நிஸிசர நிகர பரூதா. ஜநு ஸபச்ச கஜ்ஜல கிரி ஜூதா..
நாநா பாஹந நாநாகாரா. நாநாயுத தர கோர அபாரா..
ஸுபநகா ஆகேஂ கரி லீநீ. அஸுப ரூப ஷ்ருதி நாஸா ஹீநீ..
அஸகுந அமித ஹோஹிஂ பயகாரீ. கநஹிஂ ந மரித்யு பிபஸ ஸப ஀ாரீ..
கர்ஜஹி தர்ஜஹிஂ ககந உட஀ாஹீஂ. தேகி கடகு பட அதி ஹரஷாஹீஂ..
கோஉ கஹ ஜிஅத தரஹு த்வௌ பாஈ. தரி மாரஹு திய லேஹு சட஀ாஈ..

9.2.18

चौपाई
சதுர கீர ராம மஹதாரீ. பீசு பாஇ நிஜ பாத ஸாரீ..
படஏ பரது பூப நநிஅஉரேஂ. ராம மாது மத ஜாநவ ரஉரேஂ..
ஸேவஹிஂ ஸகல ஸவதி மோஹி நீகேஂ. கரபித பரத மாது பல பீ கேஂ..
ஸாலு தும்ஹார கௌஸிலஹி மாஈ. கபட சதுர நஹிஂ ஹோஇ ஜநாஈ..
ராஜஹி தும்ஹ பர ப்ரேமு பிஸேஷீ. ஸவதி ஸுபாஉ ஸகஇ நஹிஂ தேகீ..
ரசீ ப்ரஂபசு பூபஹி அபநாஈ. ராம திலக ஹித லகந தராஈ..
யஹ குல உசித ராம கஹுடீகா. ஸபஹி ஸோஹாஇ மோஹி ஸுடி நீகா..
ஆகிலி பாத ஸமு஀ி டரு மோஹீ. தேஉ தைஉ பிரி ஸோ பலு ஓஹீ..

9.1.18

चौपाई
கபிபதி ரீச நிஸாசர ராஜா. அஂகதாதி ஜே கீஸ ஸமாஜா..
பஂதஉஸப கே சரந ஸுஹாஏ. அதம ஸரீர ராம ஜிந்ஹ பாஏ..
ரகுபதி சரந உபாஸக ஜேதே. கக மரிக ஸுர நர அஸுர ஸமேதே..
பஂதஉபத ஸரோஜ ஸப கேரே. ஜே பிநு காம ராம கே சேரே..
ஸுக ஸநகாதி பகத முநி நாரத. ஜே முநிபர பிக்யாந பிஸாரத..
ப்ரநவஉஸபஹிஂ தரநி தரி ஸீஸா. கரஹு கரிபா ஜந ஜாநி முநீஸா..
ஜநகஸுதா ஜக ஜநநி ஜாநகீ. அதிஸய ப்ரிய கருநா நிதாந கீ..
தாகே ஜுக பத கமல மநாவஉ ஜாஸு கரிபாநிரமல மதி பாவஉ.
புநி மந பசந கர்ம ரகுநாயக. சரந கமல பஂதஉஸப லாயக..
ராஜிவநயந தரேஂ தநு ஸாயக. பகத பிபதி பஂஜந ஸுக தாயக..

8.7.18

चौपाई
sunu sarbagya kṛpā sukha siṃdhō. dīna dayākara ārata baṃdhō..
maratī bēra nātha mōhi bālī. gayau tumhārēhi kōṃchēṃ ghālī..
asarana sarana biradu saṃbhārī. mōhi jani tajahu bhagata hitakārī..
mōrēṃ tumha prabhu gura pitu mātā. jāuom kahāom taji pada jalajātā..
tumhahi bicāri kahahu naranāhā. prabhu taji bhavana kāja mama kāhā..
bālaka gyāna buddhi bala hīnā. rākhahu sarana nātha jana dīnā..
nīci ṭahala gṛha kai saba karihauom. pada paṃkaja bilōki bhava tarihauom..

8.6.18

चौपाई
baṃdi carana ura dhari prabhutāī. aṃgada calēu sabahi siru nāī..
prabhu pratāpa ura sahaja asaṃkā. rana bāomkurā bālisuta baṃkā..
pura paiṭhata rāvana kara bēṭā. khēlata rahā sō hōi gai bhaiṃṭā..
bātahiṃ bāta karaṣa baḍhai āī. jugala atula bala puni tarunāī..
tēhi aṃgada kahuom lāta uṭhāī. gahi pada paṭakēu bhūmi bhavāomī..
nisicara nikara dēkhi bhaṭa bhārī. jahaom tahaom calē na sakahiṃ pukārī..
ēka ēka sana maramu na kahahīṃ. samujhi tāsu badha cupa kari rahahīṃ..

8.5.18

चौपाई
calēu nāi siru paiṭhēu bāgā. phala khāēsi taru tōraiṃ lāgā..
rahē tahāom bahu bhaṭa rakhavārē. kachu mārēsi kachu jāi pukārē..
nātha ēka āvā kapi bhārī. tēhiṃ asōka bāṭikā ujārī..
khāēsi phala aru biṭapa upārē. racchaka mardi mardi mahi ḍārē..
suni rāvana paṭhaē bhaṭa nānā. tinhahi dēkhi garjēu hanumānā..
saba rajanīcara kapi saṃghārē. gaē pukārata kachu adhamārē..
puni paṭhayau tēhiṃ acchakumārā. calā saṃga lai subhaṭa apārā..
āvata dēkhi biṭapa gahi tarjā. tāhi nipāti mahādhuni garjā..

8.4.18

चौपाई
baraṣā gata nirmala ritu āī. sudhi na tāta sītā kai pāī..
ēka bāra kaisēhuom sudhi jānauṃ. kālahu jīta nimiṣa mahuom ānauṃ..
katahuom rahau jauṃ jīvati hōī. tāta jatana kari ānēuom sōī..
sugrīvahuom sudhi mōri bisārī. pāvā rāja kōsa pura nārī..
jēhiṃ sāyaka mārā maiṃ bālī. tēhiṃ sara hatauṃ mūḍha kahaom kālī..
jāsu kṛpāom chūṭahīṃ mada mōhā. tā kahuom umā ki sapanēhuom kōhā..
jānahiṃ yaha caritra muni gyānī. jinha raghubīra carana rati mānī..

8.3.18

चौपाई
nāka kāna binu bhai bikarārā. janu strava saila gairu kai dhārā..
khara dūṣana pahiṃ gai bilapātā. dhiga dhiga tava pauruṣa bala bhrātā..
tēhi pūchā saba kahēsi bujhāī. jātudhāna suni sēna banāī..
dhāē nisicara nikara barūthā. janu sapaccha kajjala giri jūthā..
nānā bāhana nānākārā. nānāyudha dhara ghōra apārā..
supanakhā āgēṃ kari līnī. asubha rūpa śruti nāsā hīnī..
asaguna amita hōhiṃ bhayakārī. ganahiṃ na mṛtyu bibasa saba jhārī..
garjahi tarjahiṃ gagana uḍaāhīṃ. dēkhi kaṭaku bhaṭa ati haraṣāhīṃ..

8.2.18

चौपाई
catura gaombhīra rāma mahatārī. bīcu pāi nija bāta saomvārī..
paṭhaē bharatu bhūpa naniaurēṃ. rāma mātu mata jānava raurēṃ..
sēvahiṃ sakala savati mōhi nīkēṃ. garabita bharata mātu bala pī kēṃ..
sālu tumhāra kausilahi māī. kapaṭa catura nahiṃ hōi janāī..
rājahi tumha para prēmu bisēṣī. savati subhāu sakai nahiṃ dēkhī..
racī praṃpacu bhūpahi apanāī. rāma tilaka hita lagana dharāī..
yaha kula ucita rāma kahuom ṭīkā. sabahi sōhāi mōhi suṭhi nīkā..
āgili bāta samujhi ḍaru mōhī. dēu daiu phiri sō phalu ōhī..

Pages

Subscribe to RSS - 18