3

9.4.3

चौपाई
ஜதபி நாத பஹு அவகுந மோரேஂ. ஸேவக ப்ரபுஹி பரை ஜநி போரேஂ..
நாத ஜீவ தவ மாயாமோஹா. ஸோ நிஸ்தரஇ தும்ஹாரேஹிஂ சோஹா..
தா பர மைஂ ரகுபீர தோஹாஈ. ஜாநஉநஹிஂ கசு பஜந உபாஈ..
ஸேவக ஸுத பதி மாது பரோஸேஂ. ரஹஇ அஸோச பநஇ ப்ரபு போஸேஂ..
அஸ கஹி பரேஉ சரந அகுலாஈ. நிஜ தநு ப்ரகடி ப்ரீதி உர சாஈ..
தப ரகுபதி உடாஇ உர லாவா. நிஜ லோசந ஜல ஸீஂசி ஜுட஀ாவா..
ஸுநு கபி ஜியமாநஸி ஜநி ஊநா. தைஂ மம ப்ரிய லசிமந தே தூநா..
ஸமதரஸீ மோஹி கஹ ஸப கோஊ. ஸேவக ப்ரிய அநந்யகதி ஸோஊ..

9.3.3

चौपाई
ரகுபதி சித்ரகூட பஸி நாநா. சரித கிஏ ஷ்ருதி ஸுதா ஸமாநா..
பஹுரி ராம அஸ மந அநுமாநா. ஹோஇஹி பீர ஸபஹிஂ மோஹி ஜாநா..
ஸகல முநிந்ஹ ஸந பிதா கராஈ. ஸீதா ஸஹித சலே த்வௌ பாஈ..
அத்ரி கே ஆஷ்ரம ஜப ப்ரபு கயஊ. ஸுநத மஹாமுநி ஹரஷித பயஊ..
புலகித காத அத்ரி உடி தாஏ. தேகி ராமு ஆதுர சலி ஆஏ..
கரத தஂடவத முநி உர லாஏ. ப்ரேம பாரி த்வௌ ஜந அந்ஹவாஏ..
தேகி ராம சபி நயந ஜுட஀ாநே. ஸாதர நிஜ ஆஷ்ரம தப ஆநே..
கரி பூஜா கஹி பசந ஸுஹாஏ. திஏ மூல பல ப்ரபு மந பாஏ..

9.2.3

चौपाई
கஹஇ புஆலு ஸுநிஅ முநிநாயக. பஏ ராம ஸப பிதி ஸப லாயக..
ஸேவக ஸசிவ ஸகல புரபாஸீ. ஜே ஹமாரே அரி மித்ர உதாஸீ..
ஸபஹி ராமு ப்ரிய ஜேஹி பிதி மோஹீ. ப்ரபு அஸீஸ ஜநு தநு தரி ஸோஹீ..
பிப்ர ஸஹித பரிவார கோஸாஈஂ. கரஹிஂ சோஹு ஸப ரௌரிஹி நாஈ..
ஜே குர சரந ரேநு ஸிர தரஹீஂ. தே ஜநு ஸகல பிபவ பஸ கரஹீஂ..
மோஹி ஸம யஹு அநுபயஉ ந தூஜேஂ. ஸபு பாயஉரஜ பாவநி பூஜேஂ..
அப அபிலாஷு ஏகு மந மோரேஂ. பூஜஹி நாத அநுக்ரஹ தோரேஂ..
முநி ப்ரஸந்ந லகி ஸஹஜ ஸநேஹூ. கஹேஉ நரேஸ ரஜாயஸு தேஹூ..

9.1.3

चौपाई
மஜ்ஜந பல பேகிஅ ததகாலா. காக ஹோஹிஂ பிக பகஉ மராலா..
ஸுநி ஆசரஜ கரை ஜநி கோஈ. ஸதஸஂகதி மஹிமா நஹிஂ கோஈ..
பாலமீக நாரத கடஜோநீ. நிஜ நிஜ முகநி கஹீ நிஜ ஹோநீ..
ஜலசர தலசர நபசர நாநா. ஜே ஜட஀ சேதந ஜீவ ஜஹாநா..
மதி கீரதி கதி பூதி பலாஈ. ஜப ஜேஹிஂ ஜதந ஜஹாஜேஹிஂ பாஈ..
ஸோ ஜாநப ஸதஸஂக ப்ரபாஊ. லோகஹுபேத ந ஆந உபாஊ..
பிநு ஸதஸஂக பிபேக ந ஹோஈ. ராம கரிபா பிநு ஸுலப ந ஸோஈ..
ஸதஸஂகத முத மஂகல மூலா. ஸோஇ பல ஸிதி ஸப ஸாதந பூலா..
ஸட ஸுதரஹிஂ ஸதஸஂகதி பாஈ. பாரஸ பரஸ குதாத ஸுஹாஈ..
பிதி பஸ ஸுஜந குஸஂகத பரஹீஂ. பநி மநி ஸம நிஜ குந அநுஸரஹீஂ..

8.7.3

चौपाई
haraṣi bharata kōsalapura āē. samācāra saba gurahi sunāē..
puni maṃdira mahaom bāta janāī. āvata nagara kusala raghurāī..
sunata sakala jananīṃ uṭhi dhāīṃ. kahi prabhu kusala bharata samujhāī..
samācāra purabāsinha pāē. nara aru nāri haraṣi saba dhāē..
dadhi durbā rōcana phala phūlā. nava tulasī dala maṃgala mūlā..
bhari bhari hēma thāra bhāminī. gāvata caliṃ siṃdhu siṃdhuragāminī..
jē jaisēhiṃ taisēhiṃ uṭi dhāvahiṃ. bāla bṛddha kahaom saṃga na lāvahiṃ..

8.6.3

चौपाई
jē rāmēsvara darasanu karihahiṃ. tē tanu taji mama lōka sidharihahiṃ..
jō gaṃgājalu āni caḍhaāihi. sō sājujya mukti nara pāihi..
hōi akāma jō chala taji sēihi. bhagati mōri tēhi saṃkara dēihi..
mama kṛta sētu jō darasanu karihī. sō binu śrama bhavasāgara tarihī..
rāma bacana saba kē jiya bhāē. munibara nija nija āśrama āē..
girijā raghupati kai yaha rītī. saṃtata karahiṃ pranata para prītī..
bāomdhā sētu nīla nala nāgara. rāma kṛpāom jasu bhayau ujāgara..

8.5.3

चौपाई
nisicari ēka siṃdhu mahuom rahaī. kari māyā nabhu kē khaga gahaī..
jīva jaṃtu jē gagana uḍaāhīṃ. jala bilōki tinha kai parichāhīṃ..
gahai chāhaom saka sō na uḍaāī. ēhi bidhi sadā gaganacara khāī..
sōi chala hanūmāna kahaom kīnhā. tāsu kapaṭu kapi turatahiṃ cīnhā..
tāhi māri mārutasuta bīrā. bāridhi pāra gayau matidhīrā..
tahāom jāi dēkhī bana sōbhā. guṃjata caṃcarīka madhu lōbhā..
nānā taru phala phūla suhāē. khaga mṛga bṛṃda dēkhi mana bhāē..

8.4.3

चौपाई
jadapi nātha bahu avaguna mōrēṃ. sēvaka prabhuhi parai jani bhōrēṃ..
nātha jīva tava māyāom mōhā. sō nistarai tumhārēhiṃ chōhā..
tā para maiṃ raghubīra dōhāī. jānauom nahiṃ kachu bhajana upāī..
sēvaka suta pati mātu bharōsēṃ. rahai asōca banai prabhu pōsēṃ..
asa kahi parēu carana akulāī. nija tanu pragaṭi prīti ura chāī..
taba raghupati uṭhāi ura lāvā. nija lōcana jala sīṃci juḍaāvā..
sunu kapi jiyaom mānasi jani ūnā. taiṃ mama priya lachimana tē dūnā..

8.3.3

चौपाई
raghupati citrakūṭa basi nānā. carita kiē śruti sudhā samānā..
bahuri rāma asa mana anumānā. hōihi bhīra sabahiṃ mōhi jānā..
sakala muninha sana bidā karāī. sītā sahita calē dvau bhāī..
atri kē āśrama jaba prabhu gayaū. sunata mahāmuni haraṣita bhayaū..
pulakita gāta atri uṭhi dhāē. dēkhi rāmu ātura cali āē..
karata daṃḍavata muni ura lāē. prēma bāri dvau jana anhavāē..
dēkhi rāma chabi nayana juḍaānē. sādara nija āśrama taba ānē..
kari pūjā kahi bacana suhāē. diē mūla phala prabhu mana bhāē..

8.2.3

चौपाई
kahai bhuālu sunia munināyaka. bhaē rāma saba bidhi saba lāyaka..
sēvaka saciva sakala purabāsī. jē hamārē ari mitra udāsī..
sabahi rāmu priya jēhi bidhi mōhī. prabhu asīsa janu tanu dhari sōhī..
bipra sahita parivāra gōsāīṃ. karahiṃ chōhu saba raurihi nāī..
jē gura carana rēnu sira dharahīṃ. tē janu sakala bibhava basa karahīṃ..
mōhi sama yahu anubhayau na dūjēṃ. sabu pāyauom raja pāvani pūjēṃ..
aba abhilāṣu ēku mana mōrēṃ. pūjahi nātha anugraha tōrēṃ..

Pages

Subscribe to RSS - 3