8

9.4.8

चौपाई
அஸ கஹி சலா மஹா அபிமாநீ. தரிந ஸமாந ஸுக்ரீவஹி ஜாநீ..
பிரே உபௌ பாலீ அதி தர்ஜா . முடிகா மாரி மஹாதுநி கர்ஜா..
தப ஸுக்ரீவ பிகல ஹோஇ பாகா. முஷ்டி ப்ரஹார பஜ்ர ஸம லாகா..
மைஂ ஜோ கஹா ரகுபீர கரிபாலா. பஂது ந ஹோஇ மோர யஹ காலா..
ஏகரூப தும்ஹ ப்ராதா தோஊ. தேஹி ப்ரம தேஂ நஹிஂ மாரேஉஸோஊ..
கர பரஸா ஸுக்ரீவ ஸரீரா. தநு பா குலிஸ கஈ ஸப பீரா..
மேலீ கஂட ஸுமந கை மாலா. படவா புநி பல தேஇ பிஸாலா..
புநி நாநா பிதி பஈ லராஈ. பிடப ஓட தேகஹிஂ ரகுராஈ..

9.3.8

चौपाई
கஹ முநி ஸுநு ரகுபீர கரிபாலா. ஸஂகர மாநஸ ராஜமராலா..
ஜாத ரஹேஉபிரஂசி கே தாமா. ஸுநேஉஷ்ரவந பந ஐஹஹிஂ ராமா..
சிதவத பஂத ரஹேஉதிந ராதீ. அப ப்ரபு தேகி ஜுட஀ாநீ சாதீ..
நாத ஸகல ஸாதந மைஂ ஹீநா. கீந்ஹீ கரிபா ஜாநி ஜந தீநா..
ஸோ கசு தேவ ந மோஹி நிஹோரா. நிஜ பந ராகேஉ ஜந மந சோரா..
தப லகி ரஹஹு தீந ஹித லாகீ. ஜப லகி மிலௌஂ தும்ஹஹி தநு த்யாகீ..
ஜோக ஜக்ய ஜப தப ப்ரத கீந்ஹா. ப்ரபு கஹதேஇ பகதி பர லீந்ஹா..
ஏஹி பிதி ஸர ரசி முநி ஸரபஂகா. பைடே ஹரிதயசாட஀ி ஸப ஸஂகா..

9.2.8

चौपाई
ப்ரதம ஜாஇ ஜிந்ஹ பசந ஸுநாஏ. பூஷந பஸந பூரி திந்ஹ பாஏ..
ப்ரேம புலகி தந மந அநுராகீஂ. மஂகல கலஸ ஸஜந ஸப லாகீஂ..
சௌகேஂ சாரு ஸுமித்ராபுரீ. மநிமய பிபித பாி அதி ருரீ..
ஆந மகந ராம மஹதாரீ. திஏ தாந பஹு பிப்ர ஹாரீ..
பூஜீஂ க்ராமதேபி ஸுர நாகா. கஹேஉ பஹோரி தேந பலிபாகா..
ஜேஹி பிதி ஹோஇ ராம கல்யாநூ. தேஹு தயா கரி ஸோ பரதாநூ..
காவஹிஂ மஂகல கோகிலபயநீஂ. பிதுபதநீஂ மரிகஸாவகநயநீஂ..

दोहा/सोरठा
ராம ராஜ அபிஷேகு ஸுநி ஹியஹரஷே நர நாரி.
லகே ஸுமஂகல ஸஜந ஸப பிதி அநுகூல பிசாரி..8..

9.1.8

चौपाई
ஆகர சாரி லாக சௌராஸீ. ஜாதி ஜீவ ஜல தல நப பாஸீ..
ஸீய ராமமய ஸப ஜக ஜாநீ. கரஉப்ரநாம ஜோரி ஜுக பாநீ..
ஜாநி கரிபாகர கிஂகர மோஹூ. ஸப மிலி கரஹு சாட஀ி சல சோஹூ..
நிஜ புதி பல பரோஸ மோஹி நாஹீஂ. தாதேஂ பிநய கரஉஸப பாஹீ..
கரந சஹஉரகுபதி குந காஹா. லகு மதி மோரி சரித அவகாஹா..
ஸூ஀ ந ஏகஉ அஂக உபாஊ. மந மதி ரஂக மநோரத ராஊ..
மதி அதி நீச ஊி ருசி ஆசீ. சஹிஅ அமிஅ ஜக ஜுரஇ ந சாசீ..
சமிஹஹிஂ ஸஜ்ஜந மோரி டிடாஈ. ஸுநிஹஹிஂ பாலபசந மந லாஈ..
ஜௌ பாலக கஹ தோதரி பாதா. ஸுநஹிஂ முதித மந பிது அரு மாதா..

8.7.8

चौपाई
laṃkāpati kapīsa nala nīlā. jāmavaṃta aṃgada subhasīlā..
hanumadādi saba bānara bīrā. dharē manōhara manuja sarīrā..
bharata sanēha sīla brata nēmā. sādara saba baranahiṃ ati prēmā..
dēkhi nagarabāsinha kai rītī. sakala sarāhahi prabhu pada prītī..
puni raghupati saba sakhā bōlāē. muni pada lāgahu sakala sikhāē..
gura basiṣṭa kulapūjya hamārē. inha kī kṛpāom danuja rana mārē..
ē saba sakhā sunahu muni mērē. bhaē samara sāgara kahaom bērē..
mama hita lāgi janma inha hārē. bharatahu tē mōhi adhika piārē..

8.6.8

चौपाई
taba rāvana mayasutā uṭhāī. kahai lāga khala nija prabhutāī..
sunu tai priyā bṛthā bhaya mānā. jaga jōdhā kō mōhi samānā..
baruna kubēra pavana jama kālā. bhuja bala jitēuom sakala digapālā..
dēva danuja nara saba basa mōrēṃ. kavana hētu upajā bhaya tōrēṃ..
nānā bidhi tēhi kahēsi bujhāī. sabhāom bahōri baiṭha sō jāī..
maṃdōdarīṃ hadayaom asa jānā. kāla basya upajā abhimānā..
sabhāom āi maṃtrinha tēṃhi būjhā. karaba kavana bidhi ripu saiṃ jūjhā..

8.5.8

चौपाई
jānatahūom asa svāmi bisārī. phirahiṃ tē kāhē na hōhiṃ dukhārī..
ēhi bidhi kahata rāma guna grāmā. pāvā anirbācya biśrāmā..
puni saba kathā bibhīṣana kahī. jēhi bidhi janakasutā tahaom rahī..
taba hanumaṃta kahā sunu bhrātā. dēkhī cahauom jānakī mātā..
juguti bibhīṣana sakala sunāī. calēu pavanasuta bidā karāī..
kari sōi rūpa gayau puni tahavāom. bana asōka sītā raha jahavāom..
dēkhi manahi mahuom kīnha pranāmā. baiṭhēhiṃ bīti jāta nisi jāmā..

8.4.8

चौपाई
asa kahi calā mahā abhimānī. tṛna samāna sugrīvahi jānī..
bhirē ubhau bālī ati tarjā . muṭhikā māri mahādhuni garjā..
taba sugrīva bikala hōi bhāgā. muṣṭi prahāra bajra sama lāgā..
maiṃ jō kahā raghubīra kṛpālā. baṃdhu na hōi mōra yaha kālā..
ēkarūpa tumha bhrātā dōū. tēhi bhrama tēṃ nahiṃ mārēuom sōū..
kara parasā sugrīva sarīrā. tanu bhā kulisa gaī saba pīrā..
mēlī kaṃṭha sumana kai mālā. paṭhavā puni bala dēi bisālā..
puni nānā bidhi bhaī larāī. biṭapa ōṭa dēkhahiṃ raghurāī..

8.3.8

चौपाई
kaha muni sunu raghubīra kṛpālā. saṃkara mānasa rājamarālā..
jāta rahēuom biraṃci kē dhāmā. sunēuom śravana bana aihahiṃ rāmā..
citavata paṃtha rahēuom dina rātī. aba prabhu dēkhi juḍaānī chātī..
nātha sakala sādhana maiṃ hīnā. kīnhī kṛpā jāni jana dīnā..
sō kachu dēva na mōhi nihōrā. nija pana rākhēu jana mana cōrā..
taba lagi rahahu dīna hita lāgī. jaba lagi milauṃ tumhahi tanu tyāgī..
jōga jagya japa tapa brata kīnhā. prabhu kahaom dēi bhagati bara līnhā..

8.2.8

चौपाई
prathama jāi jinha bacana sunāē. bhūṣana basana bhūri tinha pāē..
prēma pulaki tana mana anurāgīṃ. maṃgala kalasa sajana saba lāgīṃ..
caukēṃ cāru sumitrāom purī. manimaya bibidha bhāomti ati rurī..
ānaomda magana rāma mahatārī. diē dāna bahu bipra haomkārī..
pūjīṃ grāmadēbi sura nāgā. kahēu bahōri dēna balibhāgā..
jēhi bidhi hōi rāma kalyānū. dēhu dayā kari sō baradānū..
gāvahiṃ maṃgala kōkilabayanīṃ. bidhubadanīṃ mṛgasāvakanayanīṃ..

Pages

Subscribe to RSS - 8