4

9.4.4

चौपाई
தேகி பவந ஸுத பதி அநுகூலா. ஹரிதயஹரஷ பீதீ ஸப ஸூலா..
நாத ஸைல பர கபிபதி ரஹஈ. ஸோ ஸுக்ரீவ தாஸ தவ அஹஈ..
தேஹி ஸந நாத மயத்ரீ கீஜே. தீந ஜாநி தேஹி அபய கரீஜே..
ஸோ ஸீதா கர கோஜ கராஇஹி. ஜஹதஹமரகட கோடி படாஇஹி..
ஏஹி பிதி ஸகல கதா ஸமு஀ாஈ. லிஏ துஔ ஜந பீடி சட஀ாஈ..
ஜப ஸுக்ரீவராம கஹுதேகா. அதிஸய ஜந்ம தந்ய கரி லேகா..
ஸாதர மிலேஉ நாஇ பத மாதா. பைஂடேஉ அநுஜ ஸஹித ரகுநாதா..
கபி கர மந பிசார ஏஹி ரீதீ. கரிஹஹிஂ பிதி மோ ஸந ஏ ப்ரீதீ..

9.3.4

छंद
நமாமி பக்த வத்ஸலஂ. கரிபாலு ஷீல கோமலஂ..
பஜாமி தே பதாஂபுஜஂ. அகாமிநாஂ ஸ்வதாமதஂ..
நிகாம ஷ்யாம ஸுஂதரஂ. பவாம்புநாத மஂதரஂ..
ப்ரபுல்ல கஂஜ லோசநஂ. மதாதி தோஷ மோசநஂ..
ப்ரலஂப பாஹு விக்ரமஂ. ப்ரபோப்ரமேய வைபவஂ..
நிஷஂக சாப ஸாயகஂ. தரஂ த்ரிலோக நாயகஂ..
திநேஷ வஂஷ மஂடநஂ. மஹேஷ சாப கஂடநஂ..
முநீஂத்ர ஸஂத ரஂஜநஂ. ஸுராரி வரிஂத பஂஜநஂ..
மநோஜ வைரி வஂதிதஂ. அஜாதி தேவ ஸேவிதஂ..
விஷுத்த போத விக்ரஹஂ. ஸமஸ்த தூஷணாபஹஂ..
நமாமி இஂதிரா பதிஂ. ஸுகாகரஂ ஸதாஂ கதிஂ..
பஜே ஸஷக்தி ஸாநுஜஂ. ஷசீ பதிஂ ப்ரியாநுஜஂ..

9.2.4

चौपाई
ஸப பிதி குரு ப்ரஸந்ந ஜியஜாநீ. போலேஉ ராஉ ரஹி மரிது பாநீ..
நாத ராமு கரிஅஹிஂ ஜுபராஜூ. கஹிஅ கரிபா கரி கரிஅ ஸமாஜூ..
மோஹி அசத யஹு ஹோஇ உசாஹூ. லஹஹிஂ லோக ஸப லோசந லாஹூ..
ப்ரபு ப்ரஸாத ஸிவ ஸபஇ நிபாஹீஂ. யஹ லாலஸா ஏக மந மாஹீஂ..
புநி ந ஸோச தநு ரஹஉ கி ஜாஊ. ஜேஹிஂ ந ஹோஇ பாசேஂ பசிதாஊ..
ஸுநி முநி தஸரத பசந ஸுஹாஏ. மஂகல மோத மூல மந பாஏ..
ஸுநு நரிப ஜாஸு பிமுக பசிதாஹீஂ. ஜாஸு பஜந பிநு ஜரநி ந ஜாஹீஂ..
பயஉ தும்ஹார தநய ஸோஇ ஸ்வாமீ. ராமு புநீத ப்ரேம அநுகாமீ..

9.1.4

चौपाई
பர அகாஜு லகி தநு பரிஹரஹீஂ. ஜிமி ஹிம உபல கரிஷீ தலி கரஹீஂ..
பஂதஉகல ஜஸ ஸேஷ ஸரோஷா. ஸஹஸ பதந பரநஇ பர தோஷா..
புநி ப்ரநவஉபரிதுராஜ ஸமாநா. பர அக ஸுநஇ ஸஹஸ தஸ காநா..
பஹுரி ஸக்ர ஸம பிநவஉதேஹீ. ஸஂதத ஸுராநீக ஹித ஜேஹீ..
பசந பஜ்ர ஜேஹி ஸதா பிஆரா. ஸஹஸ நயந பர தோஷ நிஹாரா..
பஹுரி பஂதி கல கந ஸதிபாஏ ஜே பிநு காஜ தாஹிநேஹு பாஏ.
பர ஹித ஹாநி லாப ஜிந்ஹ கேரேஂ. உஜரேஂ ஹரஷ பிஷாத பஸேரேஂ..
ஹரி ஹர ஜஸ ராகேஸ ராஹு ஸே. பர அகாஜ பட ஸஹஸபாஹு ஸே..
ஜே பர தோஷ லகஹிஂ ஸஹஸாகீ. பர ஹித கரித ஜிந்ஹ கே மந மாகீ..

8.7.4

चौपाई
ihāom bhānukula kamala divākara. kapinha dēkhāvata nagara manōhara..
sunu kapīsa aṃgada laṃkēsā. pāvana purī rucira yaha dēsā..
jadyapi saba baikuṃṭha bakhānā. bēda purāna bidita jagu jānā..
avadhapurī sama priya nahiṃ sōū. yaha prasaṃga jānai kōu kōū..
janmabhūmi mama purī suhāvani. uttara disi baha sarajū pāvani..
jā majjana tē binahiṃ prayāsā. mama samīpa nara pāvahiṃ bāsā..
ati priya mōhi ihāom kē bāsī. mama dhāmadā purī sukha rāsī..
haraṣē saba kapi suni prabhu bānī. dhanya avadha jō rāma bakhānī..

8.6.4

चौपाई
bāomdhi sētu ati sudṛḍha banāvā. dēkhi kṛpānidhi kē mana bhāvā..
calī sēna kachu barani na jāī. garjahiṃ markaṭa bhaṭa samudāī..
sētubaṃdha ḍhiga caḍhai raghurāī. citava kṛpāla siṃdhu bahutāī..
dēkhana kahuom prabhu karunā kaṃdā. pragaṭa bhaē saba jalacara bṛṃdā..
makara nakra nānā jhaṣa byālā. sata jōjana tana parama bisālā..
aisēu ēka tinhahi jē khāhīṃ. ēkanha kēṃ ḍara tēpi ḍērāhīṃ..
prabhuhi bilōkahiṃ ṭarahiṃ na ṭārē. mana haraṣita saba bhaē sukhārē..

8.5.4

चौपाई
masaka samāna rūpa kapi dharī. laṃkahi calēu sumiri naraharī..
nāma laṃkinī ēka nisicarī. sō kaha calēsi mōhi niṃdarī..
jānēhi nahīṃ maramu saṭha mōrā. mōra ahāra jahāom lagi cōrā..
muṭhikā ēka mahā kapi hanī. rudhira bamata dharanīṃ ḍhanamanī..
puni saṃbhāri uṭhi sō laṃkā. jōri pāni kara binaya saṃsakā..
jaba rāvanahi brahma bara dīnhā. calata biraṃci kahā mōhi cīnhā..
bikala hōsi taiṃ kapi kēṃ mārē. taba jānēsu nisicara saṃghārē..
tāta mōra ati punya bahūtā. dēkhēuom nayana rāma kara dūtā..

8.4.4

चौपाई
dēkhi pavana suta pati anukūlā. hṛdayaom haraṣa bītī saba sūlā..
nātha saila para kapipati rahaī. sō sugrīva dāsa tava ahaī..
tēhi sana nātha mayatrī kījē. dīna jāni tēhi abhaya karījē..
sō sītā kara khōja karāihi. jahaom tahaom marakaṭa kōṭi paṭhāihi..
ēhi bidhi sakala kathā samujhāī. liē duau jana pīṭhi caḍhaāī..
jaba sugrīvaom rāma kahuom dēkhā. atisaya janma dhanya kari lēkhā..
sādara milēu nāi pada māthā. bhaiṃṭēu anuja sahita raghunāthā..

8.3.4

छंद
namāmi bhakta vatsalaṃ. kṛpālu śīla kōmalaṃ..
bhajāmi tē padāṃbujaṃ. akāmināṃ svadhāmadaṃ..
nikāma śyāma suṃdaraṃ. bhavāmbunātha maṃdaraṃ..
praphulla kaṃja lōcanaṃ. madādi dōṣa mōcanaṃ..
pralaṃba bāhu vikramaṃ. prabhō.pramēya vaibhavaṃ..
niṣaṃga cāpa sāyakaṃ. dharaṃ trilōka nāyakaṃ..
dinēśa vaṃśa maṃḍanaṃ. mahēśa cāpa khaṃḍanaṃ..
munīṃdra saṃta raṃjanaṃ. surāri vṛṃda bhaṃjanaṃ..
manōja vairi vaṃditaṃ. ajādi dēva sēvitaṃ..
viśuddha bōdha vigrahaṃ. samasta dūṣaṇāpahaṃ..

8.2.4

चौपाई
saba bidhi guru prasanna jiyaom jānī. bōlēu rāu rahaomsi mṛdu bānī..
nātha rāmu kariahiṃ jubarājū. kahia kṛpā kari karia samājū..
mōhi achata yahu hōi uchāhū. lahahiṃ lōga saba lōcana lāhū..
prabhu prasāda siva sabai nibāhīṃ. yaha lālasā ēka mana māhīṃ..
puni na sōca tanu rahau ki jāū. jēhiṃ na hōi pāchēṃ pachitāū..
suni muni dasaratha bacana suhāē. maṃgala mōda mūla mana bhāē..
sunu nṛpa jāsu bimukha pachitāhīṃ. jāsu bhajana binu jarani na jāhīṃ..
bhayau tumhāra tanaya sōi svāmī. rāmu punīta prēma anugāmī..

Pages

Subscribe to RSS - 4